Мурињо је љут: Припреме? Ништа ново нисам видио!

Нисмо спремни за Премијер лигу, не знам шта ће бити с Марсијалом. . .  Португалац врло незадовољан. . .

Фудбал 02.08.2018 | 23:30
Мурињо је љут: Припреме? Ништа ново нисам видио!
После тешког пораза од Ливерпула Жозе Мурињо је изнео прљав веш на сто и рафалом критика испрозивао првог оперативца Манчестер јунајтеда Еда Вудворда и екипу људи задужену за реализације трансфера због недостатка жеље за ангжовањем појачања.

Тријумф над мадридским Реалом у последњој утакмици на америчкој турнеји показала је да су Мурињовефрустрације још веће и да су проблеми велики и озбиљни. Мурињо је у Мајамију био расположен критички и није га интересовало ништа осим чињенице да су припреме за нову сезону биле бурне и, по његовим речима, неуспешне.

Зашто? Зато што није научио, нити видео ништа ново од свог тима...

„Ова утакмица не мења ствари. Моји играчи су професионални и заиста су били одлични током припрема. И они знају да смо играли против одличног тима, великог противника. Ми смо, опет, имали тек неколико играча и много клинаца“, каже Мурињо и наставља:

„Играчи попут Ерере, Бајија, Мате и Дармијана били су феноменални током припрема, али су играли практично све време. Тако да не мења ништа чињеница да смо добили резултатом 2:1, а не би се ништа мењало ни да смо изгубили 1:2, или одиграли 2:2“.

Готово у даху је наставио своје излагање...

„Знам ја на кога могу да рачунам. Ови момци су велики професионалци, дају све за клуб, за престижан клуб. Не би било добро да смо изашли на терен и изгубили од Реала са 1:6, али нисмо јер су играли сјајно“.

Али...

„Ништа нисам научио из ових припрема! Знам ко су Ерера, Мата и Санчез. Знам ко су клинци који носе дрес Јунајтеда и знам да им треба времена да одрасту. Знам да су моји играчи дали све од себе и да смо последњих 15 минута били мртви, а онда они уведу Тонија Кроса, Асенсија или Иска. Искрено сам помислио да нећемо да издржимо, али су се момци борили и издржали. Из тактичког аспекта, овај резултат не значи ништа“.

Ево и зашто...

„Покушали смо да организујемо најбољи могући тим против њих. Овде нисам радио како бих припремио тим за оно што нас чека у Премијер лиги. Покушавао сам да извучем најбољи могући резултат. Покушавали смо да преживимо. Треба нам тај дух, али и више од тога, пошто нас у прве две до три недеље Премијер лиге чека много тешког посла. А ми нисмо спремни за то“.

Управо зато Мурињо се нада да ће Ромелу Лукаку, Маркус Рашфорд и Фил Џонс бити у тиму што пре, како би тренирали са остатком екипе и били спремни за отварање нове сезоне Премијер лиге и утакмицу с Лестером на Олд Трафорду (10. август, 21.00). С друге стране, на питање о будућности Антонија Марсијала и његовом повратку у тим, Мурињо је само кратко рекао:

„Не знам шта ће бити с Марсијалом“.

Подсетимо, Марсијал је недавно напустио тренинг камп Јунајтеда и вратио се у Француску пошто му се супруга у међувремену породила и на свет донела друго дете. Мурињо је тада јасно поручио даМарсијала нико не може да спречи да оде, а онда га и искритиковао због понашања...

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар