Murinjo je ljut: Pripreme? Ništa novo nisam vidio!

Nismo spremni za Premijer ligu, ne znam šta će biti s Marsijalom. . .  Portugalac vrlo nezadovoljan. . .

Fudbal 02.08.2018 | 23:30
Murinjo je ljut: Pripreme? Ništa novo nisam vidio!
Posle teškog poraza od Liverpula Žoze Murinjo je izneo prljav veš na sto i rafalom kritika isprozivao prvog operativca Mančester junajteda Eda Vudvorda i ekipu ljudi zaduženu za realizacije transfera zbog nedostatka želje za angžovanjem pojačanja.

Trijumf nad madridskim Realom u poslednjoj utakmici na američkoj turneji pokazala je da su Murinjovefrustracije još veće i da su problemi veliki i ozbiljni. Murinjo je u Majamiju bio raspoložen kritički i nije ga interesovalo ništa osim činjenice da su pripreme za novu sezonu bile burne i, po njegovim rečima, neuspešne.

Zašto? Zato što nije naučio, niti video ništa novo od svog tima...

„Ova utakmica ne menja stvari. Moji igrači su profesionalni i zaista su bili odlični tokom priprema. I oni znaju da smo igrali protiv odličnog tima, velikog protivnika. Mi smo, opet, imali tek nekoliko igrača i mnogo klinaca“, kaže Murinjo i nastavlja:

„Igrači poput Erere, Bajija, Mate i Darmijana bili su fenomenalni tokom priprema, ali su igrali praktično sve vreme. Tako da ne menja ništa činjenica da smo dobili rezultatom 2:1, a ne bi se ništa menjalo ni da smo izgubili 1:2, ili odigrali 2:2“.

Gotovo u dahu je nastavio svoje izlaganje...

„Znam ja na koga mogu da računam. Ovi momci su veliki profesionalci, daju sve za klub, za prestižan klub. Ne bi bilo dobro da smo izašli na teren i izgubili od Reala sa 1:6, ali nismo jer su igrali sjajno“.

Ali...

„Ništa nisam naučio iz ovih priprema! Znam ko su Erera, Mata i Sančez. Znam ko su klinci koji nose dres Junajteda i znam da im treba vremena da odrastu. Znam da su moji igrači dali sve od sebe i da smo poslednjih 15 minuta bili mrtvi, a onda oni uvedu Tonija Krosa, Asensija ili Iska. Iskreno sam pomislio da nećemo da izdržimo, ali su se momci borili i izdržali. Iz taktičkog aspekta, ovaj rezultat ne znači ništa“.

Evo i zašto...

„Pokušali smo da organizujemo najbolji mogući tim protiv njih. Ovde nisam radio kako bih pripremio tim za ono što nas čeka u Premijer ligi. Pokušavao sam da izvučem najbolji mogući rezultat. Pokušavali smo da preživimo. Treba nam taj duh, ali i više od toga, pošto nas u prve dve do tri nedelje Premijer lige čeka mnogo teškog posla. A mi nismo spremni za to“.

Upravo zato Murinjo se nada da će Romelu Lukaku, Markus Rašford i Fil Džons biti u timu što pre, kako bi trenirali sa ostatkom ekipe i bili spremni za otvaranje nove sezone Premijer lige i utakmicu s Lesterom na Old Trafordu (10. avgust, 21.00). S druge strane, na pitanje o budućnosti Antonija Marsijala i njegovom povratku u tim, Murinjo je samo kratko rekao:

„Ne znam šta će biti s Marsijalom“.

Podsetimo, Marsijal je nedavno napustio trening kamp Junajteda i vratio se u Francusku pošto mu se supruga u međuvremenu porodila i na svet donela drugo dete. Murinjo je tada jasno poručio daMarsijala niko ne može da spreči da ode, a onda ga i iskritikovao zbog ponašanja...

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar