ЛЕ: Партизан иде у Данску!

Партизан против Данаца у ИИИ колу квалификација за ЛЕ.  Фудбалери Партизана играће против данског Нордсјеланда у трећем колу квалификација за Лигу Европе.  Партизан је сазнао име ривала у следећем колу квалификација.  Партизане, чувај се малог Олсена.  Млади везиста, који је у сјајној форми, срушио АИК у Стокхолму - 1:0.

Фудбал 02.08.2018 | 21:40
ЛЕ: Партизан иде у Данску!
Нордсјеланд је у другој рунди елиминисао шведски АИК са две минималне победе.

Након 1:0 код куће, Данци су славили истим резултатом и у Стокхолму, голом Скова Олсена у 29. минуту сусрета.

АИК је имао теренску иницијативу и константно претио голу гостију, али од 17 шутева само су четири ишла у оквор, а сва четири је зауставио Ларсен.

Нордсјеланд је играо у постави Ларсен – Јенсен, Сковгорд, Нелсон, Бартолец –Андерсен, Кристенсен, Ригорд Јенсен – Мини, Сков Олсен, Дамсгорд.

Црна Гора, Литванија, па Скандинавија!

Фудбалери Партизана у четвртак су елиминисали Тракаи ремијем у гостима и изборили пласман у 3. коло квалификација за Лигу Европе, где ће им ривал бити дански клуб - Нордсјеланд.

Тим који дочекује ривале у Фаруму, граду на истоку Данске, и у реваншу је савладао ривала из Шведске и у повратничкој евро-сезони стигао до трећег степеника.

Гол тинејџера Андреаса Олсена поставио је коначан резултат у Стокхолму:

АИК - НОРДСЈЕЛАНД 0:1 (0:1), први меч 0:1

У првој утакмици 3. кола Партизан ће наредног четвртка гостовати у Скандинавији, а недељу дана касније дочекаће екипу која је вечерас играла са деветорицом данских играча и само два интернационалца - Норвежанином Улриком Јенсеном и Хрватом Карлом Бартолецом).

У петак ће бити познато и ко ће повести црно-беле ка Данској - Мирослав Ђукић или неки други тренер.

Нордсјиланд ће дефинитивно бити наредни ривал Партизана у квалификацијама за Лигу Европе, а екипа тренера Каспера Хјулманда наставила је са добрим резултатима и вечерас у Стокхолму на гостовању против шведског АИК-а, где је славила са 1:0.

Поново је блистао бисер овог клуба, суперталентовани офанзивни везиста Андреас Сков Олсен (18), који је постигао једини погодак на мечу у 29. минуту.

Момак који игра у сјајној форми у последње време, и који је недавно номинован и за младог фудбалера месеца у Данској, стигао је већ до трећег поготка у сезони и показао да ће бити убедљиво највећи адут Нордсјиланда и у предстојећим дуелима са београдским црно-белима.

Није АИК био без шанси на овом мечу, али није имао ни решење за густу одбрану гостујућег тима који је играо компактно иако у отвореној формацији 4-3-3. Нордсјиланд је контролисао дешавања на терену и преко младог везисте на истеку пола часа игре отклонио дилему у пролаз у наредну фазу.

Оно што треба да забрине Партизан је податак да је његов наредни ривал у успону форме, да је везао трећу изастопну победу (рачунајући првенство) и да побеђује чак и онда када не бриљира, као што је то био случај вечерас.

Нордсјеланд је основан пре само 15 година, али је последњих неколико сезона један од најбољих данских клубова.

Био је шампион 2012, да би наредне сезоне наступио и у групној фази Лиге шампиона где је у групи са Челсијем, Јувентусом и Шахтјором био последњи.

Национални Куп освајао 2010. и 2011, а на европску сцену се враћа после петогодишње паузе. На старту квалификација за Лигу Европе без већих проблема је елиминисао Клифтонвил из Северне Ирске са 2:1 и 1:0.

Нордсјеланд је у Европи укупно одиграо 24 утакмица, има шест победа, три ремија и 15 пораза уз гол разлику 26:47.

Данци нису претерано домаћински тим, јер имају по три победе и код куће и у гостима, али знатно више голова примају ван свог стадиона.

Тренер овог тима је млади дански стручњак Каспер Хјулманд који има кратко искуство и из Бундеслиге, где је предводио Мајнц једну сезону.

У тиму Нордсјеланда доминирају Данци, ту су и двојица Норвежана, али и четворица фудбалера из Гане, Американац Џонатан Ејмон, те хрватски дефанзивац Карло Бартолец.

Капитен тима је 22-годишњи везиста Матијас Јансен, под чијим вођством је тим ремизирао у прва два кола нове сезоне у данској Суперлиги.

Нордсјеланд је у оба меча играо у формацији 3-4-3 у саставу. У оба меча у стартних 11 су били голман Ларсен, дефанзивци Сковгард, Нелсон и Хансен, потом Мини и Бартолец на божним позицијама, Дамсгард и Сков Олсен у нападу, док је Ригард Јенсен на једном мечу био у средини, а у другом у нападу.

Нордсјеланд игра на стадиону "Право на снове" капацитета 10.300 места.

Лига Европе, ИИИ коло квалификација:

Адмира (Аут) – ЦСКА Софија (Бул) 1:3 (први меч 0:3)
АИК (Сwе) – Нордсјеланд (Ден) 0:1 (0:1)
Аполон (Цyп) – Жељезничар (БиХ) 3:1 (2:1)
Линколн (Гиб) – Њу Сејнтс (Wал) 1:1 (1:2)
Нидеркорн (Луx) – Хонвед (Хун) 2:0 (0:1)
Спарта Праг (Цзе) – Спартак Суботица (Срб) 2:1 (0:2)
Вадуц (Лие) – Жалгирис (Лту) 1:1 (0:1)
Атромитос (Гре) – Динамо Брест (Блр) 1:1 (3:4)
Динамо Минск (Блр) – Дунајска Стреда (Свк) 4:1
Флора (Ест) – АПОЕЛ (Цyп) 2:0 (0:5)
Славија (Бул) – Хајдук (Цро) 2:3 (0:1)
Валета (Млт) – Зрињски (БиХ) 1:2 (1:1)
Хакен (Сwе) – Лајпциг (Гер) 1:1 (0:4)
Тракај (Лту) – Партизан (Срб) 1:1 (0:1)
Лилестрем (Нор) – ЛАСК Линц (Аут)1:2 (0:4)
Алашкерт (Арм) – Сутјеска (Мне 0:0 (1:0)
Лаци (Алб) – Молде (Нор) 0:2 (0:3)
АЕК Ларнака (Цyп) – Дандалк (Ирл) 4:0 (0:0)
Тренчин (Свк) – Горњик (Пол) 4:1 (1:0)

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар