Званично: Пипита најскупљи у историји Милана!

“Деветка” која се чекала од Ибрахимовића…! Аргентинац прошао много боље него да је остао у Јувентусу!

Фудбал 02.08.2018 | 22:25
Званично: Пипита најскупљи у историји Милана!
Милан је добио најскупљег играча у историји и нападача који се чекао још од Златана Ибрахимовића!

Гонзало Игуаин је данас после лекарских прегледа парафирао уговор са славним клубом са Сан Сира и постао његово капитално појачање. Помињали су се овог лета Мората, Фалкао, Бензема, а на крају је Миланов напад појачао популарни Пипита после изненадне трампе коју је иницирао Леонардо Бонући.

Милан ће платити 18.000.000 евра Јувентусу за позајмицу Игуаина и има опцију да га наредног лета откупи за 36.000.000 евра. Наравно, та опција ће бити искоришћена јер нико на свету не даје толики новац на позајмицу и не разбацује се тако са парама. Тако ће Игуаинов трансфер на крају износити 54.000.000 ера чиме је срушен Миланов клупски рекод. Најскупља појачања су до сада били Руи Кошта и Бонући који су плаћени по 42.000.000 евра.

Игуаин је практично отеран из Јувентуса после шокантног трансфера Кристијана Роналда. Португалац је заузео место “деветке”, а Игуаин је са платом од 7.500.000 евра био терет за Јувентусов буџет. У међувремену је одбио Челси који је нудио 60.000.000 евра и желео је у Милан. Када је Бонући затражио да се врати, оба клуба су то искористила за велику трампу у којој су Игуаин и Матија Калдара стигли у Милан, а Леосе вратио у Торино.

На крају је Игуаин прошао финансијски боље него да је остао у Торину где је имао још три године уговора са 7.500.000 евра по сезони. Наплатио је од Јувентуса 1.000.000 евра као бонус за одлазак, а од Милана ће у првој сезони зарадити 9.500.000 евра, док ће су друге две године његова плата био по 10.000.000 евра. Рачуница је јасна. Уз онај милион од Јувентуса, укупно ће преласком у Милан инаксирати 30.500.000 евра уместо 22.500.000 што му је следовало за три године у Јувентусу.

А Милан је у њему коначно добио гол-машину коју је чекао од одласка Златана Ибрахимовића. Када се баци погледа на трансфере Миланових нападача од времена Ибрахимовића (Калинић, Андре Силва, Лападула, Бака, Фернандо Торес, Дестро, Матри, Пацини, Балотели, Кркић, Нијанг…) јасно се види да Росонери доводили центрафора Игуаиновог калибра. Пипита је једини играч који је током претходних пет година у Серији А, у свакој  сезони постизао макар 15 голова. За Јувентус који га је довео из Наполија за 92.000.000 евра је дао 40 првенствених голова током две сезоне.

Милан је коначно добио класу од нападача. Ово сада сигурно значи одлазак Калинића или Андреа Силве, а можда и обојице јер ће прва Игуаинова алтернатива бити млади Кутроне.

ЗВАНИЧНО - Калдара! Милан у темељу спојио Аталантин “ККК” и одбрану Италије за наредних 10 година! Млади штопер комплетирао последњу линију која би могла да буде окосница и италијанске селекције.

У мегатрампи какву италијански фудбал не памети, Милан и Јувентус су разменили Гонзала Игуаина,Леонарда Бонућија и Матију Калдару. Овај последњи изазива мању пажњу од звучних имена као што суИгуаин и Бонући, али би могао да се испостави као највећи погодак поменуте трампе.

Један од најталентованијих штопера Италије и Европе је потписао петогодишњи уговор за Милан пошто га је Јувентус директно мењао за Бонућија у размени у којој су обојица процењени на по 35.000.000 евра.

Матија Калдара (24 године) је тако комплетирао Миланову одбрану будућности коју поред њега чине други штопер Алесио Ромањоли (23), бекови Андреа Конти (24) и Давиде Калабрија (21) и голман ЂанлуиђиДонарума (19). Додуше, Калабрија и Конти су обојица десни бекови, а овај други је целу сезону пропустио због повреде, али се очекује да у следећој буде једно од највећих појачања Росонера. А Калабријаможе да игра и лево… Уз Јувентусове Руганија и Спинацолу то је дефанзивна линија пројектована да наредних десетак година брани боје Италије.

Јасно је да би Милан могао много а профитира од Калдариног доласка. Уосталом, Јувентус је до пре само неколико недеља сматрао Калдару дугорочним пројектом који ће уз Руганија заменити Кјелинија иБарзаљија. Одбио је понуду Борусије Дортмунд од 45.000.000 евра, сличну суму је нудио и Челси… Али због Бонућија је Јуве жртвовао Калдару. Миланов услов да се трампа обави је био Калдара. ДиректорЛеонардо је инсистирао. Јуве је на крају попустио, а није добио ни повратну калузулу којом би вратиоКалдару у будућности по фиксној цени. Милан је са тандемом Ромањоли – Калдара добио штоперски тандем за наредних десетак година…

Калдара је експлодирао пре две године у талентованој генерацији Аталанте из које су прошлог лета у Милан стигли Конти и Кеси, па ће сада трилинг “ККК” из Аталанте опет бити заједно после годину дана. Калдара је први капарисан из те генерације као највећи таленат. Јуве га је купио За 16.000.000 евра плус бонусе од 5.000.000 и оставио га годину и по на позајмици у Бергаму. Када је требало коначно да заигра за Стару даму, уследио је трансфер у Милан. Додуше, Јувентус је финансијски прошао добро јер је на Калдари остварио плус од 19.000.000 евра.

Млади штопер је јутрос допутовао у Милано са Јувентусових припрема у Америци, прошао лекарске прегледе и потписао уговор на пет година вредан 2.200.000 евра по сезони. Скоро четири пута мање од онога што је у Милану зарађивао Бонући.  

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар