Sl: Da li je i zašto Novak Đoković potcenjen?

Džon Verthajm, novinar poznatog magazina "Sports Illustrated", u poznatoj kolumni "Mail bag" bavio se pitanjem da li je Novak Đoković potcenjen šampion.

Tenis 04.08.2018 | 22:45
Sl: Da li je i zašto Novak Đoković potcenjen?
Sistem tako funkcioniše da čitaoci ovog američkog portala šalju elektronske pošte (mejlove) Verthajmu, koji im potom odgovara i to sve stavlja u jedan tekst.

Navijači širom SAD su poslali svoja mišljenje Džonu, a većina se složila da je Novak i te kako potcenjen, u odnosu na Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Neil Gramar iz Toronta pohvalila je srpskog tenisera, napisavši 'mail' Džonu u kojem je navela da je Novak trinaestostruki Grend slem šampion, ima bolji međusobni skor od Rafe i Rodžera, sjajan je sportista, priča nekoliko jezika, bavi se humanitarnim radom, ali opet nije toliko cenjen.

"Za mene je ovde glavni odgovor da se 'Republika Tenis' uvek više bavila Federerom ili Nadalom. I kada se Đoković pojavio rivalitet dva igrača postao je 'trivalitet', a navijači su odreagovali ovako – 'Odabrao sam stranu (Rodžer ili Rafa) i sada sam u vezi'", pojašnjava Verthajm i dodaje:

"Ne verujem da je mnogo komplikovanije od toga. Sigurno da njegova igra možda nije najprimamljivija. Ranije sam pisao i pitao sam se da li je razlog to što dolazi iz ne tako popularne države kao što su Švajcarska ili Španija... Ali ponavljam, mislim da je najbolji odgovor da kada je ušao u trku sa najboljima, da su mnogi već odabrali strane".

Verthajm takođe ističe da Novaka ne bi trebalo da poštujemo, već da mu se divimo zbog svega šta je uradio. U 'eletronsku korpu' stigla su još neka pitanje na račun srpskog tenisera, pa su se tako dotakli i polufinala Vimbldona, kada je Novak navodno zatražio da se meč nastavi u dvoranskim uslovima.

"Konkretno, lopta manje odskače u zatvorenim uslovima, što više odgovara Đokovića, a manje Nadalu. Evo vam i procenti pobeda: Nadal u zatvorenom 68%, u otvorenom 85%, Novak u zatvorenom 79%, u otvorenom 83%", ističe Verthajm.

Srpski teniser iza sebe ima veoma težak period, ali je titulom na Vimbldonu uspeo da anulira sve. Đoković spada među glavne favorite na US openu, međutim pre toga očekuju ga turniri u Torontu i Sinsinatiju.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar