Partizan ide dalje, da li će i Đukić?

Crno-beli su izborili plasman u treću rundu kvalifikacija, ali će status njihovog trenera opet biti u centru pažnje. Još tokom meča u Litvaniji "Vijesti" su objavile i ko će ga naslediti.

Fudbal 02.08.2018 | 23:50
Partizan ide dalje, da li će i Đukić?
Partizan je prošao u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, ali su problemi ostali.

Crno-beli su u Litvaniji gubili, izjednačili i remijem 1:1 ušli u sledeću rundu, ali čini se da će se posle još jednog bledog nastupa tima iz Humske ponovo pričati o poziciji prvog trenera, Miroslava Đukića.

Podgorički list "Vijesti" objavio je još u toku utakmice da će Partizan smeniti šefa stručnog štaba i da će ga naslediti nekadašnji igrač i potpredsednik Partizana, Zoran Bata Mirković, koji je trenutno pomoćnik Ljubiši Tumbakoviću u stručnom štabu crnogorske reprezentacije.

Prema istom izvoru, prvi Mirkovićev asistent biće Gordan Petrić, a i ta i sve ostale informacije biće brzo na testu - izvesno već narednih dana. Možda već od petka i povratka ekipe sa gostovanja Litvaniji, gde je Đukić delovao mirno, ali je ipak posle meča ostao utisak da u igri njegovog tima ponovo "nije štimalo".

Otkako je došao u Partizan Miroslav Đukić je, gotovo svakodnevno, bio na udaru kritika, pre svih dela navijača nezadovoljnih igrama crnmo-belih u prvenstvu. Ali, i pojedinih u upravi, koji nisu bili zadovoljni načinom na koji vodi ekipu.

U oktobru prošle godine, posle utakmice sa Zemunom, sa tribina su se čuli povici: "Đukiću, odlazi", na šta je on odgovorio:

"Nisam ja problem, Đukić može da ode kad hoćete. Kad pet ljudi viče, ne znači da treba da odem. Ovde viču i 'Vučići pederu', to ne znači da treba Vučić da ode. Ne može da nam vodi politiku neko ko nije sposoban za to. Poštujem svačije mišljenje. Nemam problem da odem. Ovde sam da ekipa igra dobro i funkcioniše dobro. Nisam ja problematičan".

Đukić je tada "preživeo", ali su stalno ostajali "repovi" i stalno se šuškalo i pričalo o njegovom smenjivanju. I zimus, i proletos, na kraju prošle sezone... Pričalo se da je uprava čak bila spremna da mu da otkaz, ali je navodno prepreka bila odštetna klauzula (mada su i Đukić i čelnici Partizana demantovali da takva klauzula postoji). Đukić je nastavio da radi, jer je procenjeno da je sezona ipak bila uspešna, iako je titula bila ubedljivo izgubljena, ali je Partizan napraviop uspeh u Ligi Evrope, a i odbranio je trofej u Kupu Srbije.

Na početku nove sezone dobio je zadatak od poslodavaca - ttiula mora da se vrati u Humsku, a sportski direktor Ivica Iliev je poručio da će otići na kraju sezone ako Partizan ne bude prvi u prvenstvu.

Posle poraza od Radnika u Surdulici u 1. kolu nove sezone, što je prvi poraz crno-belih na početku domaćeg takmičenja još od 1991. godine(!), a potom i loša igra u mršava pobeda nad Trakaijem u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, ujedinila je inače razjedinjene navijače Partizana.

"Đukiću nemamo šta da zamerimo tvom odlasku", pisalo je na transparentu na južnoj tribini stadiona Partizana, čime je deo organizovanih navijača aludirao na često ponovljene izjave Đukića da "nema šta da zameri igračima, da su se borili...".

Pred revanš meč u Litvaniji protiv Trakaija, u kuloarima stadiona na Topčiderskom brdu pričalo se da će Đukić otići, odnosno da će se Partizan rastati od njega odmah po povratku u Beograd, nevezano za rezultat.

Da li će meč u Litvaniji definitivno biti Đukićev poslednji na klupi crno-belih?

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar