LŠ: Nova pobjeda Zvezde - još 180 minuta do Evrope!

Dupla pobeda Zvezde, u Slovačkoj je čeka karta za Evropu! Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, duplom pobedom nad ekipom Suduve.  Crveno-beli, zahvaljujući lepim golovima Bena i Radonjića, nisu propustili priliku da opet savladaju Suduvu i pojačaju UEFA koeficijent pred presudne mečeve sa Spartakom iz Trnave. Niko nije dobio žuti karton, niko se nije povredio.  Zvezda, Radonjić i Ben poslali poruku Slovacima: Sledeći, molim! Crveno-beli rutinski slavili I u revanš meču protiv Suduve – 2:0.

Fudbal 01.08.2018 | 21:35
LŠ: Nova pobjeda Zvezde - još 180 minuta do Evrope!
Srpski šampion je posle ubedljivih 3:0 u Beogradu slavio sa 2:0 u Marijampolu i tako obezbedio meč sa Spartakom iz Trnave.

Slovaci su u dvomeču iznenadili varšavsku Legiju – Zvezda će u prvom meču biti domaćin sledećeg utorka, dok će revanš na programu biti 14. avgusta u Trnavi.

Taj okršaj mogao bi da donese mnogo ekipi Vladana Milojevića jer, u slučaju prolaska u plej-of za plasman u Ligu šampiona, već bi bio obezbeđen direktan plasman u grupnu fazu Lige Evrope. 

Od ove sezone je takav sistem da oni klubovi koji budu ispali u četvrtoj rundi kvalifikacija, utehu naći u drugom po jačini evropskom takmičenju. 

S druge strane, Suduva nastavlja takmičenje u kvalifikacijama za LE i protivnik će joj biti Spartaks iz Jurmale, kojeg je upravo Zvezda izbacila na startu takmičenja. 

Utakmica na ‘ARVI areni’ nije mogla da počne bolje po ‘crveno-bele’ – posle početnog ispitivanja snaga, El Fardu Ben postigao je rani pogodak i otklonio dileme oko plasmana.

Fenomenalno je po levoj strani prošao Nemanja Milić i lepo se oslobodio čuvara. Dodao je loptu u sredinu do Bena, koji se namestio i sa nekih 25 metara poslao sjajan udarac od desnu stativu. 

Pet minuta kasnije Milan Borjan je sprečio izjednačenje Litvanaca, posle čega se ušlo u nešto mirniji ritam. Ipak, okruglo pola sata posle prvog, gosti iz Beograda postigli su drugi pogodak. 

Nenad Krstičić je sjajno oduzeo loptu na sredini terena i stuštio se ka golu, dodao do Nemanje Radonjića koji rutinski pogađa suprotni ugao.. Već u sledećem napadu malo je falilo da Milić poveća prednost, da bi golman Suduve sprečio Radonjića da postigne još jedan pogodak u poslednjem napadu, pa se na odmor otišlo rezultatom 2:0 za Crvenu zvezdu. 

Drugo poluvreme domaćin je otvorio nešto ofanzivnijom igrom, ali sve do 75. minuta nije imao ozbiljnije prilike. Zvezda je potpuno umrtvila ritam, najbliži pogotku za Suduvu bio je Verbickas, samo što nije uspeo da uputi dobar udarac. 

Milojević je u nastavku dao priliku Nikoli Stojiljkoviću, Marku Gobeljiću i Lorencu Ebesiliju, nije bilo potrebno da se mnogo zapinje jer je trijumf odavno bio obezbeđen. 

Na 3:0 u Beogradu, 0:2 u Marijampolu!

Fudbaleri Crvene zvezde, iako svesni da ih tek čekaju prave borbe na putu ka Ligi šampiona, nisu propustili priliku da i u revanš meču 2. kola kvalifikacija savladaju Suduvu i sakupe vredne bodove za UEFA koeficijent pred presudnih 180 minuta u borbi za evropsku jesen.

Pred oko 4.000 gledalaca, među kojima je bilo i 20-ak zvezdaša iz Poljske i Rusije:

Suduva - Crvena zvezda 0:2 (0:2), prvi meč 0:3.

Šampion Srbije će po povratku kući gostovati Voždovcu u subotu 4. aprila, a onda usmeriti misli na prvu od dve presudne utakmice u borbi za evropsku jesen - Spartak iz Trnave naredni je rival crveno-belih, prvo u Beogradu 7. ili 8. avgusta, a onda i u Slovačkoj sedam dana kasnije.

Ukoliko nadigraju i Slovake, posle Letonaca i Litvanaca, crveno-beli će se plasirati u poslednju, plej-of rundu kvalifikacija za Ligu šampiona sa već obezbeđenim učešćem u grupnoj fazi Lige Evrope.

Tako to radi papirnati favorit i tim koji želi ponovo da se takmiči sa najboljima! Crvena zvezda je slavila u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Suduve (2:0) i na najbolji mogući način najavila jedan od mečeva sezona. Onaj protiv Spartaka iz Trnave kada će ulog biti jesen u Evropi I još tri meča pred krcatom Marakanom.

I onako euforiji skloni navijači Crvene zvezde posle još jedne pobede, koja će popraviti klupski koeficjent tima iz Ljutice Bogdana, sada će biti još euforičniji. Zvezda je još jednom bila stabilna, taktički promišljena i defanzivno vrlo dobra. I što je najvažnije Crvena zvezda je pokazala da ima dvojicu mašinovođa čiji sprintevi mogu da je dugo vode kroz evropske puteve. Da, ponovo je jedan od najzapaženijih bio El Fardu Ben, igrač koji je poput najsmrtonosnijeg lepka sastavljao igru Crvene zvezde. Postigao je gol, odradio veliki taktički posao I dao mogućnost Nemanji Radonjiću da koristi brzinske sposobnosti i “majstoriše”. A znamo da su potezi reprezentativca Srbije u takvoj situaciji melem za svake fudbalske oči.

Crveno-beli su ponovo sačuvali mrežu, oslanjajući se na osnovne principe Vladan Milojevića, ali I trkačke sposobnosti Jovičića I Krstičića. Upravo je tandem veznih fudbalera preorao teren u Litvaniji I doprineo pomenutoj stabilnosti. Zvezda je imala samo 15 minuta slabije igre u prvom poluvremenu. Ostalo je bilo više nego korektno. Što je najvažnije pred Spartak iz Trnave, Vladan Milojević ima prostora da dodatno zategne ekipu i podigne pojedince. Još se čeka pravi Milan Rodić… Bilo je i opuštanja u drugom poluvremenu, posebno u finišu kada su Litvanci mogli do počasnog pogotka. 

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević odlučio se da ratnički nastorjenim Litvancima, fizički jakim, odgovori baš takvom postavom. Ratničkom. Ponovo je Nemanja Milić bio jedini istureni napadač, dok je mesto Lorenca Ebesilija zauzeo oporavljeni  Slavoljub Srnić (Ben je pomenren u sredinu). Ispotavilo se da je to bio još jedan u nizu pogotka u centar mete iskusnog stručnjaka.

Tukla je Suduva, ali je odgovarala Crvena zvezda koja je istovremeno demonstirala kvalitet. Potpomognuti Brankom Jovičićem, štoperi našeg šampiona kao da imaju bensedin u rukama  uspavali Sisilija. Još kada je Milić izdržao duel I odložio loptu ka Benu, a nekadašnji član Olimpijakosa pogodio sa 25 metara, utakmica je dobila željene obrise. Bar kad je reč o crveno-belima.

Imala je I Suduva dve prilika ( Sisiliju), znao je Vladan Milojević da podigne, ali crveno-beli su aposlutno vladali situacijom. Sačekali su domaćina da se udavi u prevelikom posedu I neiznuđenoj greški. Baš tako su crveno-beli došli do drugog gola. Sve je odradio Krstičić, a Radonjić nastavio ovoletošnji niz tako što je šmekerski pogodio dalji ugao. Kada je supersonični Nišlija podigao nivo želje I agresij, Litvanci nisu znali šta ih je snašlo. Bilo je tu i magičnih poteza Radonjića kao u 42.minutu, kada je špicom proturio loptu kroz noge direktnom rivalu…

Drugo poluvreme je bilo čisto odrađivanje posla. Zvezda je uspela u nameri da sačuva mrežu i zastrašujućim brojkama uplaši prvaka Slovačke.

Kvalifikacije za Ligu šampiona – drugo kolo:

Suduva – Crvena zvezda 0:2 (0:2) (prvi meč 0:3)
(Ben 8, Radonjić 38)

Marijampol
stadion: ARVI arena
broj gledalaca: 6.000
sudije: Tijago Martins (Portugal), Luis Kampos (Portugal), Pedro Almeida (Portugal), Luis Godinjo (Portugal)

Suduva (5-3-2): Kardum – Švrljuga, Leimonas, Jankauskas, Živanović (Gajdučik 68), Slavickas – Finkler, Matulevičijus (Asevedo 77), Verbickas – Vezevičijus (Kasparavičijus 60), Sisilija

Crvena zvezda (4-1-4-1): Borjan – Stojković, Savić, Degenek, Rodić (Gobeljić 66) – Jovičić – Srnić (Ebesilio 76), Krstičić, Ben, Radonjić – Milić (Stojiljković 60)

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar