Tviter zajednica ostaje bez košarkaških ekskluziva!

Dejvid Pik ide u menadžere! Jer tu leži lova…

Košarka 04.08.2018 | 19:30
Tviter zajednica ostaje bez košarkaških ekskluziva!
Dejvid Pik javlja. Prema izvorima specijaliste za košarkaške tansfere Dejvida Pika… I godinama već tako. Navikao nas je izraelski kolega da mu verujemo. Jeste, bilo je tu i promašaja, ali kad se podvuče crta moramo da priznamo da je bio jedan od najobaveštenijih košarkaših novinara Evrope. Sve dok mu se nije smučilo. Tviter zajednica više neće konzumirati kratke Pikove objave. Bar na društvenim mrežama najčuveniji košarkaški novinar Starog kontinenta okončao je karijeru!

Ubuduće, Dejvid Pik će se baviti mendžerisanjem. Ideja je da zastupa Amerikance koji dolaze u Evropu. A šta ga je nagnalo na ovako radikalnu promenu? U intervjuu za specijalizovani košarkaški portalHoopsHype iskreno kaže: novac.

Kreće priča krajem prošle sezone, Pik procenjuje da dnevno šalje oko 500 poruka na WhatsApp-u. Jednom menadžeru je dosadio…

“Ti juriš tvitove, ja jurim pare”, rekao mu je.

Pik je shvatio da je vreme za promenu. U novinarstvo je ušao kao 20-godišnjak, samac. Sada mu je 30 godina, oženjen je i ima dvoje dece. Košta to. A u novinarstvu nema para.

“Bio je to eureka momenat. Shvatio sam da svaki put kada tvitujem o nekom transferu neko za to dobije novac. A ja sve radim za tvitove? I gde me je to dovelo? Nigde! Nije da me zove I-Es-Pi-En”, kaže Pik za HoopsHype.

Ističe da se tokom karijere nagledao raznih menadžera. I sposobnih i nesposobnih. Pojedinci nisu imali nikakve kontakte u svetu košarke. Govorili su “tarzan” engleski. Pik tečno govori engleski, hebrejski, ruski i francuski jezik. Poznaje ljude u klubovima. Poznaje igrače. Već je dogovorio saradnju sa Aronom Rejlijem (zastupa Makabijevog centra Aleksa Tajusa) i Obradom Fimićem (menadžer Himkijevog asaAlekseja Šveda). Preduslovi su tu. Sasvim je druga priča da li će uspeti.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar