Nema ništa od "velike Albanije"

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocijenio je danas da je izjava albanskog ministra Pandeli Majka o “granici između Albanije i Kosova” huškačka i neozbiljna i da ne služi ničemu, osim da dodatno pogorša odnose u regionu.

Srbija 02.08.2018 | 15:27
Nema ništa od "velike Albanije"
– Albanski ministar je, nelegalno boraveći na teritoriji Srbije, dao neozbiljnu i neodgovornu izjavu koja ne služi ničemu, osim da dodatno pogorša odnose u regionu koji su i onako krhki – rekao je Đurić za RTS.

On je podsjetio da Albanija i Kosmet nemaju granicu i pozvao međunarodnu zajednicu da reaguje povodom izjave Majka, koji je, kako su javili kosovski mediji, rekao u Srbici “da od januara više neće biti granice između Albanije i Kosova”.

– Enver Hodža je mrtav, od “velike Albanije” nema ništa i neće biti ništa, a Kosovo i Albanija inače nemaju granicu, nego granicu imaju Srbija i Albanija i to u dužini od 111 kilometara. To je jedina granica koja postoji, i koja može postojati – istakao je Đurić.

On je zapitao i “šta bi bilo da je neko srpskih predstavnika rekao da će biti ukinuta granica, ne između Srbije i neke susjedne zemlje, već da će biti ukinut administrativni prelaz”.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

DOXA

02.08.2018 13:32

Po izgledu Lica jos se nije oporavio od onomad kad su ga mlatili po Pristini....

ODGOVORITE
Name

Reka Vezer

02.08.2018 16:51

Videce se kad tad kome pripada Kosmet. Uvek je kosmet bio i bice u centru Srbije. Amerikanci ce videti koga oni brane. Sa malo strpljenja otici ce ameri sa srpske zemlje Kosmeta.

ODGOVORITE
Name

Pixy

03.08.2018 06:56

Moj Marko, crni Marko...teška je izdaja svog roda!

ODGOVORITE