Из Бајерна у Барсу, за 30 милиона евра!

Искусни Чилеанац наставља каријеру у шпанском гиганту.  Видал у Барселони! Зашто? Све је брзо завршено. . .

Фудбал 03.08.2018 | 17:15
Из Бајерна у Барсу, за 30 милиона евра!
Јувентус, Бајерн, па Барселона.

Тако ће се кретати каријера Артура Видала (31) који би већ у петак током дана могао да постане нови играч шампиона Шпаније.

Искусни Чилеанац и овог јутра је био на тренингу са остатком тима Бајерна, али су медији широм Европе објавили да се већ договорио са "Блауграном", у којој ће у наредне три године зарађивати по девет милиона евра по сезони.

Чини се да су руковање и потписи представника два клуба једино што преостаје да се овај договор комплетира и да Видал пређе у свлачионицу Лионела Месија и Луиса Суареза за 30 милиона евра.

Енглески "Гардијан" пише да је прекаљени везиста срео представнике Барселоне прошле године и да је прошао лекарске прегледе. Од доласка новог тренера Бајерна, Ника Ковача, познато је да играч са тачно 100 наступа за Чиле неће остати у Минхену, па је руководство првака Бундес лиге искористио највише што је могло да "врати" добар део новца који је 2015. дало да Видал дође из Јувентуса.

Пре три лета, он је био плаћен "Старој дами" 37 милиона евра, а у међувремену је освојио три титуле са Баварцима, одиграо 124 утакмице у њиховом дресу и постигао 22 гола, уз 18 асистенција.

Барселона није успела да доведе Рабиоа, Де Јонга, Тијага Алкантару, Погбу, Милинковић Савића... Али јесте Артура Видала!

До краја дана се очекује званична потврда преласка Чилеанца на Камп Ноу! Неки помињу да висина трансфера износи 20.000.000, неки 30.000.000 евра. Углавном, Барса је договор са Бајерном лако постигла. А још лакше са Видалом којем је обећала плату од 7.000.000 евра плус 1.000.000 кроз бонусе. У Бајерну је имао 8.000.000 евра, а Интер му је нудио 5.000.000. И чак је Видал пристао у недостатку бољих опција на смањење плате у Интеру док се није појавила Барселона.

Многи су изненађени оваквим трансфером Барселоне јер Видал ниј баш тип играча који се уклапа у њен стил игре. Али разлози постоје. Пре свега, Валверде је добио замену за Паулиња на којој је инсистирао. Клуб га није много питао када је продавао Паулиња и сада је морао да му изађе у сусрет.

Видал је веома сличан играч Паулињу који је био један од најбољих играча екипе у прошлој сезони. Доноси „мишиће и плућа“ на којима је Валверде инсистирао. Барси је био потребан везиста ратничког менталитета јер Барсина игра заснована на поседу лопте нема таквог играча који ће по губитку лопте одмах извршити притисак на противника и вратити изгубљени посед. Растеретиће Ракитића и Бускетса...  

Видал има и добру скок игру што недостаје Барселони. Такође, карактерише га победнички менталитет, годинама је играо у великим клубовима попут Јувентуса и Бајерна, талко да би требало лако да се уклопи. На крају, ту је и велики мотив против Реал Мадрида за које не крије да му је најомраженији клуб због судијских крађа које су претходних година ишле у корсти Реала у окрпајима са Бајернома. Ево прилике за освету...

Чилеанац се већ колико днаас очекује у Каталонији на лекарским прегледима после чега следи потпис трогодишњег уговора.  

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар