Звезда се вратила у топ 100 на ранг листи УЕФА!

Фудбалски клуб Црвена звезда први пут од 1996. године налази се у најбољих 100 екипа на ранг листи УЕФА.  Звезда лети ранг листом УЕФА, Милојевић блиста: То је заслуга играча, а не моја! 

Фудбал 02.08.2018 | 17:15
Звезда се вратила у топ 100 на ранг листи УЕФА!
‘Црвено-бели’ су се пласирали у треће коло квалификација за Лигу шампиона, а дуплом победом над Судувом добили су још три бода за клупски коефицијент.

Она, према рачуници, значе да ће се српски шампион вратити у топ 100 на званичној листи Европске куће фудбала, тачније да ће бити на 99. месту.

"Пуно ми је срце кад чујем такав податак, играчи су заслужни. Пробаћемо све да урадимо да направимо нови успех и доведемо високо клуб, где му је место. Звезда са историјом и великом публиком то заслужује", рекао је тренер тима Владан Милојевић.

Партизан, који наступа у квалификацијама за Лигу Европе, тренутно се налази на 79. позицији.

Црвена звезда је рутински одрадила посао у Литванији. Још једном савладала Судуву И поправила свој коефицијент. Први пут после 1996.године црвено-бели се на листи УЕФА налазе међу сто клубова. Довољна разлог за осмех Владана Милојевића.

“То је заслуга играча, а не моја. Увек ме радује кад чујем тако неки податак. Уосталом, Звезда и припада врху фудбалског друштва и надам се да ће само да се још више помера на УЕФА лествици”, поручио је Милојевић.

Он се потом осврнуо на дешавања у Маринапољу.

“Заслужено смо победили. Две одличне утакмице, а можемо да кажемо да је прва преломила. Данас смо такође имали жељу да победимо. Честитам Судуви, јер је избацила АПОЕЛ, јер је то историјски резултат. Брзо смо им се данас прилагодили, покушали су да промене формацију и изненаде нас, али смо се снашли. Пријатно смо се осећали у Литванији, Маријамполу и амбијенту на стадиону. Желим Судуви да оствари зацртане циљеве”,додао је Милојевић.

Он је похвалио стрелце Радоњића И Бена.

“Радујем се победи, а не посебно стрелцима. Радују ме и Бен и Радоњић. Головима играчи стичу самопоуздање. Увек сам срећан  када моја екипа победи”.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар