Сл: Да ли је и зашто Новак Ђоковић потцењен?

Џон Вертхајм, новинар познатог магазина "Спортс Иллустратед", у познатој колумни "Маил баг" бавио се питањем да ли је Новак Ђоковић потцењен шампион.

Тенис 04.08.2018 | 22:45
Сл: Да ли је и зашто Новак Ђоковић потцењен?
Систем тако функционише да читаоци овог америчког портала шаљу електронске поште (мејлове) Вертхајму, који им потом одговара и то све ставља у један текст.

Навијачи широм САД су послали своја мишљење Џону, а већина се сложила да је Новак и те како потцењен, у односу на Роџера Федерера и Рафаела Надала.

Неил Грамар из Торонта похвалила је српског тенисера, написавши 'маил' Џону у којем је навела да је Новак тринаестоструки Гренд слем шампион, има бољи међусобни скор од Рафе и Роџера, сјајан је спортиста, прича неколико језика, бави се хуманитарним радом, али опет није толико цењен.

"За мене је овде главни одговор да се 'Република Тенис' увек више бавила Федерером или Надалом. И када се Ђоковић појавио ривалитет два играча постао је 'тривалитет', а навијачи су одреаговали овако – 'Одабрао сам страну (Роџер или Рафа) и сада сам у вези'", појашњава Вертхајм и додаје:

"Не верујем да је много компликованије од тога. Сигурно да његова игра можда није најпримамљивија. Раније сам писао и питао сам се да ли је разлог то што долази из не тако популарне државе као што су Швајцарска или Шпанија... Али понављам, мислим да је најбољи одговор да када је ушао у трку са најбољима, да су многи већ одабрали стране".

Вертхајм такође истиче да Новака не би требало да поштујемо, већ да му се дивимо због свега шта је урадио. У 'елетронску корпу' стигла су још нека питање на рачун српског тенисера, па су се тако дотакли и полуфинала Вимблдона, када је Новак наводно затражио да се меч настави у дворанским условима.

"Конкретно, лопта мање одскаче у затвореним условима, што више одговара Ђоковића, а мање Надалу. Ево вам и проценти победа: Надал у затвореном 68%, у отвореном 85%, Новак у затвореном 79%, у отвореном 83%", истиче Вертхајм.

Српски тенисер иза себе има веома тежак период, али је титулом на Вимблдону успео да анулира све. Ђоковић спада међу главне фаворите на УС опену, међутим пре тога очекују га турнири у Торонту и Синсинатију.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар