ЛЕ - Мусемић: Аталанта је фаворит, ми се надамо!

„Имаћемо велику подршку навијача, то може бити добро, али и лоше“, рекао је тренер Сарајева Хусреф Мусемић пред реванш меч са Аталантом.

Фудбал 01.08.2018 | 19:15
ЛЕ - Мусемић: Аталанта је фаворит, ми се надамо!
Фудбалери Сарајева направили су одличан резултат одигравши 2:2 са Аталантом у првом мечу другог кола квалификација за Лигу Европе.

Резултатски Сарајлије су у благој предности због два постигнута гола у гостима, али тренер Хусреф Мусемић свјестан је квалитета противника, који је сигурно фаворит у реваншу.

"Аталанта је фаворит и даље, имамо право да се надамо. Утакмица у којој мојој екипи неће фалити мотивације, утакмица гдје ће колектив пресудити. Ми смо екипа која може свима дати погодак и то смо показали, а питање је колико можемо зауставити противника када изгубимо лопту. Аталанта је фаворит, имају одличне играче и вриједе толико колико вриједе“, рекао је Мусемић.

Сарајево, наравно, не улази у меч са „бијелом заставом“, а Мусемић не жели да његова екипа подлегне притиску.

"Нећемо се предавати, борићемо се и вјерујемо да ћемо имати велику подршку навијача са трибина, што може бити добро, али и лоше. Играчи морају знати да су на терену и знати шта раде, да их публика не понесе превише“, истакао је Мусемић.

Он је подсјетио да је Аталанта прошле сезоне побјеђивала Рому, Милан и Лацио.

"По нашим информацијама они ће извршити двије измјене. Њихова три играча у шпицу су квалитетни играчи и могу забити гол свакој екипи на свијету. Морамо њих зауставити и правити што мање грешака у зони у којој су опасни. Италијани су изненађени резултатом. Наше је право да одиграмо боље него што смо тамо одиграли. Они су и даље фаворити, али нема разлога да се предајемо. Некада фактор среће одлучи, некада фантастичан потез, лош потез или грешка. Нема екипе која се може носити лако са примљеним голом, а то су они показали тамо када смо ми постигли други погодак“, рекао је Мусемић.

Капитен Сарајева Крсте  Велкоски је истакао да екипи не недостаје мотива и да играчи једва чекају сутрашњу утакмицу.

"Рекао сам и прије утакмице у Италији да имамо неки квалитет. Показали смо да можемо играти против свакога. Сутрашњу утакмицу ћемо исто показати да смо екипа за велике ствари. Неће бити нимало лако, а ми смо спремни, мотива неће недостајати. Једва чекамо сутрашњу утакмицу“, рекао је Велкоски.

Дуел Сарајева и Аталанте на распореду је у четвртак од 20.15 на стадиону Кошево.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар