Нема ништа од "велике Албаније"

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић оцијенио је данас да је изјава албанског министра Пандели Мајка о “граници између Албаније и Косова” хушкачка и неозбиљна и да не служи ничему, осим да додатно погорша односе у региону.

Србија 02.08.2018 | 15:27
Нема ништа од "велике Албаније"
– Албански министар је, нелегално боравећи на територији Србије, дао неозбиљну и неодговорну изјаву која не служи ничему, осим да додатно погорша односе у региону који су и онако крхки – рекао је Ђурић за РТС.

Он је подсјетио да Албанија и Космет немају границу и позвао међународну заједницу да реагује поводом изјаве Мајка, који је, како су јавили косовски медији, рекао у Србици “да од јануара више неће бити границе између Албаније и Косова”.

– Енвер Хоџа је мртав, од “велике Албаније” нема ништа и неће бити ништа, а Косово и Албанија иначе немају границу, него границу имају Србија и Албанија и то у дужини од 111 километара. То је једина граница која постоји, и која може постојати – истакао је Ђурић.

Он је запитао и “шта би било да је неко српских представника рекао да ће бити укинута граница, не између Србије и неке сусједне земље, већ да ће бити укинут административни прелаз”.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ДОXА

02.08.2018 13:32

По изгледу Лица јос се није опоравио од ономад кад су га млатили по Пристини....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Река Везер

02.08.2018 16:51

Видеце се кад тад коме припада Космет. Увек је космет био и бице у центру Србије. Американци це видети кога они бране. Са мало стрпљења отици це амери са српске земље Космета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пиxy

03.08.2018 06:56

Мој Марко, црни Марко...тешка је издаја свог рода!

ОДГОВОРИТЕ