Povećanje plata ili samo prevara

Setom zakona usvojenih 3. jula u NSRS najavljeno je povećanje plata svim zaposlenim u Republici Srpskoj. Ne bi trebalo da budu izuzetak ni radnici u zdravstvu. Pojedini portali podsjećaju da su radnicima u zdravstvu odredjena povećanja Posebnim kolektivnim ugovorom obećana pred lokalne izbore 2016-e godine ali da je to promijenjeno odmah nakon izbora.

Republika Srpska 01.08.2018 | 20:44
Povećanje plata ili samo prevara
Radnici u zdravstvu za BN televiziju kažu da žele da sačekaju prvu platu koja bi trebalo da bude neznatno povećana prije nego što bilo šta komentarišu.

U SDS-u napominju da je Vlada, ukoliko je ozbiljna, povećanje plata trebala da obezbijedi prošle a ne ove godine dva mjeseca pred izbore.

U intervjuu novinskoj agenciji Srna, ministar Dragan Bogdanić pored pohvala na račun stanja u zdravstvu Srpske istakao je da jednom stvari ipak nije zadovoljan.

Inače, nije prvi put da Vlada pred izbore donosi odluke i potpisuje riješenja koja garantuju povećanje primanja radnicima. Pred lokalne izbore 2016 godine, potpisan je kolektivni ugovor koji je garantovao povećanje osnovne plate po nekoliko osnova tačno u odredjenom postotku. Nakon izbora sporni član 16. se mijenja i procenti umjesto tačno definisanih postaju maksimalni do kojih može doći do povećanja plate.

Predsjednik sindikata radnika u zdravstvu Milenko Granulić za BN TV kaže da je tada napravljena samo mala korekcija a da sindikat stalno insistira na većoj plati.

Hoće li plata radnicima u zdravstvu i koliko će biti povećana na osnovu priče o neoperezivom dijelu plate zaposleni u pojedinim zdravstvenim ustanovama mogli bi da znaju već za desetak dana. Koliko će i hoće li minimalno povećanje plate da potraje moglo bi se saznati već poslije oktobarskih izbora.



BN TV

 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

SPAS

01.08.2018 19:48

Prevara, naravno.

ODGOVORITE
Name

Luminara

01.08.2018 20:36

Cista prevara. Smanjili su minuli rad prije 2. godine, sa ovim povecanjem opet je manja plata. Prodaju m..a pod bubrege...

Name

Prevara

02.08.2018 03:56

Sve smanjili, sve srozali, a ovamo kao pricaju o povecanju plata. Sve poskupilo zbog akciza, smanjili minuli rad, sve smanjili i sada kao povecaju platu. Treba ovo goniti sa vlasti, mijenjati ih svake dvije godine dok ne skontaju da ce opstati na vlasti samo ako budu radili kako treba.

Name

TORRO

02.08.2018 08:21

GRANULIĆ JE GLAVNI KRIVAC ZA STANJE U ZDRAVSTVU - ON JE SVJESNO POTPISAO TAJ LAŽNI KOLEKTIVNI UGOVOR PRIJE LOKALNIH IZBORA, A ONDA POSLIJE IZBORA SJEO SA BOGDANIĆEM I UZ MEZU UKINUO ČLAN KOJI JE GARANTOVAO POVEĆANJE PLATA. DA SE U ZDRAVSTVU NIJE DESIO TAJ IZDAJNIČKI, KORUMPIRANI, NEPISMENI I VJEČNI PROFESIONALNI SINDIKALAC NIKADA ŠKRBIĆ NE BI USPIO DA OVAKO UNIŠTI ZDRAVSTVO. UPRAVO GRANULIĆ JE 2008.GODINE PRVI PRIHVATIO I PODRŽAO ŠKRBIĆEVU ODLUKU DA JEDNOSTRANO UKINE KOLEKTIVNI UGOVOR I UVEDE NESRETNI I NAKARADNI ZAKON O PLATAMA. TO JE ISTINA O "SINDIKALCU" KOJI VJEČNO VODI SVOJ "ŽUTI" SINDIKAT ZDRAVSTVENIH UHLJEBA !!! ALI VREMENA SE MJENJAJU - NEĆE TO TRAJATI JOŠ DUGO.

Name

modricanin

01.08.2018 20:06

Mi hocemo da povecamo al nam neda MMF, oni su "krivi".

ODGOVORITE
Name

Zile

01.08.2018 20:24

làz pred izborel ovaj kolikije mu stomak taj laze sigurno on jede narodne pare gotovan

Name

MILAN

01.08.2018 22:07

Blofeld iz Džejms Bonda...to ime sve govori...kako ovi likovi mogu da se bave medicinom?Razume se,ovde moze sve i svasta...Cardial,da nas ministar je jedan od vlasnika tog cardio-centra tamo pored Teslica....g-din Blofeld je miljenik nase premijerke...

ODGOVORITE
Name

Xxx

02.08.2018 06:17

Predizborni trik