Звезда у плеј-офу може на Динамо Загреб, ПСВ, Салцбург...!

Фудбалери Црвене звезде у трећем колу квалификација за Лигу шампиона играће против Спартака из Трнаве, а већ су им познати противници за потенцијални плеј-оф.  Познати су парови трећег кола и на којих седам Звезда може у коначном обрачуну за Лигу шампиона.  Црвено-бели ако прођу Спартак Трнаву не могу на Јанг Бојсе, БАТЕ Борисов, Карабаг, Малме и Видеотон.

Фудбал 02.08.2018 | 18:15
Звезда у плеј-офу може на Динамо Загреб, ПСВ, Салцбург...!
‘Црвено-бели’ су се пласирали у треће коло квалификација за најјаче европско такмичење дуплом победом над литванском Судувом (3:0, 2:0).

Након свих одиграних утакмица списак могућих ривала је скраћен јер ни у наредном колу Звезда неће бити носилац.

Један од њих је холандски шампион ПСВ Ајндховен који се директно укључује у четвртом колу, као и три тима који су прошли треће коло квалификација. То су победник двомеча између Астане и загребачког Динама, победник двомеча Ред Бул Салцбург – Шкендија и победник двобоја Селтик – АЕК.

Оно што је после је дефинитивно да Звезда не може да иде на победнике окршаја БАТЕ Борисов – Карабаг и Видеотон – Малме, као ни на Јанг Бојсе који се директно укључују. Сви они су попут Звезде у групи неносилаца.

Да би се уопште о томе размишљало, потребно је да изабраници Владана Милојевића елиминишу словачког представника – први меч играју у уторак, 7. августа у Београду, док је реванш седам дана касније у Трнави.

Тај окршај могао би да донесе много јер, у случају проласка у плеј-оф за пласман у Лигу шампиона, већ би био обезбеђен директан пласман у групну фазу Лиге Европе.

Од ове сезоне је такав систем да они клубови који буду испали у четвртој рунди квалификација, утеху наћи у другом по јачини европском такмичењу.

Сеча фаворита у квалификацијама за Лигу шампиона коју је започела Судува у другом колу против АПОЕЛ-а се наставила у трећем колу. Испали су Легија, Клуж, Шериф и Лудогорец.

После вечерашњих реванш мечева другог кола квалификација, познати су  сви парови трећег кола квалификација у којем ће играти и наш шампион Црвена звезда. Већ се зна да црвено-бели у наредној рунди играју против словачког Спартака из Трнаве, али од вечерас је скраћен и списак потенцијалних ривала Звезде у плеј-офу. Подсетимо, ако Црвена звезда елиминише Словаке у наредној рунди, пласираће се у плеј-оф и последњу рунду квалификација за Лигу шампиона. Где ће у случају елиминације имати загарантовану групну фазу Лиге Европе.

Као и у претходна два кола, црвено-бели ће у понедељак на жребу бити у групи неносилаца. И имају седам потенцијалних противника. То су холандски шампион ПСВ Ајндховен који се директно укључује у четвртом колу, као и три тима који су прошли треће коло квалификација. Преостала три потенцијална ривала Црвене звезде су: победник двомеча између Астане и загребачког Динама, победник двомеча Ред Бул Салцбург – Шкендија и победник двобоја Селтик – АЕК. На папиру, фаворити су Ред Бул Салсбург, Селтик и Астана као носиоци. Али на терену разлика није велика. Можда је чак и нема...

Оно што је после вечерашњих мечева је дефинитивно да Звезда не може да иде на победнике окршаја БАТЕ Борисов – Карабаг и Видеотон – Малме, као ни на Јанг Бојсе који се директно укључују. Сви они су попут Звезде у групи неносилаца.

Ако Црвена звезда буде елиминисана од Спартака, остаје јој плеј-оф за Лигу Европе у којем је носилац и може да игра против прилично слабијих ривала.

Потенцијални ривали Звезде у плеј-офу:

повлашћени:

Салцбург (55.500) – Шкендија
ПСВ Ајндховен (36.000)
Селтик (31.000) – АЕК Атина
Астана (21.750) – Динамо Загреб

неповлашћени:

Карабаг (20.500) – БАТЕ Борисов
Јанг Бојс (20.500)
Малме (14.000) – МОЛ Види
Црвена звезда (10.750) – Спартак Трнава

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар