LE: Partizan ide u Dansku!

Partizan protiv Danaca u III kolu kvalifikacija za LE.  Fudbaleri Partizana igraće protiv danskog Nordsjelanda u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.  Partizan je saznao ime rivala u sledećem kolu kvalifikacija.  Partizane, čuvaj se malog Olsena.  Mladi vezista, koji je u sjajnoj formi, srušio AIK u Stokholmu - 1:0.

Fudbal 02.08.2018 | 21:40
LE: Partizan ide u Dansku!
Nordsjeland je u drugoj rundi eliminisao švedski AIK sa dve minimalne pobede.

Nakon 1:0 kod kuće, Danci su slavili istim rezultatom i u Stokholmu, golom Skova Olsena u 29. minutu susreta.

AIK je imao terensku inicijativu i konstantno pretio golu gostiju, ali od 17 šuteva samo su četiri išla u okvor, a sva četiri je zaustavio Larsen.

Nordsjeland je igrao u postavi Larsen – Jensen, Skovgord, Nelson, Bartolec –Andersen, Kristensen, Rigord Jensen – Mini, Skov Olsen, Damsgord.

Crna Gora, Litvanija, pa Skandinavija!

Fudbaleri Partizana u četvrtak su eliminisali Trakai remijem u gostima i izborili plasman u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, gde će im rival biti danski klub - Nordsjeland.

Tim koji dočekuje rivale u Farumu, gradu na istoku Danske, i u revanšu je savladao rivala iz Švedske i u povratničkoj evro-sezoni stigao do trećeg stepenika.

Gol tinejdžera Andreasa Olsena postavio je konačan rezultat u Stokholmu:

AIK - NORDSJELAND 0:1 (0:1), prvi meč 0:1

U prvoj utakmici 3. kola Partizan će narednog četvrtka gostovati u Skandinaviji, a nedelju dana kasnije dočekaće ekipu koja je večeras igrala sa devetoricom danskih igrača i samo dva internacionalca - Norvežaninom Ulrikom Jensenom i Hrvatom Karlom Bartolecom).

U petak će biti poznato i ko će povesti crno-bele ka Danskoj - Miroslav Đukić ili neki drugi trener.

Nordsjiland će definitivno biti naredni rival Partizana u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a ekipa trenera Kaspera Hjulmanda nastavila je sa dobrim rezultatima i večeras u Stokholmu na gostovanju protiv švedskog AIK-a, gde je slavila sa 1:0.

Ponovo je blistao biser ovog kluba, supertalentovani ofanzivni vezista Andreas Skov Olsen (18), koji je postigao jedini pogodak na meču u 29. minutu.

Momak koji igra u sjajnoj formi u poslednje vreme, i koji je nedavno nominovan i za mladog fudbalera meseca u Danskoj, stigao je već do trećeg pogotka u sezoni i pokazao da će biti ubedljivo najveći adut Nordsjilanda i u predstojećim duelima sa beogradskim crno-belima.

Nije AIK bio bez šansi na ovom meču, ali nije imao ni rešenje za gustu odbranu gostujućeg tima koji je igrao kompaktno iako u otvorenoj formaciji 4-3-3. Nordsjiland je kontrolisao dešavanja na terenu i preko mladog veziste na isteku pola časa igre otklonio dilemu u prolaz u narednu fazu.

Ono što treba da zabrine Partizan je podatak da je njegov naredni rival u usponu forme, da je vezao treću izastopnu pobedu (računajući prvenstvo) i da pobeđuje čak i onda kada ne briljira, kao što je to bio slučaj večeras.

Nordsjeland je osnovan pre samo 15 godina, ali je poslednjih nekoliko sezona jedan od najboljih danskih klubova.

Bio je šampion 2012, da bi naredne sezone nastupio i u grupnoj fazi Lige šampiona gde je u grupi sa Čelsijem, Juventusom i Šahtjorom bio poslednji.

Nacionalni Kup osvajao 2010. i 2011, a na evropsku scenu se vraća posle petogodišnje pauze. Na startu kvalifikacija za Ligu Evrope bez većih problema je eliminisao Kliftonvil iz Severne Irske sa 2:1 i 1:0.

Nordsjeland je u Evropi ukupno odigrao 24 utakmica, ima šest pobeda, tri remija i 15 poraza uz gol razliku 26:47.

Danci nisu preterano domaćinski tim, jer imaju po tri pobede i kod kuće i u gostima, ali znatno više golova primaju van svog stadiona.

Trener ovog tima je mladi danski stručnjak Kasper Hjulmand koji ima kratko iskustvo i iz Bundeslige, gde je predvodio Majnc jednu sezonu.

U timu Nordsjelanda dominiraju Danci, tu su i dvojica Norvežana, ali i četvorica fudbalera iz Gane, Amerikanac Džonatan Ejmon, te hrvatski defanzivac Karlo Bartolec.

Kapiten tima je 22-godišnji vezista Matijas Jansen, pod čijim vođstvom je tim remizirao u prva dva kola nove sezone u danskoj Superligi.

Nordsjeland je u oba meča igrao u formaciji 3-4-3 u sastavu. U oba meča u startnih 11 su bili golman Larsen, defanzivci Skovgard, Nelson i Hansen, potom Mini i Bartolec na božnim pozicijama, Damsgard i Skov Olsen u napadu, dok je Rigard Jensen na jednom meču bio u sredini, a u drugom u napadu.

Nordsjeland igra na stadionu "Pravo na snove" kapaciteta 10.300 mesta.

Liga Evrope, III kolo kvalifikacija:

Admira (Aut) – CSKA Sofija (Bul) 1:3 (prvi meč 0:3)
AIK (Swe) – Nordsjeland (Den) 0:1 (0:1)
Apolon (Cyp) – Željezničar (BiH) 3:1 (2:1)
Linkoln (Gib) – Nju Sejnts (Wal) 1:1 (1:2)
Niderkorn (Lux) – Honved (Hun) 2:0 (0:1)
Sparta Prag (Cze) – Spartak Subotica (Srb) 2:1 (0:2)
Vaduc (Lie) – Žalgiris (Ltu) 1:1 (0:1)
Atromitos (Gre) – Dinamo Brest (Blr) 1:1 (3:4)
Dinamo Minsk (Blr) – Dunajska Streda (Svk) 4:1
Flora (Est) – APOEL (Cyp) 2:0 (0:5)
Slavija (Bul) – Hajduk (Cro) 2:3 (0:1)
Valeta (Mlt) – Zrinjski (BiH) 1:2 (1:1)
Haken (Swe) – Lajpcig (Ger) 1:1 (0:4)
Trakaj (Ltu) – Partizan (Srb) 1:1 (0:1)
Lilestrem (Nor) – LASK Linc (Aut)1:2 (0:4)
Alaškert (Arm) – Sutjeska (Mne 0:0 (1:0)
Laci (Alb) – Molde (Nor) 0:2 (0:3)
AEK Larnaka (Cyp) – Dandalk (Irl) 4:0 (0:0)
Trenčin (Svk) – Gornjik (Pol) 4:1 (1:0)

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar