Тако не игра нападач од 70.000.000!

Лоше вече Алвара Морате или једноставно прецењен фудбалер? Обрукао се Шпанац! Челси имао пенал на 1:0, Чех "режирао" преокрет Арсенала! Фудбалери Арсенала савладали су великог лондонског ривала Челси на пенале 6:5, у пријатељској утакмици.

Фудбал 02.08.2018 | 16:00
Тако не игра нападач од 70.000.000!
"Плавци" су пропустили велику шансу да фрустрирају "тобџије" још пре почетка сезоне, јер су испустили вођство и пенал већ у првих 15 минута.

Челси је повео у петом минуту голом штопера Антонија Ридигера, на додавање Сеска Фабрегаса.

Десет минута касније "плавци" су добили и једанаестерац, али је њихов бивши голман Петр Чех одбранио шут Алвару Морати са "беле тачке".

Арсенал је ово казнио у трећем минуту надокнаде времена преко Александра Лаказета, и тако изборио пенале.

По пет серија у низу играчи су били непогрешиви, а онда је Чех опет био човек одлуке зауставивши шут Рубена Лофтус-Чика.

Тачку на меч ставио је Булта за тријумф Арсенала у Даблину.

Премијер лига почиње 10. августа.

Јесте пријатељска утакмица, али су ипак љути градски ривали. И у регуларим условима прилично би се Челсијеви навијачи радовали победи без обзира на то што се овај меч са Арсеналом играо у склопу ревијалног Међународног купа шампиона. И били су близу, међутим, Арсенал се извукао, у надокнади стигао до пенал серије, а у њој и до победе после промашаја Рубена Лофтус-Чика. У регуларних 90. минута било је 1:1, у пеналима 6:5.

Међутим, неће нико причати о том рулету, јер ипак је пријатељска утакмица. Причиће се о ономе што је до тога довело, а општи утисак је да је то кривица - Алвара Морате.

Шпанац је очигледно изгубио самопоуздање и Маурицио Сари ће имати тежак задатак да га фудбалски оживи. Јер ово што је Мората приказао у Даблину није достојно Челсијевог нападача, а посебно не нападача плаћеног 70.000.000 евра. Толико је лош био 25-годишњи фудбалер да га критика по друштвеним мрежама није спасило ни то што је на ову утакмицу дошао иако је пре само два дана добио близанце. Очигледно Мората очајнички жели да се покаже Сарију у најбољем светлу, али као да полако сагорева у тој жељи.

Или је - што је сада “популарно“ рећи, јер лако је ударити по човеку после овако лоше партије - једноставно одувек био прецењен? Синоћ, неколико промашених зицера, потрудили су се саиграчи да га подигну препустивши му и да шутне пенал након неспретне реакције Ектора Бељерина. Није вредело, Петр Чех му је одбранио тај ударац.

Још када се Мората у једној ситуацији на центру терена оклизнуо и лопту послао никоме интеренет заједница се обрушила на њега као да добио црвени картон у петом минуту финала Лиге шампиона. Очигледно да су му се тако звезде наместиле – сваку грешку мораће више пута да проживљава. Незадовољни навијачи биће увек ту да га подсете.

Да је Мората синоћ макар личио на навијача вероватно би Челси решио утакмицу у у своју корист и пре но што се Тобџије пробудиле у другом делу игре (једну сјајну интервенцију имао је 18-годишњи голман Плаваца Марћин Булка). Овако, притисак се полако појачавао и у трећем минуту судијске надокнадеАлександар Лаказет је анулирао гол Антонија Ридигеров са почетка утакмице и ето нас у пенал серији... И ето промашаја Лофтус-Чика и Челсијевог пораза...

АРСЕНАЛ – ЧЕЛСИ 1:1 (0:1)
/Лаказет 93 - Ридигер 5/

Арсенал (4-3-3): Чех – Бељерин (од 79’ Чејмберс(, Мустафи, Папастатопулос, Колашинац (од 70’ Мејтленд-Најлс) – Гендузи, Елнени, Смит-Роу (од 63’ Ивоби) – Озил, Мхитарјан (од 72’ Нелсон), Обамејан (од 72’ Лаказет).

Челси (4-3-3): Кабаљеро (од 78’ Булка) – Аспиликуета (од 63’ Запакоста), Ридигер (од 63’ Ампаду), Давид Луиз (од 46’ Кристенсен), Алонсо (од 63’ Емерсон)– Фабрегас (од 46’ Дринквотер), Жоржињо (од 78’ Лофтус-Чик), Баркли (од 78’ Баркли) – Педро (од 63’ Мозес), Хадсон-Одои (од 85’ Пијазон), Мората (од 63’ Абрахам).

Извор: моззартспорт/Б92

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар