Званично и ово: Бонући се вратио у Јуве!

Бонући се одрекао 20. 000. 000 евра и опет отео дрес саиграчу! Најконтроверзнији трансфер лета!

Фудбал 02.08.2018 | 22:35
Званично и ово: Бонући се вратио у Јуве!
Пре годину дана је Леонардо Бонући шокирао све у Јувентусу одлуком да напусти клуб и пређе у редове великог ривала Милана. Испраћен је негодовањем навијача из Торина, а дочекан као Бог у Милану.

Сваки његов корак су тада пратили блицеви фотоапарата, камере, навијачи…

“Желим да направим овај клуб великим, заједно са саиграчима. Милан заслужује боље и у Италији и у Европи. Тај клуб заслужује да се попне поново тамо где је био. Живим за изазове и ово је један од фасцинантнијих. Кладим се на себе. Ја сам се питао и не знам колико би људи урадило ово са 30 година. За мене - глад је кључна. То вам да је нешто више када вам нестане снаге. Везао сам се за амбициозан пројекат. Потребна је добра година да пресече оне које нису биле узбудљиве као што су ове претходне. Био сам фасциниран играчима попут Малдинија, Несте. Неста ми је био идол када сам почео да играм фудбал. Шест година у Јувентусу ме је начинило лидером. Тим може да се ослони на моје искуство. Кажем увек саиграчима - ништа није немогуће. Не осећам се као издајица нити као неко ко је подмитљив. Живот је направљен од кругова који је отварају и затварају. Нешто се распало последњих месеци и овај трансфер је био последица тога. Да бих дао 100%, морам да се осећам важним. Понекад се и најлепши бракови заврше”, рекао је Бонучи пре годину дана.

Годину дана касније, Леонардо Бонући је опет играч Јувентуса. Није га дочекао ниједан навијач, представљен је без велике помпе. Данас је допутовао у Торина са Миланових припрема у Америци, обавио лекарске прегледе и потписао уговор на пет година. Колико је био шоканатан његов прелазак у Милан тада, још више је шокантнији његов повратак у Торино сада. Да воли изазове, показао је и овим повратком.

Идеја се родила на заједничком одмору са дугогодишњим пријатељем Ђорђом Кјелинијем који је уз менаџера Алесандра Лућија утицао на људе у Јувентусу да прихвате Леа назад. Поготово на МаксаАлегрија који се није баш у најбољим односима растао са контверзним штопером. Милан није имао ништа против јер је желео да се реши његове високе плате с обзиром да на терену није донео то што се очекивало…

Јувентусу је био неопходан штопер високе калсе, блокиран је у покушајима да доведе Година, Савића, ДеЛихта и још неке, па је прихватио Бонућијев повратак. Међутим, навијачи Јувентуса то неће тако лако прихватити. Данима изражавају негодовање због повратка Бонућија. И поготово што је у замену за њега послат млади Матија Калдара који је био пројектован као будућност клуба. Обојица су у трампи процењени на по 35.000.000 евра.

Али, Јувентусу је садашњост преча од будућности. Зато су довели Роналда, зато су прогутали и кнедлу саБонућијем јер нису могли да нађу бољег. Опседнути су Лигом шампиона коју желе да освоје одмах. Исту опсесију има и Бонући који се у Милану није баш најбоље снашао иако је добио капитенску траку.

Бонући је поднео приличну финансијску жртву да би се вратио у Јувентус. У Милану је имао још четири године уговора вредног 7.500.000 евра плус 2.500.000 евра корз бонусе по сезони. То је дакле 10.000.000 евра годишње у најбољем случају. Округло 10.000.000 евра годишње му је нудио и ПСЖ. Одбио је. И вратио се у Торино где је потписао петогодишњи уговор вредан 5.000.000 евра по сезони. Дакле, уместо 40.000.000 евра од Милана или Пари Сен Жермена у наредне четири године, зарадиће 20.000.000 евра у Јувентусу. Вратио се скоро на исто јер је пре летошњег одласка зарађивао 4.500.000 евра у Јувентусу.

Додуше, успео је и да преотме “свој”  број 19. Тај број на дресу је прво изео новајлија Матија Перин, али јеБонући успео да га врати. Исту ствар је урадио и летос у Милану када је дрес са бројем 19 отео од ФранкаКесија.

Упркос финансијској жртви и жељи да заврши каријеру у Јувентусу, тврдо језгро Јувентусових навијача га неће дочекати са симпатијама. Погтово због прославе гола у дербију претходне сезоине када је затресао мрежу Јувентуса и његовим навијачима гестикулирао стављајући прст на уста.

Али то је Лео Бонући. Увек спреман да плива узводно и да се храни изазовима. Посебна глава у свету фудбала…

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар