Контејнери празни смеће на улици

Становници у Улици Маскима Горког у Бањалуци муче муку са смећем. Паркинг између кућа, зграда, маркета и једне приватне болнице претворен је у мини депонију.

Република Српска 01.08.2018 | 18:52
Контејнери празни смеће на улици
Молимо да отпад бацате искључиво у контејнер. Ово упозорење многи станари у улици Максима Горког не поштују. Контејнери су празни, смеће је на улици.

’’Ми цемо се потровати, ја свако јутро улицу шприцам’’, каже Недељко Тејиновић из Улице Максима Горког.

Несношљив смрад. Фекалије цуре улицом. Станари не знају шта да раде. Ни током дана, ни током ноћи не могу да отворе прозоре. Они који су се обратили нашој телевизији,  жале се на комшије из зграда које су изнад контејнера. Смеће кажу бацају преко ограде на улицу, без обзира што постоје контејнери.

’’То нико неће да ријеши нити хоће да ово очисти. Ја сам добио одговор из Општине да је њихова дужност два пута годишње- они возе једном мјесечно. Стварно, ево видите каквоје стање. Они возе 13-ог у мјесецу. Можете погледати какво је стање и то ће тако стајати до 13-ог’’ – рекао је Ђорђе Љубојевић из исте улице.

Недељко Тејиноћ снимао је на телефон како комшије из зграда бацају смеће на улицу. Обраћао и инспекцији и комуналној полицији. Све им је то каже показао, али нико ништа не предузима.

’’Ја живим овдје 5-6 мјесеци. Иначе, живиму Њемачкој, али кад дођем овдје, толико се разочарам да би напустио ово и одмах отишао одавде. Јер мени не може овдје ни дијете, ни унуче изаћи. Ово је овдје смрад, ово су бактерије, овдје су отпади, ово је ненормално. Ово нема нигдје у свијету. Ја сам прошао сву Европу ово нигдје нисам видио. Ту се баца и воће и поврће. Ту цуре фекалије. Коме се год обратиш каже да не може. Комунална каже да нема ријешења. Како нема ријешења, има рјешење за све’’ – каже Тејиновић.

Да рјешење постоји, слаже се и градоначелник Бањалуке. Појаснио је да постоје различите процедуре.

’’Грађани који имају проблема с отпадом, контејнерима требају да пријаве и ми пошаљемо инспекцију и комуналну полицију да интервенишу. Ако је ријеч о јавној површини један је поступак, ако је о приватној површини мора се гањати ко је власник да добије казну’, каже градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

Станари кажу да су управо то и урадили. Пријавили инспекцији и полицији који изађи на терену и на томе се све заврши. Недељко Тејиновић каже да се оваква ситуација у Њемачкој не може ни замислити. Тамо постоје контејнери за пластику, стакло, папире. Обавезан видео надзор и свако ко па макар и случајно баци смеће поред контејнера стигне му казна до 2 000 евра.



БН ТВ

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Нострадамус

01.08.2018 17:06

Све је то до дрзаве. Радојциц казе постоји процедура каква процедура ја сам због јасних ствари био и на суду па се није рјесило. Као сто је рекао овај из Њемацке да це све да то остави као сто сам и ја урадио. Да тамо неце висе ни да долази.Када би сви који су отисли тако размисљали боље би било. Али на залост има их много који тамо додју да би показали добро ауто да показу пун новцаник и да се похвале ко су и ста су.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Главни

01.08.2018 20:01

Сто се тице нецистоце станари су потпуно у праву Али сто се тице изјава овог промасеног гастарбеитера па колико он има мозга такве су му и комсије . У сваком слуцају сто је тразио то је и добио па нека сад и узива. Сто би рекли стари људи кад тад це ти се вратити онако како си заслузио . Па господине Теиновицу враца се полако. Сифра Вита јела зелен бор не треба ми одговор.

Name

Па

01.08.2018 17:19

Каже Тејиновић: ја живим овде 5-6 мјесеци иначе живим у Њемачкој. Пре би рекао да живиш и ту и Њемачкој. Пола, пола. А што се тиче смећа вјероватно вам га баца неко из Тунгузије. Сви вам криви само ви нисте што га бацате поред контејнера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА

01.08.2018 18:32

Па бацају смеце они дошљаци који су се у прелијепи наш град дошли из Гламоча, Мркоњића, Дрвара...

Name

Одговор за БЛ

01.08.2018 20:16

Питај Теиновица одакле је он ја знам да није из БЛ. Прво би се он требао вратити одакле је досао па онда и ти који то писес посто и ти вјероватно ниси из БЛ.Осим тога није ствар у томе одакле је ко сљего вец је највеци проблем сто ти који су довукли своје гузице у БЛ сматрају да своју културу морају јавно показивати односно да ми који генерацијама зивимо у овом граду треба да се прилагодимо њиховој култури сто наравно нико од прозваних не мозе схватити да то није изводљиво. Као сто рекох зивим у ЕУ захваљујуци таквим неписмени идиотима и искрено сам изузетно Сретан јер тамо постоје културне норме које вазе за све без обзира на то одакле је ко досао. Надам се да схватас смисао овог текста и немој се трудити да одговорис јер ме одговор уопсте не занима. Хвала!!!

Name

Е какав

01.08.2018 17:24

Смо народ бозе сацувај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

#

01.08.2018 17:46

Контејнере је купила"Враница",која је направила управо те зграде изнад поштујући нормативе!!!А двије нове зграде испод и станари који живе већ "5-6 мј"немају своје контејнере!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станар Максима Горког

01.08.2018 21:22

Ти контенери треба да се склоне са паркинга ,посто то није мјесто за контенере то је паркинг и јос сметају кад се излази из гаразе посто заклањају комплет страну пута и мозе веома лако удес да се деси због њих!!!Иније битно ко је цовјек који је прицао и одакле је,поука ове прице је сто наса дјеца немогу да се играју као сав нормалан свјет поред зграде посто бахати комсилук немозе просетати 3 корака висе да адекватно остави смеце тамо гдје му је мјесто!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бакица

01.08.2018 23:30

Поставити камеру и кажњавати оне који бацају изван контејнера стока некултурна само по новчанику и видјет ће те реда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Окац

02.08.2018 03:37

Тај Крадојичић ништа не зна и за ништа није крив прави папак. Смеће у непосредној близини грађана,зараза и није крива комунална или инспекција еколошка. Што се таква депонија не направи испред зграде градоначелника Крадојичића.

ОДГОВОРИТЕ