Рупе опасне по живот пјешака

Пјешаци у Бањалуци већ дуги низ година жале са на проблеме све чешћих рупа на пјешачким зонама и на тротоарима. Таква једна рупа, могла је скупо да кошта Смиљану Врачевић.  Надлежне службе и даље не реагују на вријеме.

Република Српска 01.08.2018 | 18:45
Рупе опасне по живот пјешака
Обични излазак на кафу могао се завршити кобно по Смиљану Врачевић из Бањалуке. На свега неколико метара од кафе Дионис, који се налази уз дворану Борик, она је пропала кроз отворену решетку за вентилацију која је била покривена само трулом шперплочом. Усљед пада, Смиљана је задобила бројне повреде и огреботине.

„Ја сам изашла, ауто је прошло са супротне стране и ја сам се само попела овдје горе да прође ауто. И наставила сам овамо. Пошто је то било све покривено иверицом која је сва била сатрула, ја сам ту стала и пропала. Значи ушивала сам ногу, имам огреботине. Али како је то било пуно шипки и пуно стакла ја сам дупло горе могла проћи. Добро је, шта би се десило да је дијете пало или не знам шта“, каже Смиљана.

Након што јој је пружена љекарска помоћ, Смиљана се обратила полицији у Лазареву, али су их они преусмјерили на полицију која дјелује у овом дијелу града. На лице мјеста одмах је дошла и комунална полиција.

„Комунална полиција је била на мојој страни, а општа полиција је реаговала као да сам ја ту нешто згријешила, као да сам нешто погријешила, а не да се ту мени нешто десило, не мојом кривицом. Комунална полиција је рекла да ће данас бити обавијештен градоначелник и још су некога споменули, али не могу да се сјетим. Рекли су да ће њега обавијестити“ – рекла је Смиљана.

Смиљанин отац љут на градску управу.

„Ако постоји та градска управа овдје је заказала 1999%, а не 100%“ рекао је Милорад Врачевић.

Коментаришући ове проблеме, први човјек града Игор Радојичић, рекао је да се Бањалука већ дуже вријеме суочава са проблемом крађе шахтова због чега се стварају потенцијални проблеми за пјешаке.

„Због тога се појављују проблеми да се на сред улице појави рупа. Људи краду шахтове, користе то жељезо за различите намјене, као што су се једно вријеме појавила и крађа саобраћајних знакова и да је тај алуминијум некоме интересантан. Још увијек имамо проблема на више локација, гдје неко напросто украде и однесе и појави се потенцијални проблем за пјешаке или неког другог“ - каже градоначелник Бањалуке.

Врачевићи су разочарани оваквим односом надлежних служби у граду и позивају све грађане на опрез. Кажу да је недопустиво остављати овакве ствари незаштићеним и без било каквих упозорења, јер се могло десити да настадају и дјеца, па би последице биле много веће и озбиљније.



БН ТВ

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Зива истина

01.08.2018 16:48

Ја никад нисам цуо да има рупа на путу у Добоју и Бијељини. Мало дјелује цудно али да има телевизија би то одмах пренијела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

01.08.2018 16:55

Добро, сахт је украден. Зар лопови покривају иверицом када украду? Него ко је ставио иверицу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

шахт

01.08.2018 16:56

ТРАЖИТИ ОД ОПШТИНЕ ОШТЕТУ ИЛИ ТУЖБА ЗА 5000 КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тужба

01.08.2018 17:31

Ја сам добио 5000 КМ за исти случај у БН.

Name

Дада

01.08.2018 16:58

У близини дјецијег позориста у вријеме док су малисани имали опростајно друзење 2 велика сахта су била отворена и ницим обиљезена . Тако је стајало данима.Требају надлезни провјерити у каквом су сада стању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

01.08.2018 17:03

Бања Лука се суочава са мало већим крађама него што су крађе шахтова. Шта ћемо са Еко топланом, рецимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалицанин

01.08.2018 17:33

Па људи..ваља ли вама иста. докле висе само пљување. ево отице и Баја па да бог да да видимо и то васе боље.

Name

Скептик

01.08.2018 18:26

Бањалучанин, сваке године је све горе. Значи, ова пошаст се мора зауставити. А то да ли ће са другима бити боље или горе, је бесмислено причати. Са овима који су сада на власти МОЖЕ БИТИ САМО ГОРЕ! Са овим другима макар имамо наду да ће се зауставити ово пропадање.

Name

Па

01.08.2018 17:28

Невероватно и у овом тексту се љага општа полиција. Ало бре пушите га више полицији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па-па

02.08.2018 09:41

Лијепо од тебе , али не зелимо да ти одузимамо посао.

Name

Око шахта ходати

01.08.2018 17:50

Треба избегавати шахтове сваке врсте, толико да се зна! То није сигурно, опасно је по живот! Томе учити дјецу своју, туђу! Џабе вам кад се удесите за сва времена. Брз опоравак желим ♥️

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

02.08.2018 05:53

Гос. Радојициц зна са је у питању само неце да казе вец хоце да то замота па није он џаба политицар

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

02.08.2018 11:28

СВЕ ЈЕ УШМИНКАНО СВЕ ЈЕ ЛАЖ МЕДИСКА ПРОПАГАНДА ВЛАДАЈУЋИХ.РУПА ДО РУПЕ НАРОД НЕМА ГДЈЕ ДА ПОБЈЕГНЕ ОД КОЛА ДО ДУШЕ ВОЗАЧЕ ТО НЕ ИНТЕРЕСУЈЕ.БИТНО ЈЕ ДА ВОЗЕ КОЛА ШТА ИХ БРИГА ДА ЛИ ЈЕ ПОПЛАВА, РУПА, СМЕЋЕ.МИ НЕЋЕМО ЖИВЈЕТИ ЦИВИЛИЗОВАНО ЈОШ ЗА ПЕДЕСЕТ ГОДИНА ЗАТО ШТО ГЕЏО ВОЛИ ГРАД И АУТО ШТА ГА БРИГА ЗА РУПАМА НАУЧИО ЧОВИЈЕК.ВЛАСТИ ТРЕБАЈУ ТАКВИ ГЛАСАЧИ.СТЈЕРАЈ СЕЉАКЕ У ГРАД ПА УЖИВАЈ.ТО СУ ЊИХОВА БИРАЧКА ТИЈЕЛА.

ОДГОВОРИТЕ