ЕП до 18: Побједа "Орлића" за памћење - 72 разлике!

"Орлићи" немилосрдни – Србија са +72 до четвртфинала У18 ЕП! Млади кошаркаши Србије на импресиван начин су се пласирали у четвртфинале У18 Европског првенства.  Јуниорска репрезентација декласирала Украјину и пласирала се у четвртфинале Европског првенства.

Кошарка 01.08.2018 | 19:30
ЕП до 18: Побједа "Орлића" за памћење - 72 разлике!
"Орлићи" су у осмини финала декласирали вршњаке из Украјине са чак 72 поена разлике, било је 121:49.

Украјинци су колико-толико парирали Србији само у првих десет минута (28:19), али је меч решен до полувремена (56:32).

Србија је ривала понизила у другом делу меча, постигавши још 65 поена, а "Орлићи" су посебно сурови били у последњем кварталу са 33:5.

Наш тим предводили су Филип Петрушев са 25 поена и девет скокова, Марко Певарски са 23 поена и такође девет ухваћених лопти, те Зоран Пауновић са 23 поена те по седам скокова и асистенција.

Двоцифрен учинак имали су још Урош Трифуновић са 16, те Далибор Илић са десет поена уз по четири скока и асистенције.

Србија ће у четвртфиналу турнира играти са бољим из дуела између Немачке и Хрватске (20:45х).

"Орлићи" су у великом стилу ушли у четвртфинале Европског првенства!

У утакмици за пласман међу најбољих осам на континенту, изабраници Александра Бућана дотукли су противника до ногу.

Србија - Украјина 121:49 (28:19, 28:13, 32:12, 33:5)

Фуриозним наступом и тријумфом који ће памтити и "орлићи" и њихови противници, Србија је изборила пласман у борбу за полуфинале, у којој ће играти против Немачке или Хрватске.

Од почетка до краја за све се на терену питао само српски тим.

Инспирисани Зоран Пауновић (23 поена) погодио је свих шест шутева из игре на почетку утакмице и уз пет асистенција увео екипу у добар ритам. Отуд и мирно вођство после првих десет минута меча, које још није наговештавало бродолом Украјинаца.

Чврста и константна игра "орлића" обележила је и другу четвртину, коју су завршили са чак 19 скокова више од противника! Српски таленти ухватили су под кошевима до паузе чак 31 лопту (17 дефанзивних, 14 офанзивних скокова), а Украјинци 12. У том сегменту истакли су се Филип Петрушев са шест скокова (и 11 поена) и Марко Пецарски са четири, од чега три у нападу.

Екипе су на одмор отишле са предношћу Србије од чак 24 поена, а такву разлику подстакао је управо Петрушев, са седам узастопних поена средином квартала, при резултату 35:25. "Орлићи" од тог тренутка до паузе нису стајали и серија 15:2 наговестила је миран наставак меча и убедљиву победу нашег тима.

Ипак, мало ко је очекивао да ће се догодити оно што је виђено.

Петрушев је до краја утакмице постао најбољи стрелац меча (25 поена), а њему и Пауновићу у нападу се придружио и пробуђени Пецарски, који је завршио меч са такође 23 поена.

Осим њих, двоцифрени учинак у нападу имали су и Урош Трифуновић (16 поена) и Далибор Илић (10), а резултат последње четвртине довољно говори о решености Бућановог тима да пошаље снажну поруку наредном ривалу.

СРБИЈА: Далибор Илић 10, Недељковић 3, Пецарски 23, Рутешић 2, Васиљевић, Церовина 4, Исламовић 6, Кузмановић 4, Лакић 5, Пауновић 23, Петрушев 25, Трифуновић 16.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар