Poruka od crveno-bijelih: Mi nismo samo tim!

"Mi smo velika familija", rekao je jedan od novajlija. "Ne zaboravimo, cilj je dupla kruna", dodao je jedan od lidera ovog tima Crvene zvezde, koji ni u šestoj takmičarskoj utakmici nije primio gol.

Fudbal 02.08.2018 | 16:15
Poruka od crveno-bijelih: Mi nismo samo tim!
"Gledao sam Spartak protiv Legije i mislim da su jak tim, ali mi nismo samo tim...", rekao je Miloš Degenek ove večeri, komentarišući još jednu pobedu bez primljenog gola nakon koje je i zvanično zakazan dvomeč vredan evropske jeseni.

Reporteri koji su u Marijampolu pratili crveno-bele na trenutak su pomislili da…

"Mi smo jedna velika familija", nadovezao se stameni štoper, koji je u paru sa kapitenom Vujadinom Savićem, bekovima Filipom Stojkovićem i Milanom Rodićem, uz uvek budnog Milana Borjana iz svojih leđa, odigrao i šestu utakmicu ove sezone bez primljenog gola.

Računajući i četiri meča na pripremama, ova odbrana vođena instrukcijama trenera Vladana Milojevića, i dalje nije primila pogodak iz igre već samo jedan sa bele tačke.

"Mislim da je vrlo bitno sto opet nismo primili gol, da je ostala 'nula'. Mogli smo da primimo jedan posle kornera, ali mogli smo i da damo jos nekoliko. To mnogo znači na samopouzdanju", rekao je Degenek i konstatovao:

"Odigrali smo obe utakmice kvalitetno, igramo sve bolje".

Upitan za period prilagođavanja i svoje prve igre u crveno-belom dresu, reprezentativac Australije je govorio prilično otvoreno i iskreno.

"Mislim da je sve bolje i bolje kako prolaze utakmice. Trudim se da uvek pružam maksimum, bilo na treningu ili utakmici, ali čovek sam, greške su tu, nikada ne možeš biti perfektan", rekao je Degenek i dodao:

"Ali, mislim da igram sve bolje i trudim se da ih svedem na minimum".

Iako će to biti teško svima u klubu, kao i navijačima, Degenek je napomenuo da bi pogrešno bilo previše razmišljati i pričati o dvomeču sa Slovacima i zaboraviti na prvo ovosezonsko gostovanje u Superligi - ekipi Voždovca.

"Imamo prvo Vozdovac, pa idemo postepeno. Videćemo šta će biti, važno je da se dobro spremimo i verujem da ćemo uspeti da pobedimo".

Na njegove reči nadovezao se lider ovog renoviranog šampionskog sastava iz sezone 2017/18, Nenad Krstičić, koji je potezom u 38. minutu (oduzeta lopta na sredini terena, asistencija Nemanji Radonjiću za 0:2) praktično rešio ishod revanša i obezbedio još jači UEFA koeficijent klubu pred nastavak borbi za "ono veliko".

"Mi smo profesionalci i ne možemo da se fokusiramo samo na Evropu. Ne smemo zaboraviti prvenstvo, nama je prevashodni cilj dupla kruna", podsetio je Krstičić i dodao da je važno što je opet sačuvana mreža.

"Cilj nam je da ne primamo golove i zato mi je mnogo drago što smo opet uspeli u tome. Samopouzdanje raste, igramo sve bolje i nadam se da ćemo tako nastaviti".

Raspored:

4. avgust - Voždovac (SL)*

7. avgust - Spartak Trnava (LŠ)

11. avgust - Čukarički (SL)

14. avgust - Spartak Trnava (LŠ)*

18. avgust - Napredak (SL)*

*napomena: gostovanja su označena zvezdicom

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar