Зоран Мирковић нови тренер Партизана!

Ђукић ће бити смењен по повратку у Београд, у Хумску се враћа и Гордан Петрић, Лазетић води тим у недељу против Младости.

Фудбал 03.08.2018 | 13:00
Зоран Мирковић нови тренер Партизана!
Зоран Бата Мирковић биће нови шеф стручног штаба Партизана, потврђено је МОЗЗАРТ Спорту!

Некадашњи штопер црно-белих прихватио је понуду челника црно-белих да преузме екипу која се очигледно мучи на почетку сезоне и због чега ће Мирослав Ђукић бити смењен већ по повратку у Београд, без обзира што је у Виљнусу, ремијем са Тракаијем, осигурао пласман у треће коло квалификација за Лигу Европе, где ће противник бити дански Нордсјеланд.

Управа Партизана више није могла да трпи посртање екипе, неубедљива издања и мучења налик најновијем у Литванији, због чега ће сарадња са Ђукићем бити прекинута већ у петак. Иако је преживео неколико смена досад, из клуба поручују да овога пута ништа не може да га задржи на клупи и да ће му бити уручен отказ. Вероватно и неколико стотина хиљада евра на име одштете због превременог раскида уговора, ороћеног од лета 2019. Уосталом, то је био један од главних проблема у претходном периоду.

Други је садржан у чињеници да нико од тренера с којима су од елиминације од Плзења почетком године до данас кокетирали челници Партизана није био спреман или слободан да се упусти у авантуру. Исправа чак ни Мирковић, кад му је први пут нуђено да замени Ђукића у паузи између краја претходне и почетка нове сезоне.

А онда је на препоруку Љубише Тумбаковића, чија се реч на Топчидерском брду и те како цени и с којим су председник Милорад Вучелић и генерални директор Милош Вазура у добрим односима, популарни Бата прихватио позив и вратиће се у клуб у коме се играчки афирмисао.

После узлета у Раду, три године је био штопер у првом мандату (1993-1996), две у другом (2004-2006), у међувремену је играо за Аталанту, Јувентус и Фенербахче, а по окончању каријере отиснуо се у функционерске воде. Најпре као спортски директор А репрезентације, где је у ФСС сарађивао са Звезданом Терзићем, али је „љубав“ брзо пукла, да би у време председничком мандата Драгана Ђурића 13 месеци био потпредседник Партизана (од маја 2008. до августа 2009).

Касније је као тренер радио у београдском прволигашу Синђелићу, да би у последње две и по године био први сарадник Љубише Тумбаковића у селекцији Црне Горе. Управо је Тумба одиграо једну од пресудних улога да Мирковић прихвати позив црно-белих.

Мирковићева идеја је да уз себе има људе од поверења. Један од таквих је Гордан Петрић, с којим дели исте фудбалске ставове и који му је био сарадник током тог кратког функционерског периода у Партизану (такође као потпредседник). Петрић је у међувремену радио у Бежанији, такође Синђелићу, Земуну, Чукаричком и Раду, а сад ће бити Батина десна рука.

Према информацијама људи из Партизана, промоција Зорана Мирковића у шефа струке, а Гордана Петрића у његовог помоћника, требало би да се одржи у понедељак. Дотад црно-беле очекује првенствени меч са Младости из Лучана (недеља, 19.00), а у том сусрету екипу би требало да води један од досадашњих Ђукићевих сарадника, Жарко Лазетић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар