Званично: Партизан продао Ђорђа Јовановића!

Српски шпиц у Локерену до 2021. године.  Црно-бели добијају између 450. 000 и 500. 000 евра евра, у уговору опција о продужетку.

Фудбал 03.08.2018 | 08:45
Званично: Партизан продао Ђорђа Јовановића!
Оде Ђорђе Јовановић у Белгију! Не у Бриж, који је дуго словио као кандидат за његов потпис, не у Мехелен где би га тамошњи првак проследио на позајмицу, не ни у Стандард из Лијежа, већ у – Локерен.

Инострани медији помињали су обештећење од 400.000 евра, међутим, према нашим, додше, незваничним, сазнањима, Партизан би од продаје младог нападача требало да добије између 450.000 и 500.000 евра. Чини се, несразмерно његовом потенцијалу и могућностима, поготово после информације од пре месец дана да ће добити 700.00 евра на име обештећења ако се договори са Брижом. Но, Бразилац Весли није отишао у Лацио, па је клуб са стадиона „Жан Брајдел“ одустао од трансфера Србина и од тог тренутка судбина шпица из „класе 1999“ била је неизвесна.

Све до данас. Ђорђе Јовановић је у друштву менаждера Бранка Радовановића и Уроша Јанковића допутовао у Локерен, прошао је лекарске прегледе и потписао уговор са двоструким победником Купа Белгије. Сарадња је оверена до јуна 2021, а у папирима је и клаузула по којој је сарадњу могуће продужити на још једну сезону. Јовановића у Локерену чека Србин Марко Мирић, некадашњи везиста суботичког Спартака и Црвене звезде, који већ три године носи дрес клуба на чијој су клупи својевремено седели Славољуб Муслин (два мандата) и Александар Јанковић (најпре као аистент Муслину, потом самостално).

Управо је Јанковић похвалио Јовановића, истакавши да је Локерен направио одличан посао.

„Убица у казненом простору, дечко огромног потенцијала. Прошле сезоне био је трећи избор у нападу Партизана. Ово мора бити сезона његовој пробоја. Капитен је врло талентоване омладинске репрезентације Србије. Не очекујте од њега да вам већ у наредном колу одигра 90 минута, али упркос младости може да буде од велике помоћи Локерену. Чим је клуб показао озбиљност да га доведе то нешто говори, зар не? Јовановић је врхуски нападач у настајању. Сигуран сам“, појаснио је некадашњи стратег Црвене звезде и селектор младе репрезентације Србије.

Ђорђе Јовановић је овог лета ушао у последњу годину уговора са Партизаном, а чињеница да га клуб није лиценцирао ни за квалификационе мечеве у Лиги Европе, ни за Суперлигу Србије, показује да на њега није рачунао. У најмању руку чудно ако се зна да је сваки пут кад је добијао шансу исту користио, па је лане дао четири и наместио један гол за само 445 минута проведених на терену.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар