Iz Bajerna u Barsu, za 30 miliona evra!

Iskusni Čileanac nastavlja karijeru u španskom gigantu.  Vidal u Barseloni! Zašto? Sve je brzo završeno. . .

Fudbal 03.08.2018 | 17:15
Iz Bajerna u Barsu, za 30 miliona evra!
Juventus, Bajern, pa Barselona.

Tako će se kretati karijera Artura Vidala (31) koji bi već u petak tokom dana mogao da postane novi igrač šampiona Španije.

Iskusni Čileanac i ovog jutra je bio na treningu sa ostatkom tima Bajerna, ali su mediji širom Evrope objavili da se već dogovorio sa "Blaugranom", u kojoj će u naredne tri godine zarađivati po devet miliona evra po sezoni.

Čini se da su rukovanje i potpisi predstavnika dva kluba jedino što preostaje da se ovaj dogovor kompletira i da Vidal pređe u svlačionicu Lionela Mesija i Luisa Suareza za 30 miliona evra.

Engleski "Gardijan" piše da je prekaljeni vezista sreo predstavnike Barselone prošle godine i da je prošao lekarske preglede. Od dolaska novog trenera Bajerna, Nika Kovača, poznato je da igrač sa tačno 100 nastupa za Čile neće ostati u Minhenu, pa je rukovodstvo prvaka Bundes lige iskoristio najviše što je moglo da "vrati" dobar deo novca koji je 2015. dalo da Vidal dođe iz Juventusa.

Pre tri leta, on je bio plaćen "Staroj dami" 37 miliona evra, a u međuvremenu je osvojio tri titule sa Bavarcima, odigrao 124 utakmice u njihovom dresu i postigao 22 gola, uz 18 asistencija.

Barselona nije uspela da dovede Rabioa, De Jonga, Tijaga Alkantaru, Pogbu, Milinković Savića... Ali jeste Artura Vidala!

Do kraja dana se očekuje zvanična potvrda prelaska Čileanca na Kamp Nou! Neki pominju da visina transfera iznosi 20.000.000, neki 30.000.000 evra. Uglavnom, Barsa je dogovor sa Bajernom lako postigla. A još lakše sa Vidalom kojem je obećala platu od 7.000.000 evra plus 1.000.000 kroz bonuse. U Bajernu je imao 8.000.000 evra, a Inter mu je nudio 5.000.000. I čak je Vidal pristao u nedostatku boljih opcija na smanjenje plate u Interu dok se nije pojavila Barselona.

Mnogi su iznenađeni ovakvim transferom Barselone jer Vidal nij baš tip igrača koji se uklapa u njen stil igre. Ali razlozi postoje. Pre svega, Valverde je dobio zamenu za Paulinja na kojoj je insistirao. Klub ga nije mnogo pitao kada je prodavao Paulinja i sada je morao da mu izađe u susret.

Vidal je veoma sličan igrač Paulinju koji je bio jedan od najboljih igrača ekipe u prošloj sezoni. Donosi „mišiće i pluća“ na kojima je Valverde insistirao. Barsi je bio potreban vezista ratničkog mentaliteta jer Barsina igra zasnovana na posedu lopte nema takvog igrača koji će po gubitku lopte odmah izvršiti pritisak na protivnika i vratiti izgubljeni posed. Rasteretiće Rakitića i Busketsa...  

Vidal ima i dobru skok igru što nedostaje Barseloni. Takođe, karakteriše ga pobednički mentalitet, godinama je igrao u velikim klubovima poput Juventusa i Bajerna, talko da bi trebalo lako da se uklopi. Na kraju, tu je i veliki motiv protiv Real Madrida za koje ne krije da mu je najomraženiji klub zbog sudijskih krađa koje su prethodnih godina išle u korsti Reala u okrpajima sa Bajernoma. Evo prilike za osvetu...

Čileanac se već koliko dnaas očekuje u Kataloniji na lekarskim pregledima posle čega sledi potpis trogodišnjeg ugovora.  

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar