Simić stigao u Zvezdu, da li će i napadač?!

Na promociji novog veziste crveno-belih bilo je reči i o potrazi za novim centarforom.  Simić priznao: Odlazak u inostranstvo bio velika greška, mlađi igrači da uče iz mog iskustva.  „Drago mi je da sam ponovo tu, da sam dobio drugu šansu da ostvarimo neke zajedničke ciljeve“, rekao doskorašnji igrač Zemuna.

Fudbal 03.08.2018 | 20:00
Simić stigao u Zvezdu, da li će i napadač?!
Veljko Simić ove nedelje se formalno vratio u Crvenu zvezdu posle pet godina i zadužio dres sa "brojem 21". Njegova promocija bila je odložena za nekoliko dana, dok se ekipa ne vrati iz Litvanije, a pred novinarima se pojavio u društvu sportskog direktora Mitra Mrkele.

Nekadašnji Zvezdin đak, pre pola decenije procenio je da će mu biti bolje ako ode u Bazel, što se nije ispostavilo kao dobra odluka za njegovu karijeru, koju je do prošle zime i dolaska u Zemun proveo u Domžalama, Šafhauzenu, Kjasu i Vinterturu.

Na početku prošle polusezone on je prihvatio poziv da se vrati u Beograd i posle pola godine dobrih igara u Zemunu Zvezda ga je vratila na "Marakanu".

"Sa ove distance mogu da kažem da je prerani odlazak u inostranstvo bio greška i na mom primeru bi trebalo da uče mlađi igrači. Mnogo mi je drago što sam dobio drugu šansu i trudiću se da je iskoristim. Ne plašim se konkurencije, Zvezda i treba da ima više igrača na jednoj poziciji jer igra na tri fronta", rekao je Simić pred novinarima.

Novi saigrači su mu pomogli da se brzo uklopi u svlačionici, a sada sledi novo dokazivanje.

"Jako mi je drago što sam dobio drugu priliku u Zvezdi. Ne opterećujem se time kada ću debitovati, radim naporno i čekam svoju šansu. Ne plašim se konkurencije, ima dosta utakmica u sezoni i svako od nas može da ponese dres Crvene zvezde na svoj način. Igramo na tri fronta i biće prilike za sve. Mogu da pokrijem sve tri ofanzivne pozicije u veznom redu, najbolje se osećam iza špica i pored leve aut-linije, a trener će odlučiti gde ću igrati. Trudiću se da na terenu opravdam očekivanja i poverenje stručnog štaba", dodao je Simić.

Dok ga je predstavljao, Mrkela je rekao da odavno poznaje kvalitete ofanzivnog veziste.

"Sa Veljkom sam sarađivao dugo, došao je u Zvezdu kao petlić kada sam ja bio direktor Omladinske škole. Prošao je sve selekcije reprezentacije. Veliki je talenat i verujem da će ga ovde razviti do kraja".

Očekivano, prvo i najvažnije pitanje konferencije ticalo se Zvezdine potrage za novim napadačem. Licitacija traje još od odlaska Aleksandra Pešića u Aziju i u međuvremenu je utihnula, iako crveno-beli nisu doveli centarfora.

"Imamo ih već u igračkom kadru, tako da nećemo ostati bez napadača", odgovorio je Mrkela.

"Ali radimo na tome da dovedemo još jednog", dodao je Zvezdin direktor.

Dakle - potraga i dalje traje.

Iako se činilo da je dolazak Pedra Pereza Kondea iz Pas Janjine izvestan, španski napadač je u ovom trenutku daleko od Crvene zvezde jer je povećao zahteve za platom.

Navodno, on ima bogatu ponudu iz Saudijske Arabije, pa je odlučio da se "cenjka" sa crveno-belima.
 
Grci su bili pristali da ga prodaju za 600.000 evra, pa ostaje da vidimo hoće li napadač promeniti odluku i prihvatiti ponuđene uslove.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar