Партизан иде даље, да ли ће и Ђукић?

Црно-бели су изборили пласман у трећу рунду квалификација, али ће статус њиховог тренера опет бити у центру пажње. Још током меча у Литванији "Вијести" су објавиле и ко ће га наследити.

Фудбал 02.08.2018 | 23:50
Партизан иде даље, да ли ће и Ђукић?
Партизан је прошао у треће коло квалификација за Лигу Европе, али су проблеми остали.

Црно-бели су у Литванији губили, изједначили и ремијем 1:1 ушли у следећу рунду, али чини се да ће се после још једног бледог наступа тима из Хумске поново причати о позицији првог тренера, Мирослава Ђукића.

Подгорички лист "Вијести" објавио је још у току утакмице да ће Партизан сменити шефа стручног штаба и да ће га наследити некадашњи играч и потпредседник Партизана, Зоран Бата Мирковић, који је тренутно помоћник Љубиши Тумбаковићу у стручном штабу црногорске репрезентације.

Према истом извору, први Мирковићев асистент биће Гордан Петрић, а и та и све остале информације биће брзо на тесту - извесно већ наредних дана. Можда већ од петка и повратка екипе са гостовања Литванији, где је Ђукић деловао мирно, али је ипак после меча остао утисак да у игри његовог тима поново "није штимало".

Откако је дошао у Партизан Мирослав Ђукић је, готово свакодневно, био на удару критика, пре свих дела навијача незадовољних играма црнмо-белих у првенству. Али, и појединих у управи, који нису били задовољни начином на који води екипу.

У октобру прошле године, после утакмице са Земуном, са трибина су се чули повици: "Ђукићу, одлази", на шта је он одговорио:

"Нисам ја проблем, Ђукић може да оде кад хоћете. Кад пет људи виче, не значи да треба да одем. Овде вичу и 'Вучићи педеру', то не значи да треба Вучић да оде. Не може да нам води политику неко ко није способан за то. Поштујем свачије мишљење. Немам проблем да одем. Овде сам да екипа игра добро и функционише добро. Нисам ја проблематичан".

Ђукић је тада "преживео", али су стално остајали "репови" и стално се шушкало и причало о његовом смењивању. И зимус, и пролетос, на крају прошле сезоне... Причало се да је управа чак била спремна да му да отказ, али је наводно препрека била одштетна клаузула (мада су и Ђукић и челници Партизана демантовали да таква клаузула постоји). Ђукић је наставио да ради, јер је процењено да је сезона ипак била успешна, иако је титула била убедљиво изгубљена, али је Партизан направиоп успех у Лиги Европе, а и одбранио је трофеј у Купу Србије.

На почетку нове сезоне добио је задатак од послодаваца - ттиула мора да се врати у Хумску, а спортски директор Ивица Илиев је поручио да ће отићи на крају сезоне ако Партизан не буде први у првенству.

После пораза од Радника у Сурдулици у 1. колу нове сезоне, што је први пораз црно-белих на почетку домаћег такмичења још од 1991. године(!), а потом и лоша игра у мршава победа над Тракаијем у 2. колу квалификација за Лигу Европе, ујединила је иначе разједињене навијаче Партизана.

"Ђукићу немамо шта да замеримо твом одласку", писало је на транспаренту на јужној трибини стадиона Партизана, чиме је део организованих навијача алудирао на често поновљене изјаве Ђукића да "нема шта да замери играчима, да су се борили...".

Пред реванш меч у Литванији против Тракаија, у кулоарима стадиона на Топчидерском брду причало се да ће Ђукић отићи, односно да ће се Партизан растати од њега одмах по повратку у Београд, невезано за резултат.

Да ли ће меч у Литванији дефинитивно бити Ђукићев последњи на клупи црно-белих?

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар