Zvezda se vratila u top 100 na rang listi UEFA!

Fudbalski klub Crvena zvezda prvi put od 1996. godine nalazi se u najboljih 100 ekipa na rang listi UEFA.  Zvezda leti rang listom UEFA, Milojević blista: To je zasluga igrača, a ne moja! 

Fudbal 02.08.2018 | 17:15
Zvezda se vratila u top 100 na rang listi UEFA!
‘Crveno-beli’ su se plasirali u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a duplom pobedom nad Suduvom dobili su još tri boda za klupski koeficijent.

Ona, prema računici, znače da će se srpski šampion vratiti u top 100 na zvaničnoj listi Evropske kuće fudbala, tačnije da će biti na 99. mestu.

"Puno mi je srce kad čujem takav podatak, igrači su zaslužni. Probaćemo sve da uradimo da napravimo novi uspeh i dovedemo visoko klub, gde mu je mesto. Zvezda sa istorijom i velikom publikom to zaslužuje", rekao je trener tima Vladan Milojević.

Partizan, koji nastupa u kvalifikacijama za Ligu Evrope, trenutno se nalazi na 79. poziciji.

Crvena zvezda je rutinski odradila posao u Litvaniji. Još jednom savladala Suduvu I popravila svoj koeficijent. Prvi put posle 1996.godine crveno-beli se na listi UEFA nalaze među sto klubova. Dovoljna razlog za osmeh Vladana Milojevića.

“To je zasluga igrača, a ne moja. Uvek me raduje kad čujem tako neki podatak. Uostalom, Zvezda i pripada vrhu fudbalskog društva i nadam se da će samo da se još više pomera na UEFA lestvici”, poručio je Milojević.

On se potom osvrnuo na dešavanja u Marinapolju.

“Zasluženo smo pobedili. Dve odlične utakmice, a možemo da kažemo da je prva prelomila. Danas smo takođe imali želju da pobedimo. Čestitam Suduvi, jer je izbacila APOEL, jer je to istorijski rezultat. Brzo smo im se danas prilagodili, pokušali su da promene formaciju i iznenade nas, ali smo se snašli. Prijatno smo se osećali u Litvaniji, Marijampolu i ambijentu na stadionu. Želim Suduvi da ostvari zacrtane ciljeve”,dodao je Milojević.

On je pohvalio strelce Radonjića I Bena.

“Radujem se pobedi, a ne posebno strelcima. Raduju me i Ben i Radonjić. Golovima igrači stiču samopouzdanje. Uvek sam srećan  kada moja ekipa pobedi”.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar