"Orlovi" zastali na kraju - poraz od Ukrajine u Kini!

Reprezentacija Srbije izgubila na početku drugog turnira u Kini.

Košarka 03.08.2018 | 16:45
"Orlovi" zastali na kraju - poraz od Ukrajine u Kini!
Podmlađena i kombinovana reprezentacija Srbije otputovala je u Kini na drugi pripremni turnir i "otvorila" ga neuspehom.

U duelu protiv Ukrajinaca, ekipa koju s klupe predvodi Jovica Antonić imala je snage do poslednje četvrtine, kada su protivnici napravili veliku razliku i "overili" pobedu.

Iako je u jednom trenutku bilo i "plus 16" za "orlove", na kraju je ipak rezultat bio: Ukrajina - Srbija 67:56 (11:17, 14:20, 12:16, 30:4).

Najefikasniji u srpskom timu bio je Miroslav Pašajlić sa 11 poena, Nemanja Krstić je postigao 10, a Nemanja Nenadić osam. Ukrajinu je sa 22 predvodio Aleksandar Kobets.

Antonić na azijskoj turneji vodi reprezentaciju u odsustvu Aleksandra Saše Đorđevića, a posle utakmice je locirao razloge poraza.

"Igrali smo dobro tri četvrtine, imali dvocifrenu razliku, ali smo u poslednjoj skroz stali, što pokazuje i rezultat - 4:30. U poslednjih 10 minuta ušli smo u totalnu minus fazu, pre svega energetski, a onda i košarkaški i mentalno. Nalazili smo brzopleta rešenja, promašivali iz njih sve šuteve i samim tim dali protivniku da postigne mnogo laganih poena iz kontranapada i skoka u napadu", rekao je trener Jovica Antonić posle utakmice.

Reprezentacija Srbije će sledeću utakmicu u Meihoku igrati u subotu od 13.30 protiv Angole, dok će se u nedelju u istom terminu sastati sa domaćinom Kinom.

SRBIJA: Tejić 6, Pot 4 (6 skokova), Stojanović 4, Ristić 4 (4 sk), Rebić, Brkić, Apić 1, Đoković 3 (4 sk), Pašajlić 11, Nenadić 8, Krstić 10 (4 sk), Huskić 6 (4 sk).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar