ЛШ: Нова побједа Звезде - још 180 минута до Европе!

Дупла победа Звезде, у Словачкој је чека карта за Европу! Фудбалери Црвене звезде пласирали су се у треће коло квалификација за Лигу шампиона, дуплом победом над екипом Судуве.  Црвено-бели, захваљујући лепим головима Бена и Радоњића, нису пропустили прилику да опет савладају Судуву и појачају УЕФА коефицијент пред пресудне мечеве са Спартаком из Трнаве. Нико није добио жути картон, нико се није повредио.  Звезда, Радоњић и Бен послали поруку Словацима: Следећи, молим! Црвено-бели рутински славили И у реванш мечу против Судуве – 2:0.

Фудбал 01.08.2018 | 21:35
ЛШ: Нова побједа Звезде - још 180 минута до Европе!
Српски шампион је после убедљивих 3:0 у Београду славио са 2:0 у Маријамполу и тако обезбедио меч са Спартаком из Трнаве.

Словаци су у двомечу изненадили варшавску Легију – Звезда ће у првом мечу бити домаћин следећег уторка, док ће реванш на програму бити 14. августа у Трнави.

Тај окршај могао би да донесе много екипи Владана Милојевића јер, у случају проласка у плеј-оф за пласман у Лигу шампиона, већ би био обезбеђен директан пласман у групну фазу Лиге Европе. 

Од ове сезоне је такав систем да они клубови који буду испали у четвртој рунди квалификација, утеху наћи у другом по јачини европском такмичењу. 

С друге стране, Судува наставља такмичење у квалификацијама за ЛЕ и противник ће јој бити Спартакс из Јурмале, којег је управо Звезда избацила на старту такмичења. 

Утакмица на ‘АРВИ арени’ није могла да почне боље по ‘црвено-беле’ – после почетног испитивања снага, Ел Фарду Бен постигао је рани погодак и отклонио дилеме око пласмана.

Феноменално је по левој страни прошао Немања Милић и лепо се ослободио чувара. Додао је лопту у средину до Бена, који се наместио и са неких 25 метара послао сјајан ударац од десну стативу. 

Пет минута касније Милан Борјан је спречио изједначење Литванаца, после чега се ушло у нешто мирнији ритам. Ипак, округло пола сата после првог, гости из Београда постигли су други погодак. 

Ненад Крстичић је сјајно одузео лопту на средини терена и стуштио се ка голу, додао до Немање Радоњића који рутински погађа супротни угао.. Већ у следећем нападу мало је фалило да Милић повећа предност, да би голман Судуве спречио Радоњића да постигне још један погодак у последњем нападу, па се на одмор отишло резултатом 2:0 за Црвену звезду. 

Друго полувреме домаћин је отворио нешто офанзивнијом игром, али све до 75. минута није имао озбиљније прилике. Звезда је потпуно умртвила ритам, најближи поготку за Судуву био је Вербицкас, само што није успео да упути добар ударац. 

Милојевић је у наставку дао прилику Николи Стојиљковићу, Марку Гобељићу и Лоренцу Ебесилију, није било потребно да се много запиње јер је тријумф одавно био обезбеђен. 

На 3:0 у Београду, 0:2 у Маријамполу!

Фудбалери Црвене звезде, иако свесни да их тек чекају праве борбе на путу ка Лиги шампиона, нису пропустили прилику да и у реванш мечу 2. кола квалификација савладају Судуву и сакупе вредне бодове за УЕФА коефицијент пред пресудних 180 минута у борби за европску јесен.

Пред око 4.000 гледалаца, међу којима је било и 20-ак звездаша из Пољске и Русије:

Судува - Црвена звезда 0:2 (0:2), први меч 0:3.

Шампион Србије ће по повратку кући гостовати Вождовцу у суботу 4. априла, а онда усмерити мисли на прву од две пресудне утакмице у борби за европску јесен - Спартак из Трнаве наредни је ривал црвено-белих, прво у Београду 7. или 8. августа, а онда и у Словачкој седам дана касније.

Уколико надиграју и Словаке, после Летонаца и Литванаца, црвено-бели ће се пласирати у последњу, плеј-оф рунду квалификација за Лигу шампиона са већ обезбеђеним учешћем у групној фази Лиге Европе.

Тако то ради папирнати фаворит и тим који жели поново да се такмичи са најбољима! Црвена звезда је славила у реванш мечу другог кола квалификација за Лигу шампиона против Судуве (2:0) и на најбољи могући начин најавила један од мечева сезона. Онај против Спартака из Трнаве када ће улог бити јесен у Европи И још три меча пред крцатом Мараканом.

И онако еуфорији склони навијачи Црвене звезде после још једне победе, која ће поправити клупски коефицјент тима из Љутице Богдана, сада ће бити још еуфоричнији. Звезда је још једном била стабилна, тактички промишљена и дефанзивно врло добра. И што је најважније Црвена звезда је показала да има двојицу машиновођа чији спринтеви могу да је дуго воде кроз европске путеве. Да, поново је један од најзапаженијих био Ел Фарду Бен, играч који је попут најсмртоноснијег лепка састављао игру Црвене звезде. Постигао је гол, одрадио велики тактички посао И дао могућност Немањи Радоњићу да користи брзинске способности и “мајсторише”. А знамо да су потези репрезентативца Србије у таквој ситуацији мелем за сваке фудбалске очи.

Црвено-бели су поново сачували мрежу, ослањајући се на основне принципе Владан Милојевића, али И тркачке способности Јовичића И Крстичића. Управо је тандем везних фудбалера преорао терен у Литванији И допринео поменутој стабилности. Звезда је имала само 15 минута слабије игре у првом полувремену. Остало је било више него коректно. Што је најважније пред Спартак из Трнаве, Владан Милојевић има простора да додатно затегне екипу и подигне појединце. Још се чека прави Милан Родић… Било је и опуштања у другом полувремену, посебно у финишу када су Литванци могли до почасног поготка. 

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић одлучио се да ратнички насторјеним Литванцима, физички јаким, одговори баш таквом поставом. Ратничком. Поново је Немања Милић био једини истурени нападач, док је место Лоренца Ебесилија заузео опорављени  Славољуб Срнић (Бен је поменрен у средину). Испотавило се да је то био још један у низу поготка у центар мете искусног стручњака.

Тукла је Судува, али је одговарала Црвена звезда која је истовремено демонстирала квалитет. Потпомогнути Бранком Јовичићем, штопери нашег шампиона као да имају бенседин у рукама  успавали Сисилија. Још када је Милић издржао дуел И одложио лопту ка Бену, а некадашњи члан Олимпијакоса погодио са 25 метара, утакмица је добила жељене обрисе. Бар кад је реч о црвено-белима.

Имала је И Судува две прилика ( Сисилију), знао је Владан Милојевић да подигне, али црвено-бели су апослутно владали ситуацијом. Сачекали су домаћина да се удави у превеликом поседу И неизнуђеној грешки. Баш тако су црвено-бели дошли до другог гола. Све је одрадио Крстичић, а Радоњић наставио оволетошњи низ тако што је шмекерски погодио даљи угао. Када је суперсонични Нишлија подигао ниво жеље И агресиј, Литванци нису знали шта их је снашло. Било је ту и магичних потеза Радоњића као у 42.минуту, када је шпицом протурио лопту кроз ноге директном ривалу…

Друго полувреме је било чисто одрађивање посла. Звезда је успела у намери да сачува мрежу и застрашујућим бројкама уплаши првака Словачке.

Квалификације за Лигу шампиона – друго коло:

Судува – Црвена звезда 0:2 (0:2) (први меч 0:3)
(Бен 8, Радоњић 38)

Маријампол
стадион: АРВИ арена
број гледалаца: 6.000
судије: Тијаго Мартинс (Португал), Луис Кампос (Португал), Педро Алмеида (Португал), Луис Годињо (Португал)

Судува (5-3-2): Кардум – Шврљуга, Леимонас, Јанкаускас, Живановић (Гајдучик 68), Славицкас – Финклер, Матулевичијус (Асеведо 77), Вербицкас – Везевичијус (Каспаравичијус 60), Сисилија

Црвена звезда (4-1-4-1): Борјан – Стојковић, Савић, Дегенек, Родић (Гобељић 66) – Јовичић – Срнић (Ебесилио 76), Крстичић, Бен, Радоњић – Милић (Стојиљковић 60)

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар