Порука од црвено-бијелих: Ми нисмо само тим!

"Ми смо велика фамилија", рекао је један од новајлија. "Не заборавимо, циљ је дупла круна", додао је један од лидера овог тима Црвене звезде, који ни у шестој такмичарској утакмици није примио гол.

Фудбал 02.08.2018 | 16:15
Порука од црвено-бијелих: Ми нисмо само тим!
"Гледао сам Спартак против Легије и мислим да су јак тим, али ми нисмо само тим...", рекао је Милош Дегенек ове вечери, коментаришући још једну победу без примљеног гола након које је и званично заказан двомеч вредан европске јесени.

Репортери који су у Маријамполу пратили црвено-беле на тренутак су помислили да…

"Ми смо једна велика фамилија", надовезао се стамени штопер, који је у пару са капитеном Вујадином Савићем, бековима Филипом Стојковићем и Миланом Родићем, уз увек будног Милана Борјана из својих леђа, одиграо и шесту утакмицу ове сезоне без примљеног гола.

Рачунајући и четири меча на припремама, ова одбрана вођена инструкцијама тренера Владана Милојевића, и даље није примила погодак из игре већ само један са беле тачке.

"Мислим да је врло битно сто опет нисмо примили гол, да је остала 'нула'. Могли смо да примимо један после корнера, али могли смо и да дамо јос неколико. То много значи на самопоуздању", рекао је Дегенек и констатовао:

"Одиграли смо обе утакмице квалитетно, играмо све боље".

Упитан за период прилагођавања и своје прве игре у црвено-белом дресу, репрезентативац Аустралије је говорио прилично отворено и искрено.

"Мислим да је све боље и боље како пролазе утакмице. Трудим се да увек пружам максимум, било на тренингу или утакмици, али човек сам, грешке су ту, никада не можеш бити перфектан", рекао је Дегенек и додао:

"Али, мислим да играм све боље и трудим се да их сведем на минимум".

Иако ће то бити тешко свима у клубу, као и навијачима, Дегенек је напоменуо да би погрешно било превише размишљати и причати о двомечу са Словацима и заборавити на прво овосезонско гостовање у Суперлиги - екипи Вождовца.

"Имамо прво Воздовац, па идемо постепено. Видећемо шта ће бити, важно је да се добро спремимо и верујем да ћемо успети да победимо".

На његове речи надовезао се лидер овог реновираног шампионског састава из сезоне 2017/18, Ненад Крстичић, који је потезом у 38. минуту (одузета лопта на средини терена, асистенција Немањи Радоњићу за 0:2) практично решио исход реванша и обезбедио још јачи УЕФА коефицијент клубу пред наставак борби за "оно велико".

"Ми смо професионалци и не можемо да се фокусирамо само на Европу. Не смемо заборавити првенство, нама је превасходни циљ дупла круна", подсетио је Крстичић и додао да је важно што је опет сачувана мрежа.

"Циљ нам је да не примамо голове и зато ми је много драго што смо опет успели у томе. Самопоуздање расте, играмо све боље и надам се да ћемо тако наставити".

Распоред:

4. август - Вождовац (СЛ)*

7. август - Спартак Трнава (ЛШ)

11. август - Чукарички (СЛ)

14. август - Спартак Трнава (ЛШ)*

18. август - Напредак (СЛ)*

*напомена: гостовања су означена звездицом

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар