LE - Musemić: Atalanta je favorit, mi se nadamo!

„Imaćemo veliku podršku navijača, to može biti dobro, ali i loše“, rekao je trener Sarajeva Husref Musemić pred revanš meč sa Atalantom.

Fudbal 01.08.2018 | 19:15
LE - Musemić: Atalanta je favorit, mi se nadamo!
Fudbaleri Sarajeva napravili su odličan rezultat odigravši 2:2 sa Atalantom u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Rezultatski Sarajlije su u blagoj prednosti zbog dva postignuta gola u gostima, ali trener Husref Musemić svjestan je kvaliteta protivnika, koji je sigurno favorit u revanšu.

"Atalanta je favorit i dalje, imamo pravo da se nadamo. Utakmica u kojoj mojoj ekipi neće faliti motivacije, utakmica gdje će kolektiv presuditi. Mi smo ekipa koja može svima dati pogodak i to smo pokazali, a pitanje je koliko možemo zaustaviti protivnika kada izgubimo loptu. Atalanta je favorit, imaju odlične igrače i vrijede toliko koliko vrijede“, rekao je Musemić.

Sarajevo, naravno, ne ulazi u meč sa „bijelom zastavom“, a Musemić ne želi da njegova ekipa podlegne pritisku.

"Nećemo se predavati, borićemo se i vjerujemo da ćemo imati veliku podršku navijača sa tribina, što može biti dobro, ali i loše. Igrači moraju znati da su na terenu i znati šta rade, da ih publika ne ponese previše“, istakao je Musemić.

On je podsjetio da je Atalanta prošle sezone pobjeđivala Romu, Milan i Lacio.

"Po našim informacijama oni će izvršiti dvije izmjene. Njihova tri igrača u špicu su kvalitetni igrači i mogu zabiti gol svakoj ekipi na svijetu. Moramo njih zaustaviti i praviti što manje grešaka u zoni u kojoj su opasni. Italijani su iznenađeni rezultatom. Naše je pravo da odigramo bolje nego što smo tamo odigrali. Oni su i dalje favoriti, ali nema razloga da se predajemo. Nekada faktor sreće odluči, nekada fantastičan potez, loš potez ili greška. Nema ekipe koja se može nositi lako sa primljenim golom, a to su oni pokazali tamo kada smo mi postigli drugi pogodak“, rekao je Musemić.

Kapiten Sarajeva Krste  Velkoski je istakao da ekipi ne nedostaje motiva i da igrači jedva čekaju sutrašnju utakmicu.

"Rekao sam i prije utakmice u Italiji da imamo neki kvalitet. Pokazali smo da možemo igrati protiv svakoga. Sutrašnju utakmicu ćemo isto pokazati da smo ekipa za velike stvari. Neće biti nimalo lako, a mi smo spremni, motiva neće nedostajati. Jedva čekamo sutrašnju utakmicu“, rekao je Velkoski.

Duel Sarajeva i Atalante na rasporedu je u četvrtak od 20.15 na stadionu Koševo.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar