Kontejneri prazni smeće na ulici

Stanovnici u Ulici Maskima Gorkog u Banjaluci muče muku sa smećem. Parking između kuća, zgrada, marketa i jedne privatne bolnice pretvoren je u mini deponiju.

Republika Srpska 01.08.2018 | 18:52
Kontejneri prazni smeće na ulici
Molimo da otpad bacate isključivo u kontejner. Ovo upozorenje mnogi stanari u ulici Maksima Gorkog ne poštuju. Kontejneri su prazni, smeće je na ulici.

’’Mi cemo se potrovati, ja svako jutro ulicu špricam’’, kaže Nedeljko Tejinović iz Ulice Maksima Gorkog.

Nesnošljiv smrad. Fekalije cure ulicom. Stanari ne znaju šta da rade. Ni tokom dana, ni tokom noći ne mogu da otvore prozore. Oni koji su se obratili našoj televiziji,  žale se na komšije iz zgrada koje su iznad kontejnera. Smeće kažu bacaju preko ograde na ulicu, bez obzira što postoje kontejneri.

’’To niko neće da riješi niti hoće da ovo očisti. Ja sam dobio odgovor iz Opštine da je njihova dužnost dva puta godišnje- oni voze jednom mjesečno. Stvarno, evo vidite kakvoje stanje. Oni voze 13-og u mjesecu. Možete pogledati kakvo je stanje i to će tako stajati do 13-og’’ – rekao je Đorđe Ljubojević iz iste ulice.

Nedeljko Tejinoć snimao je na telefon kako komšije iz zgrada bacaju smeće na ulicu. Obraćao i inspekciji i komunalnoj policiji. Sve im je to kaže pokazao, ali niko ništa ne preduzima.

’’Ja živim ovdje 5-6 mjeseci. Inače, živimu Njemačkoj, ali kad dođem ovdje, toliko se razočaram da bi napustio ovo i odmah otišao odavde. Jer meni ne može ovdje ni dijete, ni unuče izaći. Ovo je ovdje smrad, ovo su bakterije, ovdje su otpadi, ovo je nenormalno. Ovo nema nigdje u svijetu. Ja sam prošao svu Evropu ovo nigdje nisam vidio. Tu se baca i voće i povrće. Tu cure fekalije. Kome se god obratiš kaže da ne može. Komunalna kaže da nema riješenja. Kako nema riješenja, ima rješenje za sve’’ – kaže Tejinović.

Da rješenje postoji, slaže se i gradonačelnik Banjaluke. Pojasnio je da postoje različite procedure.

’’Građani koji imaju problema s otpadom, kontejnerima trebaju da prijave i mi pošaljemo inspekciju i komunalnu policiju da intervenišu. Ako je riječ o javnoj površini jedan je postupak, ako je o privatnoj površini mora se ganjati ko je vlasnik da dobije kaznu’, kaže gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Stanari kažu da su upravo to i uradili. Prijavili inspekciji i policiji koji izađi na terenu i na tome se sve završi. Nedeljko Tejinović kaže da se ovakva situacija u Njemačkoj ne može ni zamisliti. Tamo postoje kontejneri za plastiku, staklo, papire. Obavezan video nadzor i svako ko pa makar i slučajno baci smeće pored kontejnera stigne mu kazna do 2 000 evra.



BN TV

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Nostradamus

01.08.2018 17:06

Sve je to do drzave. Radojcic kaze postoji procedura kakva procedura ja sam zbog jasnih stvari bio i na sudu pa se nije rjesilo. Kao sto je rekao ovaj iz Njemacke da ce sve da to ostavi kao sto sam i ja uradio. Da tamo nece vise ni da dolazi.Kada bi svi koji su otisli tako razmisljali bolje bi bilo. Ali na zalost ima ih mnogo koji tamo dodju da bi pokazali dobro auto da pokazu pun novcanik i da se pohvale ko su i sta su.

ODGOVORITE
Name

Glavni

01.08.2018 20:01

Sto se tice necistoce stanari su potpuno u pravu Ali sto se tice izjava ovog promasenog gastarbeitera pa koliko on ima mozga takve su mu i komsije . U svakom slucaju sto je trazio to je i dobio pa neka sad i uziva. Sto bi rekli stari ljudi kad tad ce ti se vratiti onako kako si zasluzio . Pa gospodine Teinovicu vraca se polako. Sifra Vita jela zelen bor ne treba mi odgovor.

Name

Па

01.08.2018 17:19

Каже Тејиновић: ја живим овде 5-6 мјесеци иначе живим у Њемачкој. Пре би рекао да живиш и ту и Њемачкој. Пола, пола. А што се тиче смећа вјероватно вам га баца неко из Тунгузије. Сви вам криви само ви нисте што га бацате поред контејнера.

ODGOVORITE
Name

BANJA LUKA

01.08.2018 18:32

Pa bacaju smece oni došljaci koji su se u prelijepi naš grad došli iz Glamoča, Mrkonjića, Drvara...

Name

Odgovor za BL

01.08.2018 20:16

Pitaj Teinovica odakle je on ja znam da nije iz BL. Prvo bi se on trebao vratiti odakle je dosao pa onda i ti koji to pises posto i ti vjerovatno nisi iz BL.Osim toga nije stvar u tome odakle je ko sljego vec je najveci problem sto ti koji su dovukli svoje guzice u BL smatraju da svoju kulturu moraju javno pokazivati odnosno da mi koji generacijama zivimo u ovom gradu treba da se prilagodimo njihovoj kulturi sto naravno niko od prozvanih ne moze shvatiti da to nije izvodljivo. Kao sto rekoh zivim u EU zahvaljujuci takvim nepismeni idiotima i iskreno sam izuzetno Sretan jer tamo postoje kulturne norme koje vaze za sve bez obzira na to odakle je ko dosao. Nadam se da shvatas smisao ovog teksta i nemoj se truditi da odgovoris jer me odgovor uopste ne zanima. Hvala!!!

Name

E kakav

01.08.2018 17:24

Smo narod boze sacuvaj.

ODGOVORITE
Name

#

01.08.2018 17:46

Kontejnere je kupila"Vranica",koja je napravila upravo te zgrade iznad poštujući normative!!!A dvije nove zgrade ispod i stanari koji žive već "5-6 mj"nemaju svoje kontejnere!!!

ODGOVORITE
Name

Stanar Maksima Gorkog

01.08.2018 21:22

Ti konteneri treba da se sklone sa parkinga ,posto to nije mjesto za kontenere to je parking i jos smetaju kad se izlazi iz garaze posto zaklanjaju komplet stranu puta i moze veoma lako udes da se desi zbog njih!!!Inije bitno ko je covjek koji je pricao i odakle je,pouka ove price je sto nasa djeca nemogu da se igraju kao sav normalan svjet pored zgrade posto bahati komsiluk nemoze prosetati 3 koraka vise da adekvatno ostavi smece tamo gdje mu je mjesto!!!

ODGOVORITE
Name

Bakica

01.08.2018 23:30

Postaviti kameru i kažnjavati one koji bacaju izvan kontejnera stoka nekulturna samo po novčaniku i vidjet će te reda

ODGOVORITE
Name

Okac

02.08.2018 03:37

Taj Kradojičić ništa ne zna i za ništa nije kriv pravi papak. Smeće u neposrednoj blizini građana,zaraza i nije kriva komunalna ili inspekcija ekološka. Što se takva deponija ne napravi ispred zgrade gradonačelnika Kradojičića.

ODGOVORITE