ЛЕ: Ђукић обећао офанзиву у Литванији!

Илић поручио - Тракаи само препрека на путу ка Лиги Европе! Црно-бели са доста оптимизма дочекују реванш другог кола квалификација, а тренер Партизана каже да се атмосфера око екипе поправила.

Фудбал 02.08.2018 | 09:15
ЛЕ: Ђукић обећао офанзиву у Литванији!
Партизан нема намеру да брани београдских 1:0 у реванш утакмици са литванским Тракаијем. Према речима тренера Мирослава Ђукића, црно-бели ће покушати да доминирају на терену, а атмосфера у којој чекају овај дуел знатно је боља него што је то био случај пре недељу дана.

“Прву утакмицу остварили смо лагану предност, Долазимо овде да игерамо других 90 биће тешко, све ћемо урадити да прођемео, јнеемо мењати свој стил пробаћемо да водимо игру и у овом мечу”,

Да ли вам смета како је прва утакмица са Тракаијем представљена у српкој јавности?

“Не могу ја ту ништа да мењам. Битно је да сам играчима рекао шта их чека, да је Тракаи озбиљна екипа. Играчи су то схватили и нису се опустили. Иако смо имали тежак амбијент у Београду, задржали смо мир и стекли предност коју нећемо бранити овде. Ми смо такође добра екипа и урадићемо све за пролаз даље”.

Да ли ће у четвртак Партизан играти са једним или двојицом нападача?

“Има још времена до утакмице. Само један меч смо играли са два нападача. Две варијанте су могуће, Партизан у обе делује доста добро. Нема неке велике разлике. У било којој формацији да играмо, Партизан хоће да игра офанзивно, да има лопту и да доминира”.

Да ли имате план Б ако се ствари не буду одвијале онако како сте замислили?

“Схватамо да играмо против добре екипе, која жели да успостави пас игру. Покушаће да се наметну и да имају лопту. Али и ми то желимо. Увек када уђемо у утакмицу верујем да ће се ствари одвијати како треба. Ипак, сигурно је да имамо увек план Б, да ли да убацимо још једног шпица или офанзивног везног”.

Планирате ли одмах да нападнете Тракаи како би што пре решили све дилеме око проласка даље?

“Нисмо ми екипа која зна и може да чека противника. Увек улазимо победнички у утакмицу, ми не знамо да спекулишемо. Хоћемо да се наметнемо. Да постигнемо гол који би нам дао мир и сигурност”.

Да ли је сада атмосфера позитивинија него уочи прве утакмице у Београду?

“Много је позитивнија. Победили у Европи, у лиги. Екипа је мирна и спремно дочекујемо овај меч”, закључио је Ђукић.

Капитен Саша Илић сматра да Партизан не би смео да има проблем са проласком даље.

“Партизанове амбиције су да игра Лигу Европе ове године, а Тракаи је само једна екипа у низу коју морамо да савладамо. Видели смо у Београду да су изузетно чврсти и организовани. Морамо да одиграмо максимално свих 90 минута, да будемо сконцентрисани ако хоћемо победу. Надам се да ће све изгледати како треба и да ћемо проћи даље”.

Шта мислите о томе што ћете играти на вештачкој подлози?

“Није изненађење, спремни смо за то. Домаћину је лакше, јер много времена проводе на њој, навикли су. Али имамо и ми наш вештачки терен у спортском центру Телеоптик. Неће то донети никакву разлику”, истакао је Илић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар