Tako ne igra napadač od 70.000.000!

Loše veče Alvara Morate ili jednostavno precenjen fudbaler? Obrukao se Španac! Čelsi imao penal na 1:0, Čeh "režirao" preokret Arsenala! Fudbaleri Arsenala savladali su velikog londonskog rivala Čelsi na penale 6:5, u prijateljskoj utakmici.

Fudbal 02.08.2018 | 16:00
Tako ne igra napadač od 70.000.000!
"Plavci" su propustili veliku šansu da frustriraju "tobdžije" još pre početka sezone, jer su ispustili vođstvo i penal već u prvih 15 minuta.

Čelsi je poveo u petom minutu golom štopera Antonija Ridigera, na dodavanje Seska Fabregasa.

Deset minuta kasnije "plavci" su dobili i jedanaesterac, ali je njihov bivši golman Petr Čeh odbranio šut Alvaru Morati sa "bele tačke".

Arsenal je ovo kaznio u trećem minutu nadoknade vremena preko Aleksandra Lakazeta, i tako izborio penale.

Po pet serija u nizu igrači su bili nepogrešivi, a onda je Čeh opet bio čovek odluke zaustavivši šut Rubena Loftus-Čika.

Tačku na meč stavio je Bulta za trijumf Arsenala u Dablinu.

Premijer liga počinje 10. avgusta.

Jeste prijateljska utakmica, ali su ipak ljuti gradski rivali. I u regularim uslovima prilično bi se Čelsijevi navijači radovali pobedi bez obzira na to što se ovaj meč sa Arsenalom igrao u sklopu revijalnog Međunarodnog kupa šampiona. I bili su blizu, međutim, Arsenal se izvukao, u nadoknadi stigao do penal serije, a u njoj i do pobede posle promašaja Rubena Loftus-Čika. U regularnih 90. minuta bilo je 1:1, u penalima 6:5.

Međutim, neće niko pričati o tom ruletu, jer ipak je prijateljska utakmica. Pričiće se o onome što je do toga dovelo, a opšti utisak je da je to krivica - Alvara Morate.

Španac je očigledno izgubio samopouzdanje i Mauricio Sari će imati težak zadatak da ga fudbalski oživi. Jer ovo što je Morata prikazao u Dablinu nije dostojno Čelsijevog napadača, a posebno ne napadača plaćenog 70.000.000 evra. Toliko je loš bio 25-godišnji fudbaler da ga kritika po društvenim mrežama nije spasilo ni to što je na ovu utakmicu došao iako je pre samo dva dana dobio blizance. Očigledno Morata očajnički želi da se pokaže Sariju u najboljem svetlu, ali kao da polako sagoreva u toj želji.

Ili je - što je sada “popularno“ reći, jer lako je udariti po čoveku posle ovako loše partije - jednostavno oduvek bio precenjen? Sinoć, nekoliko promašenih zicera, potrudili su se saigrači da ga podignu prepustivši mu i da šutne penal nakon nespretne reakcije Ektora Beljerina. Nije vredelo, Petr Čeh mu je odbranio taj udarac.

Još kada se Morata u jednoj situaciji na centru terena okliznuo i loptu poslao nikome interenet zajednica se obrušila na njega kao da dobio crveni karton u petom minutu finala Lige šampiona. Očigledno da su mu se tako zvezde namestile – svaku grešku moraće više puta da proživljava. Nezadovoljni navijači biće uvek tu da ga podsete.

Da je Morata sinoć makar ličio na navijača verovatno bi Čelsi rešio utakmicu u u svoju korist i pre no što se Tobdžije probudile u drugom delu igre (jednu sjajnu intervenciju imao je 18-godišnji golman Plavaca Marćin Bulka). Ovako, pritisak se polako pojačavao i u trećem minutu sudijske nadoknadeAleksandar Lakazet je anulirao gol Antonija Ridigerov sa početka utakmice i eto nas u penal seriji... I eto promašaja Loftus-Čika i Čelsijevog poraza...

ARSENAL – ČELSI 1:1 (0:1)
/Lakazet 93 - Ridiger 5/

Arsenal (4-3-3): Čeh – Beljerin (od 79’ Čejmbers(, Mustafi, Papastatopulos, Kolašinac (od 70’ Mejtlend-Najls) – Genduzi, Elneni, Smit-Rou (od 63’ Ivobi) – Ozil, Mhitarjan (od 72’ Nelson), Obamejan (od 72’ Lakazet).

Čelsi (4-3-3): Kabaljero (od 78’ Bulka) – Aspilikueta (od 63’ Zapakosta), Ridiger (od 63’ Ampadu), David Luiz (od 46’ Kristensen), Alonso (od 63’ Emerson)– Fabregas (od 46’ Drinkvoter), Žoržinjo (od 78’ Loftus-Čik), Barkli (od 78’ Barkli) – Pedro (od 63’ Mozes), Hadson-Odoi (od 85’ Pijazon), Morata (od 63’ Abraham).

Izvor: mozzartsport/B92

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar