Borci ušli u Parlament BiH

Desetak bivših pripadnika Armije RBiH i HVO-a ponovo se jutros okupilo pred Parlamentom Federacije BiH, a dio je uspio ući u zgradu, javlja BHT.

Bosna i Hercegovina 03.08.2018 | 12:10
Borci ušli u Parlament BiH
Kažu da neće izaći sve dok tekst Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica, koji je u ponedjeljak usaglasila Zajednička komisija Parlamenta, ne bude dostavljen u oba doma.

Kolegij Predstavničkog doma jučer je zasjedao, ali nije zakazao sjednicu jer im, kako je rečeno, iz Komisije za usaglašavanje nije dostavljen tekst usaglašenog zakona.

Predsjedavajuci Komsije Jasenko Tufekčić tada je kazao da se u usaglašenom tekstu pojavio i amandaman Udruge Zaboravljeni branitelji vezan za borački dodatak, koji nije dogovoren.

Borci kažu da to nije tačno, tvrdeći da posjeduju tekst usaglašenog zakona, te da ne dozvoljavaju da ih međusobno zavade.

(Vijesti)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Halo generale Savčić!!!

03.08.2018 10:35

Savčić čita, sluša, gleda kako se demobilisani borci FBiH bore za svoja prava, svaka im čast, a on samo šuti, ne oglašava se, pravi se naivan. Njegova je obaveza da pokreće bilo kakve inicijative za bijedni i ponižavajući odnos prema demobilisanim borcima RS?.. On se treba oglasiti, bar mišljenjem o Davoru i njegovoj borbi, o raznim grupama "nekih" veterana, gdje Vukotić najavljuje čak i sukobe, svojih protiv naroda na Trgu. Zašto šuti, je li živ??? Ovakvim načinom je pokazano da je poštovanje boraca u Federaciji, na daleko višem nivou , u egzistencijalnom a i etičkom smislu. Generale, krajnje je vrijeme da reagujete, možda prvo stavite prst na čelo...

ODGOVORITE
Name

re

03.08.2018 10:58

Nije se on Borio za pare nego za Srbsku....

Name

Dario

03.08.2018 14:23

BORCI ARMIJE BIH I HVO SU PRAVI BORCI KOJI SE I U MIRU BORE ZA SLOBODU I SVOJA PRAVA A BORCI VOJSKE RS SU U MISIJIM RUPAMA I NE SMIJU DICI GLAVU OD DODIKOVE VLASTI I OD POTKUPLJENIH ZVANICNIKA BORACKE ORGANIZACIJE.

ODGOVORITE