Zvanično i ovo: Bonući se vratio u Juve!

Bonući se odrekao 20. 000. 000 evra i opet oteo dres saigraču! Najkontroverzniji transfer leta!

Fudbal 02.08.2018 | 22:35
Zvanično i ovo: Bonući se vratio u Juve!
Pre godinu dana je Leonardo Bonući šokirao sve u Juventusu odlukom da napusti klub i pređe u redove velikog rivala Milana. Ispraćen je negodovanjem navijača iz Torina, a dočekan kao Bog u Milanu.

Svaki njegov korak su tada pratili blicevi fotoaparata, kamere, navijači…

“Želim da napravim ovaj klub velikim, zajedno sa saigračima. Milan zaslužuje bolje i u Italiji i u Evropi. Taj klub zaslužuje da se popne ponovo tamo gde je bio. Živim za izazove i ovo je jedan od fascinantnijih. Kladim se na sebe. Ja sam se pitao i ne znam koliko bi ljudi uradilo ovo sa 30 godina. Za mene - glad je ključna. To vam da je nešto više kada vam nestane snage. Vezao sam se za ambiciozan projekat. Potrebna je dobra godina da preseče one koje nisu bile uzbudljive kao što su ove prethodne. Bio sam fasciniran igračima poput Maldinija, Neste. Nesta mi je bio idol kada sam počeo da igram fudbal. Šest godina u Juventusu me je načinilo liderom. Tim može da se osloni na moje iskustvo. Kažem uvek saigračima - ništa nije nemoguće. Ne osećam se kao izdajica niti kao neko ko je podmitljiv. Život je napravljen od krugova koji je otvaraju i zatvaraju. Nešto se raspalo poslednjih meseci i ovaj transfer je bio posledica toga. Da bih dao 100%, moram da se osećam važnim. Ponekad se i najlepši brakovi završe”, rekao je Bonuči pre godinu dana.

Godinu dana kasnije, Leonardo Bonući je opet igrač Juventusa. Nije ga dočekao nijedan navijač, predstavljen je bez velike pompe. Danas je doputovao u Torina sa Milanovih priprema u Americi, obavio lekarske preglede i potpisao ugovor na pet godina. Koliko je bio šokanatan njegov prelazak u Milan tada, još više je šokantniji njegov povratak u Torino sada. Da voli izazove, pokazao je i ovim povratkom.

Ideja se rodila na zajedničkom odmoru sa dugogodišnjim prijateljem Đorđom Kjelinijem koji je uz menadžera Alesandra Lućija uticao na ljude u Juventusu da prihvate Lea nazad. Pogotovo na MaksaAlegrija koji se nije baš u najboljim odnosima rastao sa kontverznim štoperom. Milan nije imao ništa protiv jer je želeo da se reši njegove visoke plate s obzirom da na terenu nije doneo to što se očekivalo…

Juventusu je bio neophodan štoper visoke kalse, blokiran je u pokušajima da dovede Godina, Savića, DeLihta i još neke, pa je prihvatio Bonućijev povratak. Međutim, navijači Juventusa to neće tako lako prihvatiti. Danima izražavaju negodovanje zbog povratka Bonućija. I pogotovo što je u zamenu za njega poslat mladi Matija Kaldara koji je bio projektovan kao budućnost kluba. Obojica su u trampi procenjeni na po 35.000.000 evra.

Ali, Juventusu je sadašnjost preča od budućnosti. Zato su doveli Ronalda, zato su progutali i knedlu saBonućijem jer nisu mogli da nađu boljeg. Opsednuti su Ligom šampiona koju žele da osvoje odmah. Istu opsesiju ima i Bonući koji se u Milanu nije baš najbolje snašao iako je dobio kapitensku traku.

Bonući je podneo priličnu finansijsku žrtvu da bi se vratio u Juventus. U Milanu je imao još četiri godine ugovora vrednog 7.500.000 evra plus 2.500.000 evra korz bonuse po sezoni. To je dakle 10.000.000 evra godišnje u najboljem slučaju. Okruglo 10.000.000 evra godišnje mu je nudio i PSŽ. Odbio je. I vratio se u Torino gde je potpisao petogodišnji ugovor vredan 5.000.000 evra po sezoni. Dakle, umesto 40.000.000 evra od Milana ili Pari Sen Žermena u naredne četiri godine, zaradiće 20.000.000 evra u Juventusu. Vratio se skoro na isto jer je pre letošnjeg odlaska zarađivao 4.500.000 evra u Juventusu.

Doduše, uspeo je i da preotme “svoj”  broj 19. Taj broj na dresu je prvo izeo novajlija Matija Perin, ali jeBonući uspeo da ga vrati. Istu stvar je uradio i letos u Milanu kada je dres sa brojem 19 oteo od FrankaKesija.

Uprkos finansijskoj žrtvi i želji da završi karijeru u Juventusu, tvrdo jezgro Juventusovih navijača ga neće dočekati sa simpatijama. Pogtovo zbog proslave gola u derbiju prethodne sezoine kada je zatresao mrežu Juventusa i njegovim navijačima gestikulirao stavljajući prst na usta.

Ali to je Leo Bonući. Uvek spreman da pliva uzvodno i da se hrani izazovima. Posebna glava u svetu fudbala…

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar