Борци ушли у Парламент БиХ

Десетак бивших припадника Армије РБиХ и ХВО-а поново се јутрос окупило пред Парламентом Федерације БиХ, а дио је успио ући у зграду, јавља БХТ.

Босна и Херцеговина 03.08.2018 | 12:10
Борци ушли у Парламент БиХ
Кажу да неће изаћи све док текст Закона о правима демобилисаних бораца и чланова њихових породица, који је у понедјељак усагласила Заједничка комисија Парламента, не буде достављен у оба дома.

Колегиј Представничког дома јучер је засједао, али није заказао сједницу јер им, како је речено, из Комисије за усаглашавање није достављен текст усаглашеног закона.

Предсједавајуци Комсије Јасенко Туфекчић тада је казао да се у усаглашеном тексту појавио и амандаман Удруге Заборављени бранитељи везан за борачки додатак, који није договорен.

Борци кажу да то није тачно, тврдећи да посједују текст усаглашеног закона, те да не дозвољавају да их међусобно заваде.

(Вијести)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Хало генерале Савчић!!!

03.08.2018 10:35

Савчић чита, слуша, гледа како се демобилисани борци ФБиХ боре за своја права, свака им част, а он само шути, не оглашава се, прави се наиван. Његова је обавеза да покреће било какве иницијативе за биједни и понижавајући однос према демобилисаним борцима РС?.. Он се треба огласити, бар мишљењем о Давору и његовој борби, о разним групама "неких" ветерана, гдје Вукотић најављује чак и сукобе, својих против народа на Тргу. Зашто шути, је ли жив??? Оваквим начином је показано да је поштовање бораца у Федерацији, на далеко вишем нивоу , у егзистенцијалном а и етичком смислу. Генерале, крајње је вријеме да реагујете, можда прво ставите прст на чело...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

03.08.2018 10:58

Није се он Борио за паре него за Србску....

Name

Дарио

03.08.2018 14:23

БОРЦИ АРМИЈЕ БИХ И ХВО СУ ПРАВИ БОРЦИ КОЈИ СЕ И У МИРУ БОРЕ ЗА СЛОБОДУ И СВОЈА ПРАВА А БОРЦИ ВОЈСКЕ РС СУ У МИСИЈИМ РУПАМА И НЕ СМИЈУ ДИЦИ ГЛАВУ ОД ДОДИКОВЕ ВЛАСТИ И ОД ПОТКУПЉЕНИХ ЗВАНИЦНИКА БОРАЦКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ