Твитер заједница остаје без кошаркашких ексклузива!

Дејвид Пик иде у менаџере! Јер ту лежи лова…

Кошарка 04.08.2018 | 19:30
Твитер заједница остаје без кошаркашких ексклузива!
Дејвид Пик јавља. Према изворима специјалисте за кошаркашке тансфере Дејвида Пика… И годинама већ тако. Навикао нас је израелски колега да му верујемо. Јесте, било је ту и промашаја, али кад се подвуче црта морамо да признамо да је био један од најобавештенијих кошаркаших новинара Европе. Све док му се није смучило. Твитер заједница више неће конзумирати кратке Пикове објаве. Бар на друштвеним мрежама најчувенији кошаркашки новинар Старог континента окончао је каријеру!

Убудуће, Дејвид Пик ће се бавити менџерисањем. Идеја је да заступа Американце који долазе у Европу. А шта га је нагнало на овако радикалну промену? У интервјуу за специјализовани кошаркашки порталХоопсХyпе искрено каже: новац.

Креће прича крајем прошле сезоне, Пик процењује да дневно шаље око 500 порука на WхатсАпп-у. Једном менаџеру је досадио…

“Ти јуриш твитове, ја јурим паре”, рекао му је.

Пик је схватио да је време за промену. У новинарство је ушао као 20-годишњак, самац. Сада му је 30 година, ожењен је и има двоје деце. Кошта то. А у новинарству нема пара.

“Био је то еурека моменат. Схватио сам да сваки пут када твитујем о неком трансферу неко за то добије новац. А ја све радим за твитове? И где ме је то довело? Нигде! Није да ме зове И-Ес-Пи-Ен”, каже Пик за ХоопсХyпе.

Истиче да се током каријере нагледао разних менаџера. И способних и неспособних. Појединци нису имали никакве контакте у свету кошарке. Говорили су “тарзан” енглески. Пик течно говори енглески, хебрејски, руски и француски језик. Познаје људе у клубовима. Познаје играче. Већ је договорио сарадњу са Ароном Рејлијем (заступа Макабијевог центра Алекса Тајуса) и Обрадом Фимићем (менаџер Химкијевог асаАлексеја Шведа). Предуслови су ту. Сасвим је друга прича да ли ће успети.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар