Rupe opasne po život pješaka

Pješaci u Banjaluci već dugi niz godina žale sa na probleme sve češćih rupa na pješačkim zonama i na trotoarima. Takva jedna rupa, mogla je skupo da košta Smiljanu Vračević.  Nadležne službe i dalje ne reaguju na vrijeme.

Republika Srpska 01.08.2018 | 18:45
Rupe opasne po život pješaka
Obični izlazak na kafu mogao se završiti kobno po Smiljanu Vračević iz Banjaluke. Na svega nekoliko metara od kafe Dionis, koji se nalazi uz dvoranu Borik, ona je propala kroz otvorenu rešetku za ventilaciju koja je bila pokrivena samo trulom šperpločom. Usljed pada, Smiljana je zadobila brojne povrede i ogrebotine.

„Ja sam izašla, auto je prošlo sa suprotne strane i ja sam se samo popela ovdje gore da prođe auto. I nastavila sam ovamo. Pošto je to bilo sve pokriveno ivericom koja je sva bila satrula, ja sam tu stala i propala. Znači ušivala sam nogu, imam ogrebotine. Ali kako je to bilo puno šipki i puno stakla ja sam duplo gore mogla proći. Dobro je, šta bi se desilo da je dijete palo ili ne znam šta“, kaže Smiljana.

Nakon što joj je pružena ljekarska pomoć, Smiljana se obratila policiji u Lazarevu, ali su ih oni preusmjerili na policiju koja djeluje u ovom dijelu grada. Na lice mjesta odmah je došla i komunalna policija.

„Komunalna policija je bila na mojoj strani, a opšta policija je reagovala kao da sam ja tu nešto zgriješila, kao da sam nešto pogriješila, a ne da se tu meni nešto desilo, ne mojom krivicom. Komunalna policija je rekla da će danas biti obaviješten gradonačelnik i još su nekoga spomenuli, ali ne mogu da se sjetim. Rekli su da će njega obavijestiti“ – rekla je Smiljana.

Smiljanin otac ljut na gradsku upravu.

„Ako postoji ta gradska uprava ovdje je zakazala 1999%, a ne 100%“ rekao je Milorad Vračević.

Komentarišući ove probleme, prvi čovjek grada Igor Radojičić, rekao je da se Banjaluka već duže vrijeme suočava sa problemom krađe šahtova zbog čega se stvaraju potencijalni problemi za pješake.

„Zbog toga se pojavljuju problemi da se na sred ulice pojavi rupa. Ljudi kradu šahtove, koriste to željezo za različite namjene, kao što su se jedno vrijeme pojavila i krađa saobraćajnih znakova i da je taj aluminijum nekome interesantan. Još uvijek imamo problema na više lokacija, gdje neko naprosto ukrade i odnese i pojavi se potencijalni problem za pješake ili nekog drugog“ - kaže gradonačelnik Banjaluke.

Vračevići su razočarani ovakvim odnosom nadležnih službi u gradu i pozivaju sve građane na oprez. Kažu da je nedopustivo ostavljati ovakve stvari nezaštićenim i bez bilo kakvih upozorenja, jer se moglo desiti da nastadaju i djeca, pa bi posledice bile mnogo veće i ozbiljnije.



BN TV

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Ziva istina

01.08.2018 16:48

Ja nikad nisam cuo da ima rupa na putu u Doboju i Bijeljini. Malo djeluje cudno ali da ima televizija bi to odmah prenijela.

ODGOVORITE
Name

goran

01.08.2018 16:55

Dobro, saht je ukraden. Zar lopovi pokrivaju ivericom kada ukradu? Nego ko je stavio ivericu?

ODGOVORITE
Name

šaht

01.08.2018 16:56

TRAŽITI OD OPŠTINE OŠTETU ILI TUŽBA ZA 5000 KM.

ODGOVORITE
Name

tužba

01.08.2018 17:31

Ja sam dobio 5000 KM za isti slučaj u BN.

Name

Dada

01.08.2018 16:58

U blizini djecijeg pozorista u vrijeme dok su malisani imali oprostajno druzenje 2 velika sahta su bila otvorena i nicim obiljezena . Tako je stajalo danima.Trebaju nadlezni provjeriti u kakvom su sada stanju.

ODGOVORITE
Name

Skeptik

01.08.2018 17:03

Banja Luka se suočava sa malo većim krađama nego što su krađe šahtova. Šta ćemo sa Eko toplanom, recimo.

ODGOVORITE
Name

Banjalicanin

01.08.2018 17:33

Pa ljudi..valja li vama ista. dokle vise samo pljuvanje. evo otice i Baja pa da bog da da vidimo i to vase bolje.

Name

Skeptik

01.08.2018 18:26

Banjalučanin, svake godine je sve gore. Znači, ova pošast se mora zaustaviti. A to da li će sa drugima biti bolje ili gore, je besmisleno pričati. Sa ovima koji su sada na vlasti MOŽE BITI SAMO GORE! Sa ovim drugima makar imamo nadu da će se zaustaviti ovo propadanje.

Name

Па

01.08.2018 17:28

Невероватно и у овом тексту се љага општа полиција. Ало бре пушите га више полицији.

ODGOVORITE
Name

Pa-pa

02.08.2018 09:41

Lijepo od tebe , ali ne zelimo da ti oduzimamo posao.

Name

Oko šahta hodati

01.08.2018 17:50

Treba izbegavati šahtove svake vrste, toliko da se zna! To nije sigurno, opasno je po život! Tome učiti djecu svoju, tuđu! Džabe vam kad se udesite za sva vremena. Brz oporavak želim ♥️

ODGOVORITE
Name

Miroslav

02.08.2018 05:53

Gos. Radojicic zna sa je u pitanju samo nece da kaze vec hoce da to zamota pa nije on džaba politicar

ODGOVORITE
Name

BOBA

02.08.2018 11:28

SVE JE UŠMINKANO SVE JE LAŽ MEDISKA PROPAGANDA VLADAJUĆIH.RUPA DO RUPE NAROD NEMA GDJE DA POBJEGNE OD KOLA DO DUŠE VOZAČE TO NE INTERESUJE.BITNO JE DA VOZE KOLA ŠTA IH BRIGA DA LI JE POPLAVA, RUPA, SMEĆE.MI NEĆEMO ŽIVJETI CIVILIZOVANO JOŠ ZA PEDESET GODINA ZATO ŠTO GEDŽO VOLI GRAD I AUTO ŠTA GA BRIGA ZA RUPAMA NAUČIO ČOVIJEK.VLASTI TREBAJU TAKVI GLASAČI.STJERAJ SELJAKE U GRAD PA UŽIVAJ.TO SU NJIHOVA BIRAČKA TIJELA.

ODGOVORITE