EP do 18: Pobjeda "Orlića" za pamćenje - 72 razlike!

"Orlići" nemilosrdni – Srbija sa +72 do četvrtfinala U18 EP! Mladi košarkaši Srbije na impresivan način su se plasirali u četvrtfinale U18 Evropskog prvenstva.  Juniorska reprezentacija deklasirala Ukrajinu i plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Košarka 01.08.2018 | 19:30
EP do 18: Pobjeda "Orlića" za pamćenje - 72 razlike!
"Orlići" su u osmini finala deklasirali vršnjake iz Ukrajine sa čak 72 poena razlike, bilo je 121:49.

Ukrajinci su koliko-toliko parirali Srbiji samo u prvih deset minuta (28:19), ali je meč rešen do poluvremena (56:32).

Srbija je rivala ponizila u drugom delu meča, postigavši još 65 poena, a "Orlići" su posebno surovi bili u poslednjem kvartalu sa 33:5.

Naš tim predvodili su Filip Petrušev sa 25 poena i devet skokova, Marko Pevarski sa 23 poena i takođe devet uhvaćenih lopti, te Zoran Paunović sa 23 poena te po sedam skokova i asistencija.

Dvocifren učinak imali su još Uroš Trifunović sa 16, te Dalibor Ilić sa deset poena uz po četiri skoka i asistencije.

Srbija će u četvrtfinalu turnira igrati sa boljim iz duela između Nemačke i Hrvatske (20:45h).

"Orlići" su u velikom stilu ušli u četvrtfinale Evropskog prvenstva!

U utakmici za plasman među najboljih osam na kontinentu, izabranici Aleksandra Bućana dotukli su protivnika do nogu.

Srbija - Ukrajina 121:49 (28:19, 28:13, 32:12, 33:5)

Furioznim nastupom i trijumfom koji će pamtiti i "orlići" i njihovi protivnici, Srbija je izborila plasman u borbu za polufinale, u kojoj će igrati protiv Nemačke ili Hrvatske.

Od početka do kraja za sve se na terenu pitao samo srpski tim.

Inspirisani Zoran Paunović (23 poena) pogodio je svih šest šuteva iz igre na početku utakmice i uz pet asistencija uveo ekipu u dobar ritam. Otud i mirno vođstvo posle prvih deset minuta meča, koje još nije nagoveštavalo brodolom Ukrajinaca.

Čvrsta i konstantna igra "orlića" obeležila je i drugu četvrtinu, koju su završili sa čak 19 skokova više od protivnika! Srpski talenti uhvatili su pod koševima do pauze čak 31 loptu (17 defanzivnih, 14 ofanzivnih skokova), a Ukrajinci 12. U tom segmentu istakli su se Filip Petrušev sa šest skokova (i 11 poena) i Marko Pecarski sa četiri, od čega tri u napadu.

Ekipe su na odmor otišle sa prednošću Srbije od čak 24 poena, a takvu razliku podstakao je upravo Petrušev, sa sedam uzastopnih poena sredinom kvartala, pri rezultatu 35:25. "Orlići" od tog trenutka do pauze nisu stajali i serija 15:2 nagovestila je miran nastavak meča i ubedljivu pobedu našeg tima.

Ipak, malo ko je očekivao da će se dogoditi ono što je viđeno.

Petrušev je do kraja utakmice postao najbolji strelac meča (25 poena), a njemu i Paunoviću u napadu se pridružio i probuđeni Pecarski, koji je završio meč sa takođe 23 poena.

Osim njih, dvocifreni učinak u napadu imali su i Uroš Trifunović (16 poena) i Dalibor Ilić (10), a rezultat poslednje četvrtine dovoljno govori o rešenosti Bućanovog tima da pošalje snažnu poruku narednom rivalu.

SRBIJA: Dalibor Ilić 10, Nedeljković 3, Pecarski 23, Rutešić 2, Vasiljević, Cerovina 4, Islamović 6, Kuzmanović 4, Lakić 5, Paunović 23, Petrušev 25, Trifunović 16.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar