Повећање плата или само превара

Сетом закона усвојених 3. јула у НСРС најављено је повећање плата свим запосленим у Републици Српској. Не би требало да буду изузетак ни радници у здравству. Поједини портали подсјећају да су радницима у здравству одредјена повећања Посебним колективним уговором обећана пред локалне изборе 2016-е године али да је то промијењено одмах након избора.

Република Српска 01.08.2018 | 20:44
Повећање плата или само превара
Радници у здравству за БН телевизију кажу да желе да сачекају прву плату која би требало да буде незнатно повећана прије него што било шта коментаришу.

У СДС-у напомињу да је Влада, уколико је озбиљна, повећање плата требала да обезбиједи прошле а не ове године два мјесеца пред изборе.

У интервјуу новинској агенцији Срна, министар Драган Богданић поред похвала на рачун стања у здравству Српске истакао је да једном ствари ипак није задовољан.

Иначе, није први пут да Влада пред изборе доноси одлуке и потписује ријешења која гарантују повећање примања радницима. Пред локалне изборе 2016 године, потписан је колективни уговор који је гарантовао повећање основне плате по неколико основа тачно у одредјеном постотку. Након избора спорни члан 16. се мијења и проценти умјесто тачно дефинисаних постају максимални до којих може доћи до повећања плате.

Предсједник синдиката радника у здравству Миленко Гранулић за БН ТВ каже да је тада направљена само мала корекција а да синдикат стално инсистира на већој плати.

Хоће ли плата радницима у здравству и колико ће бити повећана на основу приче о неоперезивом дијелу плате запослени у појединим здравственим установама могли би да знају већ за десетак дана. Колико ће и хоће ли минимално повећање плате да потраје могло би се сазнати већ послије октобарских избора.



БН ТВ

 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

СПАС

01.08.2018 19:48

Превара, наравно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луминара

01.08.2018 20:36

Циста превара. Смањили су минули рад прије 2. године, са овим повецањем опет је мања плата. Продају м..а под бубреге...

Name

Превара

02.08.2018 03:56

Све смањили, све срозали, а овамо као прицају о повецању плата. Све поскупило због акциза, смањили минули рад, све смањили и сада као повецају плату. Треба ово гонити са власти, мијењати их сваке двије године док не сконтају да це опстати на власти само ако буду радили како треба.

Name

ТОРРО

02.08.2018 08:21

ГРАНУЛИЋ ЈЕ ГЛАВНИ КРИВАЦ ЗА СТАЊЕ У ЗДРАВСТВУ - ОН ЈЕ СВЈЕСНО ПОТПИСАО ТАЈ ЛАЖНИ КОЛЕКТИВНИ УГОВОР ПРИЈЕ ЛОКАЛНИХ ИЗБОРА, А ОНДА ПОСЛИЈЕ ИЗБОРА СЈЕО СА БОГДАНИЋЕМ И УЗ МЕЗУ УКИНУО ЧЛАН КОЈИ ЈЕ ГАРАНТОВАО ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТА. ДА СЕ У ЗДРАВСТВУ НИЈЕ ДЕСИО ТАЈ ИЗДАЈНИЧКИ, КОРУМПИРАНИ, НЕПИСМЕНИ И ВЈЕЧНИ ПРОФЕСИОНАЛНИ СИНДИКАЛАЦ НИКАДА ШКРБИЋ НЕ БИ УСПИО ДА ОВАКО УНИШТИ ЗДРАВСТВО. УПРАВО ГРАНУЛИЋ ЈЕ 2008.ГОДИНЕ ПРВИ ПРИХВАТИО И ПОДРЖАО ШКРБИЋЕВУ ОДЛУКУ ДА ЈЕДНОСТРАНО УКИНЕ КОЛЕКТИВНИ УГОВОР И УВЕДЕ НЕСРЕТНИ И НАКАРАДНИ ЗАКОН О ПЛАТАМА. ТО ЈЕ ИСТИНА О "СИНДИКАЛЦУ" КОЈИ ВЈЕЧНО ВОДИ СВОЈ "ЖУТИ" СИНДИКАТ ЗДРАВСТВЕНИХ УХЉЕБА !!! АЛИ ВРЕМЕНА СЕ МЈЕЊАЈУ - НЕЋЕ ТО ТРАЈАТИ ЈОШ ДУГО.

Name

модрицанин

01.08.2018 20:06

Ми хоцемо да повецамо ал нам неда ММФ, они су "криви".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зиле

01.08.2018 20:24

лàз пред изборел овај коликије му стомак тај лазе сигурно он једе народне паре готован

Name

МИЛАН

01.08.2018 22:07

Блофелд из Џејмс Бонда...то име све говори...како ови ликови могу да се баве медицином?Разуме се,овде мозе све и сваста...Цардиал,да нас министар је један од власника тог цардио-центра тамо поред Теслица....г-дин Блофелд је миљеник насе премијерке...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

02.08.2018 06:17

Предизборни трик