Милојевић: Да вратимо Звезду гдје заслужује!

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић задовољан је начином на који је његов тим дошао до нове победе над Судувом (2:0).  Милојевић: Елиминација Легије није изненађење! "Морамо да избацимо то из главе, нема у фудбалу изненађења", оценио је тренер Црвене звезде, који није желео да говори о утакмици са Спартаком из Трнаве у тренутку када екипу очекује Вождовац, али јесте нагласио да је то одличан тим.

Фудбал 02.08.2018 | 15:30
Милојевић: Да вратимо Звезду гдје заслужује!
Звезда је са укупних 5:0 изборила пласман у треће коло квалификација за Лигу шампиона, а Милојевић очекује још успеха ове сезоне.

"Заслужено смо победили, вероватно је прва утакмица преломила, па смо овде имали лакши задатак. Ипак, размишљали смо само о победи и срећан сам што смо прошли даље. Судува нас ниједног тренутка није угрозила, док смо ми могли и убедљивије да славимо", рекао је Милојевић.

Он је додао да његов тим ниједног тренутка није потценио литванског првака.

"Судува је раније направила историјски резултат и избацила великог противника - АПОЕЛ, који је чест учесник Лиге шампиона. То је била ставка којом смо се водили, нисмо се ниједног тренутка опустили", казао је Милојевић.

О наредном ривалу у борби за Лигу шампиона, Спартаку из Трнаве, изразио је максималан респект.

"Имамо времена до тада, претходно иде Вождовац. Спремићемо се... Не мислим да је изненађење што је Спартак елиминисао Легију, такве речи морају са се избаце из главе. Фудбал је отишао далеко, Спартак је био шампион у конкуренцији Жилине и Слована, јака је то лига. Морамо да променимо свест и да кажемо да су све екипе професионалне, сви играју фудбал", истиче тренер црвено-белих.

Милојевића је обрадовао и податак да је Црвена звезда победом над Судувом поправила коефицијент и ушла медју 100 најбољих клубова Европе, први пут после 1996. године.

"Пуно ми је срце кад чујем такав податак, играчи су заслужни. Пробаћемо све да урадимо да направимо нови успех и доведемо високо клуб, где му је место. Звезда са историјом и великом публиком то заслужује", закључио је Милојевић.

Вероватно то зна већ сада, али и када буде прегледао снимак утакмице одигране вечерас у Маријамполу, тешко да ће имати шта да замери својим момцима.

Са "демотивишућом" победом од 3:0 из прве утакмице отпутовали су на север Европе, наступили одговорно и чврсто у првом полувремену, постигли два лепа гола и створили још неколико шанси, а потом у наставку сачували ноге, свежину, али и своју мрежу…

...шести пут у исто толико утакмица од старта сезоне.

На све, нико није добио жути картон у победи над Судувом, која ће поправити УЕФА коефицијент шампиона Србије.

Да није било неминовног опуштања у финишу, када су домаћи створили две добре шансе, тешко да би Милојевић имао због чега да "стопира" снимак меча и објашњава играчима где су погрешили и због чега су "испали".

"Заслужено смо победили данас. Смем да кажем да је прва утакмица преломила, а честитао бих Судуви на доброј игри", рекао је Милојевић.

"Направили су историјски резултат избацивањем једног учесника Лиге шампиона, АПОЕЛ-а, и то нам је и био репер да схватимо колико су озбиљна екипа. Покушали су данас да нас изненаде променом формације, али брзо смо се прилагодили томе и диктирали смо ритам утакмице".

Головима Ел Фарду Бена и Немање Радоњића у првом полувремену шампион наше земље дошао је до 0:5 у укупном скору, а онда су пред екипом већ били други приоритети…

"Радујем се победи и на голове гледам као на резултат колективне игре. Не гледам то индивидуално, драго ми је због играча који постижу голове јер им подиже самопоуздање. Увек се радујем када екипа постигне гол, ово је колективан спорт и голови су резултат тимске игре и залагања", рекао је Милојевић.

Звезда ће у наредном колу квалификација играти против словачког Спартака из Трнаве који је елиминисао пољску Легију.

"Били смо фокусирани на данашњу утакмицу, а до Спартака има времена. Претходно и у суботу имамо утакмицу домаћег првенства, и има времена да се размишља и о Спартаку из Трнаве", рекао је Милојевић, али је напоменуо да за њега лично успех Словака у два меча са звучнијом Легијом из Варшаве није изненађење.

"Ради се о доброј екипи, али нисмо их до сада много пратили. Није за мене изненађење то што су избацили Легију, морамо да избацимо то из главе, нема у фудбалу изненађења. Данас се добар фудбал игра свуда и свако може да избаци свакога. Словачка лига је веома јака. Видите и по осталим резултатима како пролазе неке екипе за које то не очекујемо, али морамо да променимо своје размишљање", рекао је Милојевић.

Његов колега са клупе Судуве, Владимир Чебурин, признао је да је Звезда била боља.

"Све је било готово после 7. минута, Звезда је дала гол и то је био крај. Желим Звезди да се пласира у Лигу шампиона. Ово је за нас било велико искуство".

Звезда у суботу гостује на Вождовцу у Суперлиги, а три дана касније дочекује Спартак из Трнаве у првој утакмици.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар