Zvezda u plej-ofu može na Dinamo Zagreb, PSV, Salcburg...!

Fudbaleri Crvene zvezde u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igraće protiv Spartaka iz Trnave, a već su im poznati protivnici za potencijalni plej-of.  Poznati su parovi trećeg kola i na kojih sedam Zvezda može u konačnom obračunu za Ligu šampiona.  Crveno-beli ako prođu Spartak Trnavu ne mogu na Jang Bojse, BATE Borisov, Karabag, Malme i Videoton.

Fudbal 02.08.2018 | 18:15
Zvezda u plej-ofu može na Dinamo Zagreb, PSV, Salcburg...!
‘Crveno-beli’ su se plasirali u treće kolo kvalifikacija za najjače evropsko takmičenje duplom pobedom nad litvanskom Suduvom (3:0, 2:0).

Nakon svih odigranih utakmica spisak mogućih rivala je skraćen jer ni u narednom kolu Zvezda neće biti nosilac.

Jedan od njih je holandski šampion PSV Ajndhoven koji se direktno uključuje u četvrtom kolu, kao i tri tima koji su prošli treće kolo kvalifikacija. To su pobednik dvomeča između Astane i zagrebačkog Dinama, pobednik dvomeča Red Bul Salcburg – Škendija i pobednik dvoboja Seltik – AEK.

Ono što je posle je definitivno da Zvezda ne može da ide na pobednike okršaja BATE Borisov – Karabag i Videoton – Malme, kao ni na Jang Bojse koji se direktno uključuju. Svi oni su poput Zvezde u grupi nenosilaca.

Da bi se uopšte o tome razmišljalo, potrebno je da izabranici Vladana Milojevića eliminišu slovačkog predstavnika – prvi meč igraju u utorak, 7. avgusta u Beogradu, dok je revanš sedam dana kasnije u Trnavi.

Taj okršaj mogao bi da donese mnogo jer, u slučaju prolaska u plej-of za plasman u Ligu šampiona, već bi bio obezbeđen direktan plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Od ove sezone je takav sistem da oni klubovi koji budu ispali u četvrtoj rundi kvalifikacija, utehu naći u drugom po jačini evropskom takmičenju.

Seča favorita u kvalifikacijama za Ligu šampiona koju je započela Suduva u drugom kolu protiv APOEL-a se nastavila u trećem kolu. Ispali su Legija, Kluž, Šerif i Ludogorec.

Posle večerašnjih revanš mečeva drugog kola kvalifikacija, poznati su  svi parovi trećeg kola kvalifikacija u kojem će igrati i naš šampion Crvena zvezda. Već se zna da crveno-beli u narednoj rundi igraju protiv slovačkog Spartaka iz Trnave, ali od večeras je skraćen i spisak potencijalnih rivala Zvezde u plej-ofu. Podsetimo, ako Crvena zvezda eliminiše Slovake u narednoj rundi, plasiraće se u plej-of i poslednju rundu kvalifikacija za Ligu šampiona. Gde će u slučaju eliminacije imati zagarantovanu grupnu fazu Lige Evrope.

Kao i u prethodna dva kola, crveno-beli će u ponedeljak na žrebu biti u grupi nenosilaca. I imaju sedam potencijalnih protivnika. To su holandski šampion PSV Ajndhoven koji se direktno uključuje u četvrtom kolu, kao i tri tima koji su prošli treće kolo kvalifikacija. Preostala tri potencijalna rivala Crvene zvezde su: pobednik dvomeča između Astane i zagrebačkog Dinama, pobednik dvomeča Red Bul Salcburg – Škendija i pobednik dvoboja Seltik – AEK. Na papiru, favoriti su Red Bul Salsburg, Seltik i Astana kao nosioci. Ali na terenu razlika nije velika. Možda je čak i nema...

Ono što je posle večerašnjih mečeva je definitivno da Zvezda ne može da ide na pobednike okršaja BATE Borisov – Karabag i Videoton – Malme, kao ni na Jang Bojse koji se direktno uključuju. Svi oni su poput Zvezde u grupi nenosilaca.

Ako Crvena zvezda bude eliminisana od Spartaka, ostaje joj plej-of za Ligu Evrope u kojem je nosilac i može da igra protiv prilično slabijih rivala.

Potencijalni rivali Zvezde u plej-ofu:

povlašćeni:

Salcburg (55.500) – Škendija
PSV Ajndhoven (36.000)
Seltik (31.000) – AEK Atina
Astana (21.750) – Dinamo Zagreb

nepovlašćeni:

Karabag (20.500) – BATE Borisov
Jang Bojs (20.500)
Malme (14.000) – MOL Vidi
Crvena zvezda (10.750) – Spartak Trnava

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar