Milojević: Da vratimo Zvezdu gdje zaslužuje!

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević zadovoljan je načinom na koji je njegov tim došao do nove pobede nad Suduvom (2:0).  Milojević: Eliminacija Legije nije iznenađenje! "Moramo da izbacimo to iz glave, nema u fudbalu iznenađenja", ocenio je trener Crvene zvezde, koji nije želeo da govori o utakmici sa Spartakom iz Trnave u trenutku kada ekipu očekuje Voždovac, ali jeste naglasio da je to odličan tim.

Fudbal 02.08.2018 | 15:30
Milojević: Da vratimo Zvezdu gdje zaslužuje!
Zvezda je sa ukupnih 5:0 izborila plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a Milojević očekuje još uspeha ove sezone.

"Zasluženo smo pobedili, verovatno je prva utakmica prelomila, pa smo ovde imali lakši zadatak. Ipak, razmišljali smo samo o pobedi i srećan sam što smo prošli dalje. Suduva nas nijednog trenutka nije ugrozila, dok smo mi mogli i ubedljivije da slavimo", rekao je Milojević.

On je dodao da njegov tim nijednog trenutka nije potcenio litvanskog prvaka.

"Suduva je ranije napravila istorijski rezultat i izbacila velikog protivnika - APOEL, koji je čest učesnik Lige šampiona. To je bila stavka kojom smo se vodili, nismo se nijednog trenutka opustili", kazao je Milojević.

O narednom rivalu u borbi za Ligu šampiona, Spartaku iz Trnave, izrazio je maksimalan respekt.

"Imamo vremena do tada, prethodno ide Voždovac. Spremićemo se... Ne mislim da je iznenađenje što je Spartak eliminisao Legiju, takve reči moraju sa se izbace iz glave. Fudbal je otišao daleko, Spartak je bio šampion u konkurenciji Žiline i Slovana, jaka je to liga. Moramo da promenimo svest i da kažemo da su sve ekipe profesionalne, svi igraju fudbal", ističe trener crveno-belih.

Milojevića je obradovao i podatak da je Crvena zvezda pobedom nad Suduvom popravila koeficijent i ušla medju 100 najboljih klubova Evrope, prvi put posle 1996. godine.

"Puno mi je srce kad čujem takav podatak, igrači su zaslužni. Probaćemo sve da uradimo da napravimo novi uspeh i dovedemo visoko klub, gde mu je mesto. Zvezda sa istorijom i velikom publikom to zaslužuje", zaključio je Milojević.

Verovatno to zna već sada, ali i kada bude pregledao snimak utakmice odigrane večeras u Marijampolu, teško da će imati šta da zameri svojim momcima.

Sa "demotivišućom" pobedom od 3:0 iz prve utakmice otputovali su na sever Evrope, nastupili odgovorno i čvrsto u prvom poluvremenu, postigli dva lepa gola i stvorili još nekoliko šansi, a potom u nastavku sačuvali noge, svežinu, ali i svoju mrežu…

...šesti put u isto toliko utakmica od starta sezone.

Na sve, niko nije dobio žuti karton u pobedi nad Suduvom, koja će popraviti UEFA koeficijent šampiona Srbije.

Da nije bilo neminovnog opuštanja u finišu, kada su domaći stvorili dve dobre šanse, teško da bi Milojević imao zbog čega da "stopira" snimak meča i objašnjava igračima gde su pogrešili i zbog čega su "ispali".

"Zasluženo smo pobedili danas. Smem da kažem da je prva utakmica prelomila, a čestitao bih Suduvi na dobroj igri", rekao je Milojević.

"Napravili su istorijski rezultat izbacivanjem jednog učesnika Lige šampiona, APOEL-a, i to nam je i bio reper da shvatimo koliko su ozbiljna ekipa. Pokušali su danas da nas iznenade promenom formacije, ali brzo smo se prilagodili tome i diktirali smo ritam utakmice".

Golovima El Fardu Bena i Nemanje Radonjića u prvom poluvremenu šampion naše zemlje došao je do 0:5 u ukupnom skoru, a onda su pred ekipom već bili drugi prioriteti…

"Radujem se pobedi i na golove gledam kao na rezultat kolektivne igre. Ne gledam to individualno, drago mi je zbog igrača koji postižu golove jer im podiže samopouzdanje. Uvek se radujem kada ekipa postigne gol, ovo je kolektivan sport i golovi su rezultat timske igre i zalaganja", rekao je Milojević.

Zvezda će u narednom kolu kvalifikacija igrati protiv slovačkog Spartaka iz Trnave koji je eliminisao poljsku Legiju.

"Bili smo fokusirani na današnju utakmicu, a do Spartaka ima vremena. Prethodno i u subotu imamo utakmicu domaćeg prvenstva, i ima vremena da se razmišlja i o Spartaku iz Trnave", rekao je Milojević, ali je napomenuo da za njega lično uspeh Slovaka u dva meča sa zvučnijom Legijom iz Varšave nije iznenađenje.

"Radi se o dobroj ekipi, ali nismo ih do sada mnogo pratili. Nije za mene iznenađenje to što su izbacili Legiju, moramo da izbacimo to iz glave, nema u fudbalu iznenađenja. Danas se dobar fudbal igra svuda i svako može da izbaci svakoga. Slovačka liga je veoma jaka. Vidite i po ostalim rezultatima kako prolaze neke ekipe za koje to ne očekujemo, ali moramo da promenimo svoje razmišljanje", rekao je Milojević.

Njegov kolega sa klupe Suduve, Vladimir Čeburin, priznao je da je Zvezda bila bolja.

"Sve je bilo gotovo posle 7. minuta, Zvezda je dala gol i to je bio kraj. Želim Zvezdi da se plasira u Ligu šampiona. Ovo je za nas bilo veliko iskustvo".

Zvezda u subotu gostuje na Voždovcu u Superligi, a tri dana kasnije dočekuje Spartak iz Trnave u prvoj utakmici.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar