Zvanično: Pipita najskuplji u istoriji Milana!

“Devetka” koja se čekala od Ibrahimovića…! Argentinac prošao mnogo bolje nego da je ostao u Juventusu!

Fudbal 02.08.2018 | 22:25
Zvanično: Pipita najskuplji u istoriji Milana!
Milan je dobio najskupljeg igrača u istoriji i napadača koji se čekao još od Zlatana Ibrahimovića!

Gonzalo Iguain je danas posle lekarskih pregleda parafirao ugovor sa slavnim klubom sa San Sira i postao njegovo kapitalno pojačanje. Pominjali su se ovog leta Morata, Falkao, Benzema, a na kraju je Milanov napad pojačao popularni Pipita posle iznenadne trampe koju je inicirao Leonardo Bonući.

Milan će platiti 18.000.000 evra Juventusu za pozajmicu Iguaina i ima opciju da ga narednog leta otkupi za 36.000.000 evra. Naravno, ta opcija će biti iskorišćena jer niko na svetu ne daje toliki novac na pozajmicu i ne razbacuje se tako sa parama. Tako će Iguainov transfer na kraju iznositi 54.000.000 era čime je srušen Milanov klupski rekod. Najskuplja pojačanja su do sada bili Rui Košta i Bonući koji su plaćeni po 42.000.000 evra.

Iguain je praktično oteran iz Juventusa posle šokantnog transfera Kristijana Ronalda. Portugalac je zauzeo mesto “devetke”, a Iguain je sa platom od 7.500.000 evra bio teret za Juventusov budžet. U međuvremenu je odbio Čelsi koji je nudio 60.000.000 evra i želeo je u Milan. Kada je Bonući zatražio da se vrati, oba kluba su to iskoristila za veliku trampu u kojoj su Iguain i Matija Kaldara stigli u Milan, a Leose vratio u Torino.

Na kraju je Iguain prošao finansijski bolje nego da je ostao u Torinu gde je imao još tri godine ugovora sa 7.500.000 evra po sezoni. Naplatio je od Juventusa 1.000.000 evra kao bonus za odlazak, a od Milana će u prvoj sezoni zaraditi 9.500.000 evra, dok će su druge dve godine njegova plata bio po 10.000.000 evra. Računica je jasna. Uz onaj milion od Juventusa, ukupno će prelaskom u Milan inaksirati 30.500.000 evra umesto 22.500.000 što mu je sledovalo za tri godine u Juventusu.

A Milan je u njemu konačno dobio gol-mašinu koju je čekao od odlaska Zlatana Ibrahimovića. Kada se baci pogleda na transfere Milanovih napadača od vremena Ibrahimovića (Kalinić, Andre Silva, Lapadula, Baka, Fernando Tores, Destro, Matri, Pacini, Baloteli, Krkić, Nijang…) jasno se vidi da Rosoneri dovodili centrafora Iguainovog kalibra. Pipita je jedini igrač koji je tokom prethodnih pet godina u Seriji A, u svakoj  sezoni postizao makar 15 golova. Za Juventus koji ga je doveo iz Napolija za 92.000.000 evra je dao 40 prvenstvenih golova tokom dve sezone.

Milan je konačno dobio klasu od napadača. Ovo sada sigurno znači odlazak Kalinića ili Andrea Silve, a možda i obojice jer će prva Iguainova alternativa biti mladi Kutrone.

ZVANIČNO - Kaldara! Milan u temelju spojio Atalantin “KKK” i odbranu Italije za narednih 10 godina! Mladi štoper kompletirao poslednju liniju koja bi mogla da bude okosnica i italijanske selekcije.

U megatrampi kakvu italijanski fudbal ne pameti, Milan i Juventus su razmenili Gonzala Iguaina,Leonarda Bonućija i Matiju Kaldaru. Ovaj poslednji izaziva manju pažnju od zvučnih imena kao što suIguain i Bonući, ali bi mogao da se ispostavi kao najveći pogodak pomenute trampe.

Jedan od najtalentovanijih štopera Italije i Evrope je potpisao petogodišnji ugovor za Milan pošto ga je Juventus direktno menjao za Bonućija u razmeni u kojoj su obojica procenjeni na po 35.000.000 evra.

Matija Kaldara (24 godine) je tako kompletirao Milanovu odbranu budućnosti koju pored njega čine drugi štoper Alesio Romanjoli (23), bekovi Andrea Konti (24) i Davide Kalabrija (21) i golman ĐanluiđiDonaruma (19). Doduše, Kalabrija i Konti su obojica desni bekovi, a ovaj drugi je celu sezonu propustio zbog povrede, ali se očekuje da u sledećoj bude jedno od najvećih pojačanja Rosonera. A Kalabrijamože da igra i levo… Uz Juventusove Ruganija i Spinacolu to je defanzivna linija projektovana da narednih desetak godina brani boje Italije.

Jasno je da bi Milan mogao mnogo a profitira od Kaldarinog dolaska. Uostalom, Juventus je do pre samo nekoliko nedelja smatrao Kaldaru dugoročnim projektom koji će uz Ruganija zameniti Kjelinija iBarzaljija. Odbio je ponudu Borusije Dortmund od 45.000.000 evra, sličnu sumu je nudio i Čelsi… Ali zbog Bonućija je Juve žrtvovao Kaldaru. Milanov uslov da se trampa obavi je bio Kaldara. DirektorLeonardo je insistirao. Juve je na kraju popustio, a nije dobio ni povratnu kaluzulu kojom bi vratioKaldaru u budućnosti po fiksnoj ceni. Milan je sa tandemom Romanjoli – Kaldara dobio štoperski tandem za narednih desetak godina…

Kaldara je eksplodirao pre dve godine u talentovanoj generaciji Atalante iz koje su prošlog leta u Milan stigli Konti i Kesi, pa će sada triling “KKK” iz Atalante opet biti zajedno posle godinu dana. Kaldara je prvi kaparisan iz te generacije kao najveći talenat. Juve ga je kupio Za 16.000.000 evra plus bonuse od 5.000.000 i ostavio ga godinu i po na pozajmici u Bergamu. Kada je trebalo konačno da zaigra za Staru damu, usledio je transfer u Milan. Doduše, Juventus je finansijski prošao dobro jer je na Kaldari ostvario plus od 19.000.000 evra.

Mladi štoper je jutros doputovao u Milano sa Juventusovih priprema u Americi, prošao lekarske preglede i potpisao ugovor na pet godina vredan 2.200.000 evra po sezoni. Skoro četiri puta manje od onoga što je u Milanu zarađivao Bonući.  

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar