Брегзит тема Макрона и Мејове

Састанак Емануела Макрона и британске премијерке Терезе Меј у летњој резиденцији француског председника биће углавном посвећен Брегзиту.

Свијет 02.08.2018 | 22:09
Брегзит тема Макрона и Мејове
Брегзит ће бити тема пошто се приближавају рокови за излазак Британије из ЕУ, саопштила је Јелисејска палата.

Макрон ће сутра по подне примити Терезу Меј у тврђави Брегансон, председничкој резиденцији у месту Борм-ле-Мимоза на југоистоку Француске, где он сутра почиње свој одмор. 

Двоје вођа одржаће увече радни састанак од око два сата, а затим ће се придружити супружницима Брижит Макрон и Филипу Меју на "пријатељској" вечери у четворо на том имању, наводи се у саопштењу. 

Макрон ће бити обавештен о ставу Лондона у преговорима о Брегзиту и о будућности односа с ЕУ, навела је Јелисејска палата. Тереза Меј се враћа с одмора у Италији. 

Како се додаје, неће бити саопштења после разговора, јер се овде не ради о замени Мишела Барнијеа који у име ЕУ води преговоре о Брегзиту с Лондоном. 

Преговори ЕУ и Велике Британије иначе тапкају у месту више месеци, а две стране треба да постигну споразум до средине октобра да би се спровео организован разлаз, предвиђен крајем марта 2019. године. 

"Већ смо се сагласили око 80 одсто споразума о разлазу", рекао је Барније у уводнику објављеном данас у листу Фигаро. Он је додао да ипак треба још да се сагласе о "важним тачкама" и навео као пример питање границе између Северне Ирске, која остаје у Великој Британији, и Ирске, која остаје чланица ЕУ.

(Бета)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мућ

02.08.2018 20:27

Послије састанка не морају се ни сатати са супружницима. Упарили су се пред састанак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бакица

03.08.2018 10:19

Јао бас тако слатко се насмијах2кловна

ОДГОВОРИТЕ