Симић стигао у Звезду, да ли ће и нападач?!

На промоцији новог везисте црвено-белих било је речи и о потрази за новим центарфором.  Симић признао: Одлазак у иностранство био велика грешка, млађи играчи да уче из мог искуства.  „Драго ми је да сам поново ту, да сам добио другу шансу да остваримо неке заједничке циљеве“, рекао доскорашњи играч Земуна.

Фудбал 03.08.2018 | 20:00
Симић стигао у Звезду, да ли ће и нападач?!
Вељко Симић ове недеље се формално вратио у Црвену звезду после пет година и задужио дрес са "бројем 21". Његова промоција била је одложена за неколико дана, док се екипа не врати из Литваније, а пред новинарима се појавио у друштву спортског директора Митра Мркеле.

Некадашњи Звездин ђак, пре пола деценије проценио је да ће му бити боље ако оде у Базел, што се није испоставило као добра одлука за његову каријеру, коју је до прошле зиме и доласка у Земун провео у Домжалама, Шафхаузену, Кјасу и Винтертуру.

На почетку прошле полусезоне он је прихватио позив да се врати у Београд и после пола године добрих игара у Земуну Звезда га је вратила на "Маракану".

"Са ове дистанце могу да кажем да је прерани одлазак у иностранство био грешка и на мом примеру би требало да уче млађи играчи. Много ми је драго што сам добио другу шансу и трудићу се да је искористим. Не плашим се конкуренције, Звезда и треба да има више играча на једној позицији јер игра на три фронта", рекао је Симић пред новинарима.

Нови саиграчи су му помогли да се брзо уклопи у свлачионици, а сада следи ново доказивање.

"Јако ми је драго што сам добио другу прилику у Звезди. Не оптерећујем се тиме када ћу дебитовати, радим напорно и чекам своју шансу. Не плашим се конкуренције, има доста утакмица у сезони и свако од нас може да понесе дрес Црвене звезде на свој начин. Играмо на три фронта и биће прилике за све. Могу да покријем све три офанзивне позиције у везном реду, најбоље се осећам иза шпица и поред леве аут-линије, а тренер ће одлучити где ћу играти. Трудићу се да на терену оправдам очекивања и поверење стручног штаба", додао је Симић.

Док га је представљао, Мркела је рекао да одавно познаје квалитете офанзивног везисте.

"Са Вељком сам сарађивао дуго, дошао је у Звезду као петлић када сам ја био директор Омладинске школе. Прошао је све селекције репрезентације. Велики је таленат и верујем да ће га овде развити до краја".

Очекивано, прво и најважније питање конференције тицало се Звездине потраге за новим нападачем. Лицитација траје још од одласка Александра Пешића у Азију и у међувремену је утихнула, иако црвено-бели нису довели центарфора.

"Имамо их већ у играчком кадру, тако да нећемо остати без нападача", одговорио је Мркела.

"Али радимо на томе да доведемо још једног", додао је Звездин директор.

Дакле - потрага и даље траје.

Иако се чинило да је долазак Педра Переза Кондеа из Пас Јањине известан, шпански нападач је у овом тренутку далеко од Црвене звезде јер је повећао захтеве за платом.

Наводно, он има богату понуду из Саудијске Арабије, па је одлучио да се "цењка" са црвено-белима.
 
Грци су били пристали да га продају за 600.000 евра, па остаје да видимо хоће ли нападач променити одлуку и прихватити понуђене услове.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар