LE: Đukić obećao ofanzivu u Litvaniji!

Ilić poručio - Trakai samo prepreka na putu ka Ligi Evrope! Crno-beli sa dosta optimizma dočekuju revanš drugog kola kvalifikacija, a trener Partizana kaže da se atmosfera oko ekipe popravila.

Fudbal 02.08.2018 | 09:15
LE: Đukić obećao ofanzivu u Litvaniji!
Partizan nema nameru da brani beogradskih 1:0 u revanš utakmici sa litvanskim Trakaijem. Prema rečima trenera Miroslava Đukića, crno-beli će pokušati da dominiraju na terenu, a atmosfera u kojoj čekaju ovaj duel znatno je bolja nego što je to bio slučaj pre nedelju dana.

“Prvu utakmicu ostvarili smo laganu prednost, Dolazimo ovde da igeramo drugih 90 biće teško, sve ćemo uraditi da prođemeo, jneemo menjati svoj stil probaćemo da vodimo igru i u ovom meču”,

Da li vam smeta kako je prva utakmica sa Trakaijem predstavljena u srpkoj javnosti?

“Ne mogu ja tu ništa da menjam. Bitno je da sam igračima rekao šta ih čeka, da je Trakai ozbiljna ekipa. Igrači su to shvatili i nisu se opustili. Iako smo imali težak ambijent u Beogradu, zadržali smo mir i stekli prednost koju nećemo braniti ovde. Mi smo takođe dobra ekipa i uradićemo sve za prolaz dalje”.

Da li će u četvrtak Partizan igrati sa jednim ili dvojicom napadača?

“Ima još vremena do utakmice. Samo jedan meč smo igrali sa dva napadača. Dve varijante su moguće, Partizan u obe deluje dosta dobro. Nema neke velike razlike. U bilo kojoj formaciji da igramo, Partizan hoće da igra ofanzivno, da ima loptu i da dominira”.

Da li imate plan B ako se stvari ne budu odvijale onako kako ste zamislili?

“Shvatamo da igramo protiv dobre ekipe, koja želi da uspostavi pas igru. Pokušaće da se nametnu i da imaju loptu. Ali i mi to želimo. Uvek kada uđemo u utakmicu verujem da će se stvari odvijati kako treba. Ipak, sigurno je da imamo uvek plan B, da li da ubacimo još jednog špica ili ofanzivnog veznog”.

Planirate li odmah da napadnete Trakai kako bi što pre rešili sve dileme oko prolaska dalje?

“Nismo mi ekipa koja zna i može da čeka protivnika. Uvek ulazimo pobednički u utakmicu, mi ne znamo da spekulišemo. Hoćemo da se nametnemo. Da postignemo gol koji bi nam dao mir i sigurnost”.

Da li je sada atmosfera pozitivinija nego uoči prve utakmice u Beogradu?

“Mnogo je pozitivnija. Pobedili u Evropi, u ligi. Ekipa je mirna i spremno dočekujemo ovaj meč”, zaključio je Đukić.

Kapiten Saša Ilić smatra da Partizan ne bi smeo da ima problem sa prolaskom dalje.

“Partizanove ambicije su da igra Ligu Evrope ove godine, a Trakai je samo jedna ekipa u nizu koju moramo da savladamo. Videli smo u Beogradu da su izuzetno čvrsti i organizovani. Moramo da odigramo maksimalno svih 90 minuta, da budemo skoncentrisani ako hoćemo pobedu. Nadam se da će sve izgledati kako treba i da ćemo proći dalje”.

Šta mislite o tome što ćete igrati na veštačkoj podlozi?

“Nije iznenađenje, spremni smo za to. Domaćinu je lakše, jer mnogo vremena provode na njoj, navikli su. Ali imamo i mi naš veštački teren u sportskom centru Teleoptik. Neće to doneti nikakvu razliku”, istakao je Ilić.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar